Tribuna/Футбол/Блоги/Top Five/«Реал Бетіс» оголосив про підписання Набіля Фекіра з «Ліону». Черговий топ-трансфер для севільців?

«Реал Бетіс» оголосив про підписання Набіля Фекіра з «Ліону». Черговий топ-трансфер для севільців?

Перехід Набіля Фекіра врешті-решт завершився, проте не в топ-клуб, а в іспанський «Бетіс».

Блог — Top Five
Автор — Dmytro Bolotov
23 июля 2019, 19:44
5
«Реал Бетіс» оголосив про підписання Набіля Фекіра з «Ліону». Черговий топ-трансфер для севільців?

Клуб із Севільї вранці 23-го липня анонсував трансфер 26 річного французького півзахисника Набіля Фекіра з «Ліону». Сума трансферу 20 млн. євро, плюс 10 млн. євро бонусами. Контракт розрахований до 2023 року.

Також в «Бетіс» з «Ліону» перейшов молодший брат Фекіра – Яссін. Вартість його трансферу на даний момент не озвучується.

Набіль Фекір це посилення для іспанців?

У світлі останніх подій на трансферному ринку, можна з впевненістю сказати, що дирекція «Бетіса» оформила перехід топ–гравця за адекватні гроші (адже transfermarkt оцінює гравця в 54 млн. євро), так ще й отримала  на додачу брата Фекіра, який також є гравцем атакувальної ланки та зможе прогресувати в стані севільців разом із старшим братом. Останнім часом «Бетіс» почав підписувати топ–гравців за досить невеликі гроші, як за сучасними мірками. Ось які топ–трансфери здійснив клуб з 2018 року:

1. Набіль Фекір за 20 млн. євро.

2. Марк Бартра за 10.5 млн. євро.

3. Джованні Ло Чельсо – 22 млн. євро.

4. Дієго Лайнес – 14 млн. євро.

І це тільки незначна частина футболістів із цінником більше ніж 10.5 млн. євро, за останні два роки. Також «Бетіс» не прогадав з Набілем Фекіром, адже цей хлопець здатний відмінно зміцнити команду в наступному сезоні.

І ось чому:

1. Набіль Фекір є універсальним гравцем атакуючої лінії, який вміє грати як і півзахисником на флангах так і виконувати роль форварда. Також гравець володіє відмінним дриблінгом, а його надзвичайна швидкість дозволяє йому швидко переходити від оборони до атаки.

2. Результативність. За 39 матчів у Лізі 1 в минулому сезоні Набіль Фекір забив 12 м'ячів і віддав 9 гольових передач. Наприклад нападник севільців Морено в 33 матчах в Ла Лізі минулого сезону забив всього 6 м'ячів.

3. Адаптація. Набіль протягом багатьох років виступав у французькій Лізі 1, специфіка якої полягає в переважанні швидкості та інтенсивності в матчах чемпіонату, що дуже схоже зі специфікою Ла Ліги. Багато гравців, які переходили з Франції до Іспанії і навпаки, завжди відзначають схожість в чемпіонатах. Навіть Неймар після переїзду в «ПСЖ», неодноразово говорив, що обидві ліги схожі за своїми характеристиками. З цього можна зробити висновок, що Набілю Фекіру не доведеться кардинально змінювати свій підхід до чемпіонату, і він зможе швидко адаптуватися і показувати свій клас на футбольному полі.

 Як ви вважаєте, чи зможе французький гравець собе проявити в новому клубі, і чи вигідний цей трансфер для «Бетіса»?

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты