Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний турист/5 причин, чому збірна України переможе Нідерланди

5 причин, чому збірна України переможе Нідерланди

Збірна Нідерландів у букмекерів та й у експертів чистий фаворит, та чи все так очевидно?

13 июня 2021, 14:50
1
5 причин, чому збірна України переможе Нідерланди

Збірна Нідерландів у букмекерів та й у експертів чистий фаворит, та чи все так очевидно? Ось мої аргументи перемоги нашої збірної.

1. Відсутність чіткого малюнку гри у Нідерландів.

Передивляючись останні матчі збірної Нідерландів, важко побачити чітку систему та структуру гри, є лише намагання грати в свій славетний футбол з швидкими пасами та переходами в атаку. Проте, насправді, вони більше покладають надію на своїх лідерів: техніка та фантазія Депая, паси де Йонга, ну і, можливо, Вейналдум щось придумає. Туреччина показала, що таку збірну можна і потрібно обігрувати. Рогромна перемога над Грузією, як і наша над Кіпром, особливої інформації не дає. Єдина тенденція у Нідерландів це намагання грати через центр, де у нашої збірної  все в порядку. І ці перебудовм на гру із трьома захисниками також нічого хорошого не приносять. Не легко гравцям привикнути до такої схеми.

2. Хороша форма наших лідерів.

Зараз важко сказати чи ми виграли чи програли від перенесення Євро на рік, але наші лідери стали ще сильнішими. Малиновський набрав дивовижну форму та є одним із найкращих в чемпіонаті Італії (!!), Зінченко зимою став основним в Манчестер Сіті та показує, напевно, найкращу свою гру і, що важливо, його клуб також провів хороший сезон.

Яремчук проводить найрезультативніший сезон, без травм та постійно росте у ціні, ще сюди додати динамців, які виграли практично все і виходить, що наші гравці дійсно на піку форми. Мені особисто ще дуже сподобався Матвієнко в товариських матчах та й Ярмоленко виглядає не безнадійним. Одним словом, присутня хороша форма і це тішить.

3. Слова де Бура про перемогу своєї збірної з рахунком 3:1.

На мою суб’єктивну думку це чи не головний аргумент. Слова Де Бура про перемогу своєї збірної ще й з рахунком 3:1, говорять про неповагу та самовпененість перед грою, як мінімум у тренера, а стан тренера передається і гравцям.

На моїй памяті такі слова перед матчем могли дозволити собі одиниці, як Моурінью, при всій повазі, де Буру тренеру до Жозе далеко та й португалець точні рахунки перед грою не вказував. Я, все-таки, думаю, що ці слова були сказані для того, щоб підвищити моральний стан у Нідерландах та впевненість у своїй збірній після непереконливих матчів. Але це не відміняє факт сказаного. Думаю, такі висловлювання будуть козирем Шевченка під час мотиваційного "спітчу" перед грою.

4. Відсутність де Лігта та ван Дейка.

Здається ніхто і не задумується, що збірна Нідерландів, не дорахується у матчі проти України двох основних центральних захисників, які є одними із найсильніших у світі. Так, команда де Бура має великий вибір в захисті, але не буде зіграної пари, яка стабільно грала та привела збірну на Євро-2020. А їхня заміна не виглядає настільки потужною, адже Блінд лише після травми, Аке провів сезон на лаві запасних у Манчестер Сіті, а Тімбер і Де Врей попросто не зіграні.

5. Слабка воротарська ланка.

Напевно, найвразливіша ланка збірної Нідерландів. І до виключення із заявки Сілесена це не була сильна позиція, а після такого рішення де Бура на воротах панує невизначеність. Зараз є вибір з трьох брамкарів: дідусь Стекеленбург, який вже ніби і не викликався в збірну, але ось знов тут при де Бурі, довикликаний Бізот, який і не мав їхати на турнір, а також Крул, який показав свій рівень в матчі із, вже згаданами, турками, в тій грі воротар пропустив все, що летіло у ствір. Швидше за все Тім Крул якраз і буде основним, проте не надійним.

*****

Тож є причини для успіху та надії на позитивний результат. Тримаємо кулаки, все в наших руках. А ви вірите в перемогу збірної України?