Tribuna/Баскетбол/Блоги/Обгазон/Зірки НБА у захваті від футболу. Леброн - власник Ліверпуля, а Стів Неш фанатіє від Шевченко

Зірки НБА у захваті від футболу. Леброн - власник Ліверпуля, а Стів Неш фанатіє від Шевченко

У рамках конкурсу «Найкращий блогер України», розповідаємо про гравців НБА, які жити не можуть без спорту № 1

Блог — Обгазон
Автор — Daggetkin
19 июля 2019, 18:17
10
Зірки НБА у захваті від футболу. Леброн - власник Ліверпуля, а Стів Неш фанатіє від Шевченко

Існує міф, що жителі Північної Америки з прохолодою відносяться до спортивних ігор Старого Світу. Навіть наш європейський футбол вони там обізвали сокером.  Звичайно, цей міф не відповідає дійсності. Насправді, американці доволі добре розуміються на європейському футболі (щоб нікого не плутати далі буде просто «футбол») і вболівають не тільки за команди МЛС (головна футбольна ліга США), а й за європейські команди та чемпіонати.

Зірки НБА у цьому також не виняток. Є дві головні причини популярності футболу серед гравців НБА – успіхи жіночої збірної США, яка є гегемоном у світовому футболі та європейська експансія у головну баскетбольну лігу світу. Колишній гравець Мемфіс Грізліс Майк Конлі навіть зізнавався, що почав цікавитись футболом, дякуючи Марку Газолю, який футболом дістав усіх у команді. Але навіть серед суперзірок НБА - американців є такі, хто просто фанатіє від футболу. Далі мова піде саме про таких.

Першим, хто спаде на думку, у разі питання: "Хто найголовніший фанат футболу в НБА?", звичайно, буде дворазовий МВП - Стів Неш. Він одним із перших почав футболізувати НБА. Його пас головою  зробив данк Амаре Стодемаєра одним із найбільш оригінальних в історії данк-контестів НБА.

Взагалі, про Неша – футболіста можна написати окрему книгу. Та що там казати? Просто зайдіть у його сторінку Інстаграму. Футболу там набагато більше ніж баскетболу.  Всі вже знають, що Стів палкий прихильник Тоттенгема і, напевно, всі бачили відео його реакції на вихід команди у фінал ЛЧ. Але є два факти, які для більшості невідомі. Крім вболівання за англійські клуби, Неш також підтримує Мальорку і є її акціонером. Тому у цьому році у нього дві великих події – вихід Тоттенгему у фінал ЛЧ і повернення Мальорки у Прімеру.

Для українських фанів баскетболу та футболу буде приємним те, що вдома у Стіва на стіні із його «футбольними трофеями» на чільному місці знаходиться підписана футболка Андрія Шевченко.

         На початку відео можна побачити стіну із футболками. У нижньому ряду є футболка Шеви

Кобі Брайант провів своє дитинство в Італії. Це не могло не позначитись на його футбольних уподобаннях. Згідно з чутками, один із найкращих гравців в історії володіє акціями Болоньї, яка вже досить довгий час не може похвалитися успіхами. Але Кобі не переживає, для цього він також уболіває за Барселону. Свого часу він навіть знімався із Мессі в дуже крутій рекламі турецьких авіаліній.

Один із найжорсткіших гравців і головний треш-токер НБА Кевін Гарнетт також схиблений на футболі. Він уболіває за Челсі. Просто подивіться на його реакцію, коли йому подарували джерсі «синіх» з його іменем.  Це і не дивно, оскільки його головним футбольним другом є Дідьє Дрогба. Вони не один раз обмінювались компліментами на публіці та порівнювали свої кар’єри.

Ну і як можна обійтись без Короля? Леброн Джеймс усе перетворює на гроші. Свого часу він викупив частку у Ліверпулі за 6 млн. доларів Зараз вона коштує майже більш ніж у 5 разів дорожче. Але у футболі його цікавить не лише заробіток.

Ходили чутки, що Леброн навіть намагався впливати на трансферну політику клубу. Під час трансферної епопеї з продажем Філіпе Коутіньо, Джеймс нібито звертався до основних власників мерсисайдців з проханням почати переговори із Барселоною. Злі язики одразу знайшли у мережі фото Леброна у джерсі Барселони і звинуватили його у тому, що насправді він вболіває за каталонців і хоче послабити Ліверпуль. Але час розставив все на свої місця і зараз цей трансфер виглядає одним із кращих в історії для англійсього клубу. Ну хоч десь Леброн проводить нормальні трейди.

А після перемоги Ліверпуля у ЛЧ, Леброн прівітав усіх причетних до цієї історичної події.

Близький друг Леброна Кармело Ентоні пішов ще далі – він створив власний футбольний клуб. Починаючи з 2012 року у Пуерто-Ріко не було жодного футбольного клубу, а для цього регіону це дуже погано, оскільки пуерторіканці дуже люблять футбол. Мело виступив рятівником футболу і створив там однойменний футбольний клуб – ФК «Пуерто Ріко». Клуб виступає у NASL – другій за силою футбольній лізі США. Судячи з останніх успіхів у НБА, Кармело потрібно серйозно задуматись над футбольною кар’єрою.

 Володар головного волосяного аксесуару у баскетболі Джеймс Харден також виявляється футбольним фаном. Зовсім нещодавно він відвідав стадіон лондонського Арсеналу, де трохи пограв із майбутньою зіркою канонірів Різом Нельсоном. Також Борода прийняв участь у представленні виїзної форми Арсеналу.

Цікавий факт, що власник Арсеналу Стен Кренке також володіє клубом НБА Денвер Наггетс. Тому приїзд зірки такої величини, а не, скажімо, Джамала Мюррея, для лондонців визначна подія. Дехто, звичайно, може сказати, що Харден просто відпрацьовує контракт із Адідас, який у цьому році став офіційним екіпірувальником Арсеналу, і йому не цікавий футбол. Але це не так. Буквально сьогодні стало відомо, що Харден викуповує частку у клубі МЛС – Хьюстон Динамо та вже пообіцяв приносити місту трофеї і не лише на паркеті.

Нова зірка Маямі Хіт Джіммі Батлер є палким вболівальником ПСЖ. Джимбо часто з’являється на публіці у джерсі паризького клубу. Одного разу він навіть приймав участь у тренуванні команди, де зіграв разом із Мбапе та Неймаром.  До речі з Неймаром він має досить тісні дружні стосунки. У мережі можна знайти фото іх сумісного відпочинку в Бразилії.

Новачок Кліпперс та цьогорічний претендент на звання МВП Пол Джордж закохався у футбол через… спортивний симулятор. Він обожнює грати у Фіфа. Навіть колишні напарники по Індіані кепкували з нього, що він грає у Фіфа більше, ніж у НБА 2К. Сам Джордж завжди каже, що він великий фанат гри і на усіх фотографіях із зірками футболу завжди робить підпис, що грав саме ними на приставці.

 Найбільший троль НБА – центровий Філадельфії Джоель Ембііддосить не поганий гравець, який завжди любить показувати свої футбольні скіли на публіці. А це він вже встиг зробити – під час матчу, на тренуванні, на різних футбольних заходах та просто граючи з дітьми у Камеруні. Судячи з останнього відео, Джоель фанатіє від французького півзахисника Манчестер Юнайтед Поля Погба.

 І наостанок, якщо ви думаєте, що погано граєте у футбол, просто подивіться як це роблять легенди НБА, а зараз телеведучі – Шакіл О’Ніл, Чак Барклі та Кенні Сміт.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты