Tribuna/Футбол/Блоги/Обгазон/Пограємо в хвудбол. 8 правил футболу на селі

Пограємо в хвудбол. 8 правил футболу на селі

У мережі вже давно гуляють правила дворового футболу, але усі чомусь забувають про ще один вид футбольної субкультури – сільський футбол. Блог «Обгазон» хоче закрити цю прогалину та вивести звід правил футболу в українському селі. Ті, хто виріс не у місті, або проводив літні канікули у бабусі повинні згадати свої дитячі роки.

Блог — Обгазон
Автор — Daggetkin
26 февраля 2017, 01:15
7
Пограємо в хвудбол. 8 правил футболу на селі

   У мережі вже давно гуляють правила дворового футболу, але усі чомусь забувають про ще один вид футбольної субкультури – сільський футбол. Блог «Обгазон» хоче закрити цю прогалину та вивести звід правил футболу в українському селі. Ті, хто виріс не у місті, або проводив літні канікули у бабусі повинні згадати свої дитячі роки. Тож приступаємо:

   Для сільського футболу притаманні усі особливості звичайного дворового футболу, але є свої унікальні риси. Нижче приведено 8 основних правил сільського футболу.

  • Чисельність команд – дозволяється будь-яка чисельність команд, починаючи з 1 і закінчуючи усім чоловічим населенням села, особливо, коли на матч приїжджає команда із сусідьного села.
  • Ворота – у якості воріт може використовуватися усе – портфель, пляшка. Продвинуті поля мають саморобні воротні рамки із дерева. Поля із залізними воротами отримують сільську ліцензію УЕФА та мають право приймати матчі найвищого рівня (першість школи, дербі із сусіднім селом).
  • Сітка – сітка для воріт використовується лише для матчів найвищого рівня. Вона зберігається у сільського голови та видається лише капітану команди. Крім сітки у сільського голови ще є м’яч за 400 грн та форма, які куплені 10 років назад профспілкою, але вони нікому не видаються, оскільки це цінні речі і їх не можна чіпати.
  • Сила удару – удар по м’ячу повинен бути такої сили, щоб він не залетів на город до діда Онуфрія. У разі, якщо хтось затопче картоплю діда, то він достроково припиняє матч.
  • Заходи безпеки – гравці повинні грати дуже обережно. Підкати у сільському футболі заборонені, оскільки у високій траві небезпечно грати, особливо коли на полі вчора випасали череду корів. Гравець, зробивший підкат та потрапивший у «міну» отримує жовту картку та довічні насмішки.
  • Суддя – зазвичай суддя відсутній. У разі відсутності рефері, порушення правил фіксується на користь більш авторитетного або фізично сильнішого гравця команди. Суддя призначається на матчі найвищого рівня. Зазвичай суддею призначається сільский голова.
  • Легіонер – легіонером вважається будь який городський хлопець, що приїхав на літо та бажає грати у футбол. Легіонер, що має футбольні бутси одразу прирівнюється до Мессі та стає в напад.
  • Час матчу – зазвичай матч не має закріпленого часу і розбивки по таймам. Гра закінчується у 3 випадках – стає темно; потрібно забирати корову із випасу; 50 пропущених від мамки та смс з текстом: «Тікай з села ….».
Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты