Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольна правда. Тільки цифри/Скільки Лашкул заробляв в УФІ, а Коньков в ФФУ? Оприлюднені зарплати

Скільки Лашкул заробляв в УФІ, а Коньков в ФФУ? Оприлюднені зарплати

Згідно з даними ФП, віце-президент ФФУ Володимир Лашкул від 2012 до 2015 року регулярно отримував зарплату в УФІ – комерційному партнері громадської організації ФФУ.

Автор — Vasiliev
28 июля 2016, 13:25
2
Скільки Лашкул заробляв в УФІ, а Коньков в ФФУ? Оприлюднені зарплати

Згідно з даними ФП, віце-президент ФФУ Володимир Лашкул від 2012 до 2015 року регулярно отримував зарплату в УФІ – комерційному партнері громадської організації ФФУ. Офіційні виплати на адресу Лашкула за роками склали:

2012 рік – 754 тисячі гривень (94 тисячі доларів);

2013 рік – 1 мільйон 810 тисяч гривень (226 тисяч доларів);

2014 рік – 1 мільйон 49 тисяч гривень (87 тисяч доларів);

2015 рік – 1 мільйон 432 тисячі гривень (65 тисяч доларів).

Загалом протягом чотирьох років Володимир Лашкул (ІПН 18947ХХХХХ) отримав в УФІ 5 мільйонів 45 тисяч гривень заробітної плати або 472 тисячі доларів у перерахунку за офіційним курсом на рік отримування виплат. Для порівняння, 2013 року офіційна зарплата президента ФФУ Анатолія Конькова (ІПН 18153ХХХХХ) склала 355 тисяч гривень, що в п'ять разів менше за прибуток віце-президента федерації Лашкула в УФІ того ж року.

Як відомо, донедавна контрольний пакет (59%) ПрАТ «Україна Футбол Інтернешнл» належав компанії Trade Sport Promotion (Чехія), кінцевим бенефіціаром якої був Володимир Лашкул. УФІ відповідало за організацію матчів збірної України, продаж квитків, телевізійних прав, спонсорство та рекламу. Крім цього, Володимир Лашкул є власником туристичної компанії Sport Line Travel, яка продовжує на безальтернативній основі обслуговувати збірну України (організація перельотів, бронювання готелів і трансферів). Йому також належить футбольний клуб «Черкаський Дніпро», а в національній федерації він очолює комітет жіночого футболу.

Відзначимо також, що Лашкул є членом депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» у черкаській обласній раді. ФП вважає, що Лашкул у ФФУ керує групою осіб, яка монополізувала систему заробляння грошей на бренді національних збірних України.

Протягом більше ніж 20 років УФІ було на безконкурсній основі ексклюзивним комерційним партнером Федерації, контролюючи всі фінансові потоки. Зароблені кошти використовувалися у власних інтересах, а також були джерелом «чорної каси» ФФУ. Незважаючи на зміну керівництва, Лашкул зберіг свою посаду в Федерації за президента ФФУ Павелка.

Наприкінці 2015 року ФФУ під тиском викупила в Лашкула частку в УФІ. Згідно з даними агентства SMIDA (http://smida.gov.ua/), станом на 1-й квартал 2016 року 100 відсотків акцій УФІ вже належало ФФУ. За наявною інформацією сума угоди склала 1 мільйон доларів. Хто заплатив за перехід права власності, і які були умови угоди – невідомо, інформація не розголошується. Номінально контроль фінансових потоків від УФІ перейшов до «ФФУ-маркетинг», очолюваний колишнім співробітником УФІ Романом Волинцем. Проте усіма процесами продовжує керувати довірена особа Володимира Лашкула – Олег Шкреба. Непрозорі схеми привласнення коштів, про які йшлося у випуску «Квиткова мафія» програми «Гра без правил» на каналі 2+2, продовжують працювати.

Офіційна зарплата Лашкула (470 тисяч доларів) – це лише верхівка айсберга. Питання: а скільки неврахованих коштів пройшло повз Федерацію безпосередньо до каси «квиткової мафії»?

ФП надасть деякі дані з цієї теми найближчим часом, зіставивши бухгалтерські документи УФІ і публічну інформацію щодо відвідуваності матчів національної збірної України. Бренд збірної повинен працювати на розвиток футболу в країні, а не на особисте збагачення окремих її громадян, тому ФП піднімає питання Лашкула.

У понеділок, 1 серпня, ФП розкриє дані офіційної зарплати в УФІ ще одного віце-президента ФФУ, керівника УФІ Олега Шкреби.

Лучшее в блогахБольше интересных постов