Tribuna/Футбол/Блоги/Top Five/Лондонське дербі завершилося перемогою «аристократів»

Лондонське дербі завершилося перемогою «аристократів»

Жозе Моурінью повертається на Стемфорд Брідж!!! Проте чи буде це гостинний прийом? Покаже лише гра.

Блог — Top Five
Автор — Dmytro Bolotov
22 февраля 2020, 17:34
Лондонське дербі завершилося перемогою «аристократів»

Стадіон Стемфорд Брідж прийняв лондонське дербі в рамках 27 туру АПЛ між «Челсі» та «Тоттенгемом». Для обох команд ця зустріч є принципово важливою в плані боротьби за зону Ліги Чемпіонів, адже після відсторонення на два сезони від ЛЧ «Манчестер Сіті», сім команд претендують потрапити до європейської еліти в наступному ігровому році. За всю свою історію команди зіграли між собою 165 матчів. «Тоттенгем» здобув 54 перемоги, «Челсі» виявився сильнішим у 71 матчі. У 40-ка зустрічах клуби зіграли внічию.

Стартові склади:

Челсі: Кабальєро — Аспілікуета, Крістенсен, Рюдігер — Джеймс, Жоржиньо, Ковачіч, Алонсо — Барклі, Маунт — Жиру.

Головний тренер: Френк Лемпард.

Тоттенхем: Льоріс — Санчес, Альдервейрельд, Вертонген — Танганга, НДомбеле, Вінкс, Ло Чельсо, Девіс — Лукас Моура, Бергвейн.

Головний тренер: Жозе Моурінью.

Матч зі своєї сторони дуже активно розпочали господарі поля, поступово наближаючись до штрафної зони «шпор». «Тоттенгем» намагався перемістити вектор атаки від своїх воріт за допомогою контрвипадів, проте захисники «аристократів» руйнували їх наміри ще в середині поля. «Челсі» натомість продовжували володіти ініціативою та почали створювати небезпечні моменти у штрафній суперника. Спочатку на 12-й хвилині Алонсо виконав навісну передачу на Маунта, проте Льоріс впорався з ударом.

15-та хвилина матчу принесла перший гол у грі для «Челсі». Жиру вийшов на ударну позицію та влучив у голкіпера, Барклі зігравши на добиванні потрапляє у стійку, а від неї м’яч потрапляє до Олів’є Жиру, котрий робить рахунок 1-0.

Після пропущеного голу «Тоттенгем» намагався створити небезпеку у воріт Кабальєро, однак постійно зупинявся в середині поля, що змушувало гравців «шпор» оголяти захисну ланку для потенційної атаки. «Челсі» використовував ці помилки та час від часу створював моменти біля воріт Льоріса.

«Тоттенгем» так і не зміг змінити рахунок на табло, тому клуби пішли на перерву при мінімальній перевазі господарів.

Другий тайм розпочався приємно для фанатів «аристократів». Маркос Алонсо на 48-й хвилині подвоїв рахунок господарів ударом з 20-ти метрів, 2-0. Гольовою передачею відзначився Барклі. Справи у команди Моурінью стали ще гіршими, тому Жозе намагався покращити ситуацію на полі замінами. Замість Ндомбеле вийшов Ламела, однак до кардинальних змін в атаці ця заміна не призвела.

«Челсі» навпаки виглядав більш впевненішим та створював все більше позиційних атак у воріт суперника, навіть спочатку здалося, що це та сама чемпіонська команда котра виграла АПЛ в 2016 році.

У  «Шпор» навпаки були великі проблеми із впевненістю, що спричиняло багато помилок як в захисті, так і в атаці. «Тоттенгем» навіть не міг відвести м’яч від власних воріт, що призводило до частих фолів біля власної штрафної зони.

Однак на 89-й хвилині м’яч все-таки опинився у воротах «Челсі». Забили його нажаль не гравці «шпор», а власний захисник «аристократів» Рюдігер, який не зреагувавши вчасно на рикошет, 2-1.

Додатковий  час команди вже просто дограли та довели гру до логічного кінця, 2-1, впевнена перемога Лемпарда та друга поразка для Моурінью за тиждень. 

У підсумку «Челсі» має перевагу у 4 очки над «Тоттенгемом» та «Шеффілд Юнайтед», що надає їм перевагу в гонитні за Лігою Чемпіонів. «Тоттенгем» навпаки своєю грою ставить під сумнів своє потрапляння до зони єврокубків.

Все для обох команд вирішиться в найближчих матчах АПЛ.  

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты