Tribuna/Футбол/Блоги/Top Five/Тоттенгем створює камбек в півфіналі Ліги Чемпіонів

Тоттенгем створює камбек в півфіналі Ліги Чемпіонів

Тоттенгем створив неймовірний камбек у другому таймі в поєдинку з Аяксом, та вийшов у фінал ЛЧ.

Блог — Top Five
Автор — Dmytro Bolotov
9 мая 2019, 01:56
Тоттенгем створює камбек в півфіналі Ліги Чемпіонів

Тоттенгем в матчі-відповіді у півфіналі Ліги Чемпіонів здолав амстердамський Аякс з рахунком 3-2.

Ліга Чемпіонів не перестає дивувати своїми неперевершеними поєдинками. Спочатку Ліверпуль переміг Барселону 4-0 ( перший матч програв 3-0) й сенсаційно вийшов у фінал, а сьогодні справжню футбольну феєрію продемонстрували Аякс та Тоттенгем.

Першиий тайм активніше розпочали амстердамці, адже вони в першому матчі в Лондоні отримали перемогу 1-0 і тепер їм потрібно було забити та не пропустити, щоб приєднатися до Ліверпулю у фіналі ЛЧ. Активність та пресинг Аякса принесли результат і вже на 5 хвилині де Лігт забив м‘яч у ворота суперника після подачі кутового, 1-0. Тоттенгем розуміючи всю катострафічність ситуації для себе намагався її змінити, та більше атакувати, проте гравці Аякса діяли злагоджено та надійно, тому атакувальні спроби лондонців зводилися нанівець.

Аякс не зупинявся та намагався зробити рахунок на табло ще приємнішим для себе. На 35-й хвилині після контратаки півзахисник амстерданців Зієш забив гол у ворота Льоріса, 2-0. Команди під кінець другого тайму не створили небезпечних моментів і пішли на перерву за рахунку 2-0 на користь Аякса. Для Тоттегема ситуація яка склалася було непростою, адже враховуючи програний перший матч, загальний рахунок виглядав 3-0 і лондонцям потрібно було забивати три м‘ячі та не пропустити, для цього в них було 45 хвилин.

Друга половина гри розпочалася із заміни від Почеттіно, замість Ваньями вийшов Льоренте. Тоттенгем з перших хвилин почав пресингувати господарів, створюючи моменти біля воріт амстердамців. Вже на 53-й хвилині Деле Аллі замикав передачу та пробивав чітко в верхній правий кут, проте Онана парирував удар. На 55-й хвилині після швидкої контратаки Деле Аллі в штрафній зоні віддав передачу на Лукас Моура і той забив, 2-1. «Шпори» грали все агресивніше, створюючи гольові моменти у воріт суперника. Сон отримав передачу у штрафній Аякса на 58-й хвилині, зробив розрізний пас на Льоренте, проте удар нападника відбив Онана, однак через непорозуміння голкіпера з захисниками Моура зробив дубль добивши м‘яч у ворота, 2-2. 

Аякс зрозумів, що перевага в один м‘яч не гарантує їм вихід у фінал тому команда почала активніше створювати моменти у воріт суперника. На 68-й хвилині Тадіч мав феноменальний момент вивести команду вперед, проте м‘яч пройшов біля штанги у воріт Льоріса. Тоттенгем часто втрачав м‘яч та отримував контратаки від суперника, проте амстердамці не реалізовували гольові моменти.

Гра підходила до логічного завершення, де перемогу мав отримати Аякс, проте Тоттенгем вірив у себе до кінця і не здавався до останьої секунди матчу. Вже наприкінці доданого часу Онана виконав удар від воріт, захисник лондонців виграв верхову бородьбу та вибив м‘яч вперед, там його підібрав Лукас Моура і відправив у нижній кут воріт суперника, 3-2. Лукас Моура оформлює хет-трик у півфіналі ЛЧ у матчі з Аяксом та виводить команду у фінал, де вже 1 червня в Мадриді зустрінеться з іншою англійською командою, Ліверпулем.

Цей розіграш Ліги Чемпіонів один з найкращих за всю історію цього турніру, де всі команди доводять що неможливого не існує, треба лише вірити в свою мрію та важко працювати для її втілення в життя.

Стартові склади команд :

Аякс: Онана – Мазрауї, Де Лігт, Блінд, Тальяфіко – Де Йонг, Шьоне, Ван Де Беек – Зієш, Тадіч, Дольберг.

Запасні: Варела, Велтман, Сінкгравен, Магальян, Де Віт, Траоре, Хунтелаар.

Тоттенхем: Льоріс – Тріпп'єр, Алдервейрельд, Вертонген, Роуз – Ваньяма, Сіссоко, Еріксен – Деле Аллі, Лукас Моура, Сон Хин Мін

Запасні: Гаццаніга, Дайєр, Девіс, Фойт, Скіпп, Ламела, Льоренте.

Другие посты блога

Все посты