Tribuna/Футбол/Блоги/Про футбол і трішки більше/Топ-5 українських стадіонів, які будуються прямо зараз

Топ-5 українських стадіонів, які будуються прямо зараз

В Україні починає з’являтися все більше футбольної інфраструктури

27 декабря 2021, 11:39
4
Топ-5 українських стадіонів, які будуються прямо зараз

На сьогодні, питання інфраструктури в українському футболі є доволі обговорюваним. Усе частіше ми бачимо новини про перенесення матчів через незадовільний стан газону, відсутність підігріву поля, аварійний стан трибун.

Проте все не так погано, як здається. Усе більше футбольні клуби почали звертати увагу на необхідність належної футбольної інфраструктури, яка б надала можливість розвиватися структурно. У цій добірці ми розглянемо найбільш цікаві стадіони, які будуються прямо зараз.

1. «Металург» Кривий Ріг

Вартість об’єкту: 730 млн грн

Місткість: 16 750 місць

Попередня дата здачі в експлуатацію: серпень 2022 року

Початковий проєкт стадіону:

Стадіон «Металург» - це багатофункціональний стадіон, який має багату історію. Його було побудовано в 1970 році. Це була домашня арена для ФК «Кривбас», який грав тут у першій та другій лігах СРСР та чемпіонаті України.

Остання реконструкція на стадіоні проводилася у 1999 році, яка була приурочена до 225-річчя міста. За цей час стадіон втратив свій першочерговий вигляд і потребував оновлення.

Після відродження славнозвісного «Кривбасу» постало питання щодо відновлення домашньої арени. Масштабна реконструкція стадіону «Металург» у Кривому Розі розпочалася з січня 2021 року в рамках програми президента України «Велике Будівництво». У ході будівництва було знесено Північну, Західну та Південну трибуни та почато зведення нових трибун. Також ведуться роботи щодо реконструкції Східної трибуни.

Так виглядав стадіон місяць тому:

Будівництво стадіону йде шаленими темпами, порівнюючи з іншими об’єктами. За останніми прогнозами, «Кривбас» зможе приймати матчі на арені уже з сезону 2022/2023.

2. «Авангард» Рівне

Вартість об’єкту: від 440 до 550 млн гривень

Місткість: 13 466 місць

Попередня дата здачі в експлуатацію: весна 2022 року

Початковий проєкт стадіону:

Про реконструкцію стадіону «Авангард» у Рівному активно заговорили після виходу місцевого Вереса в еліту українського футболу. На той момент стадіон знаходився в аварійному стані, що унеможливлювало проводити домашні матчі УПЛ.

Перші проєкти щодо відновлення стадіону почали з’являтися ще на початку 2010-х років. Проте реконструкція об’єкту почалася тільки у 2019 році. За цей період вартість стадіону зросла від запланованих 200 млн грн до майже 550 млн грн. Так само змістилися терміни здачі – з кінця травня 2021 року до весни 2022 року.

Так виглядав стадіон 6 днів тому:

Наразі побудовано дві трибуни: східна трибуна на 5064 осіб та західна трибуна на 2115 осіб. Інші дві трибуни (північна та південна) мають проєктувати вже після остаточного завершення будівництва попередніх. Також ведуться роботи щодо встановлення сидінь у тематичних кольорах Вереса.

3. «Інгулець» Петрове

Вартість об’єкту: 100 млн гривень

Місткість: 5000 місць

Попередня дата здачі в експлуатацію: осінь 2022 року

Початковий проєкт стадіону:

Про будівництво нового стадіону Інгульця, який би відповідав усім вимогам УПЛ, говорили доволі давно. Проєкт стадіону було надано уже в 2017 році. Саме з того часу почалися роботи щодо зведення нового об’єкту. Закінчити будівництво обіцяли до сезону 2020/2021, проте постійно втручалися якісь сторонні фактори. То декілька разів змінювали проєкт майбутнього стадіону, то були затримки постачання матеріалів для будівництва.

За останньою інформацією, відкриття стадіону планується на початок наступного сезону. Крім того, клуб готовий купити власну машину VAR, яка буде завжди знаходитися на стадіоні.

Ось так виглядав стадіон місяць тому:

З відео видно, що на стадіоні уже змонтовані трибуни, встановлено освітлення, застеллено газон, побудовано каркас під адміністративну будівлю.

4. «Лівий берег» Київ

Вартість об’єкту: -

Місткість: -

Попередня дата здачі в експлуатацію: -

Як виглядав процес будівництва стадіону 2 місяці тому:

ФК «Лівий берег» - це футбольний клуб, який був створений у 2017 році. У червні 2021 року отримав професійний статус і наразі виступає у Другій лізі України, де є одним із лідерів чемпіонату.

За час існування клуб встиг побудувати вже 2 стадіони (60х40 м та 105х68 м) та критий манеж. Також почалося будівництво третього стадіону, про який поки що мало інформації в мережі. Відомо, що стадіон матиме натуральне покриття, а загальна кількість місць буде близька до 5000.

Не зрозуміло, чи зможе стадіон у майбутньому приймати матчі на рівні УПЛ, зокрема через недостатню кількість глядацьких місць. Проте вражає той факт, що за декілька років існування клуб побудував таку інфраструктуру.

5. «U.C.S.A» Київ

Вартість об’єкту: -

Місткість: 1500 місць

Попередня дата здачі в експлуатацію: літо 2022 року

Як виглядав процес будівництва стадіону місяць тому:

Футбольний клуб «U.C.S.A» - це аматорський футбольний клуб із Києва, який відомий поєднанням українських та бразильських гравців у команді. У 2021 році клуб почав будувати новий стадіон на 1500 місць, який зможе приймати Другу та Першу ліги України.

Видно, що будівництво перебуває на початковому етапі, проте об’єкт обіцяють здати уже влітку 2022 року.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов