Tribuna/Футбол/Блоги/Стыдно Говорить/«Ця гра змусить Вас повірити в дива!». Якими правилами життя керується Маріуполь

«Ця гра змусить Вас повірити в дива!». Якими правилами життя керується Маріуполь

«Маріуполь» - одна з найодіозніших команд української прем’єр-ліги. Багато хто не сприймає її. Але в першу чергу треба нею проникнутися і зрозуміти.

26 июля 2019, 19:37
10
«Ця гра змусить Вас повірити в дива!». Якими правилами життя керується Маріуполь

На деякі справді варто звернути увагу.

«Маріуполь» - одна з найодіозніших команд української прем’єр-ліги. Багато хто не сприймає її, але прогрес видно неозброєним оком. «Чайки» вийшли до кваліфікаційного раунду Ліги Європи і спробують покращити минулорічні результати. Але окрім позитивних моментів, «Маріуполь» став учасником одного з найгучніших скандалів останніх років в українському футболі. Всі ж пам’ятають «Санта-Барбару» з «Динамо»?

Південна команда підігрівала ситуацію навіть після її вирішення. Але робила це досить креативно. Пізніше, працівники клубу взяли цей прийом на озброєння і стали використовувати його для залучення глядачів на матчі. В інтернеті можна знайти багато прикладів афіш та білбордів. За ними і спробуємо сформувати правила життя «Маріуполя».

1.       Помстимося за минуле

Це правило говорить лише про одне – «Маріуполь» злопам’ятний. Місяць до того, команда поступилася «Олександрії» в гостях і все ніяк не могла забути той матч. Помститися у повному обсязі звичайно не вийшло, матч завершився внічию. Але моя вам порада – не переходьте дорогу «морським», бо згадають всі ваші косяки ще з часів «Іллічівця».

2.       Гра на точці кипіння

З другої афіші легко зрозуміти – команда з Маріуполя запальна, їх легко вивести з себе. Гра з ФК «Львів» і справді багато вирішувала, тому градус був дійсно високий. Добре, що «чайкам» при такій пекельній температурі вдалося не перегоріти і виграти важливий матч. Але от кого довести до точки кипіння легше: «Маріуполь» чи Рафаїлова темою геїв, я ще не вирішив.

3.       Маша проти Саші

І знову дісталося «Олександрії». Виявилося, що клуб з берегів Азовського моря ще й кляті сексисти та прихильники гендерних переслідувань. Їм ще повезло, що жінка не судила їхні матчі. Тоді б ми подивилися, що скаже «Маріуполь» після кількох вилучень через те, що «я абідєлась». Варто передивитися власну поведінку, бо так далеко не зайдете.

4.       «Маріуполь», «Карпати» - будемо вболівати!

У Маріуполі знають, що вболівальники «Карпат» одні з найвідбитіших в Україні, з ними краще не шуткувати. Вихід один – бути дружніми. Львів’яни завжди палко вболівають на стадіонах і підтримують рідну команду, тому і господарі закликали фанів не поступатися в атмосфері. Миром зустрілися – миром і розійшлися. Вистачило нічиєї.

5.       Зі щитом або на щиті

Одне з найважливіших правил – бути войовничими та йти до кінця у будь-якій ситуації. Шкода, що команда притримується цього правила не зі всіма, бо тоді її дійсно винесуть на щиті. А от з іншими виходить досить таки не погано, «Олімпік» вже це зрозумів. Можливо, майбутній сезон нарешті подарує нам свято перемоги молодшого брата?

6.       Подивимось у кого арсенал краще

У фанатських колах «Маріуполь» би за це покарали. Ніякого фейр-плєю, вони ще й зброю використовують. Звичними силами вже не обійтись. Все-таки у «морської» команди арсенал виявився сильніше, молодше за роком випуску. Варто бути обережними, аби не наштовхнутися на щось більш серйозне. Хто знає, який ще у них арсенал в запасі.

7.       Час вмикати сверхздібності

 Коли їх «Іллічівець» називають, то вони ображаються, а як українську мову ображати, то безкарні. Можна тільки уявити, які ще надздібності вони можуть використати у боротьбі з суперниками. Особливо, коли мова йде про «Шахтар». За стільки років існування, ще жодна сила не допомогла здолати його.

8.       Ця гра змусить Вас повірити в дива!

А «Маріуполь» любить дивувати. Обіцяв, обіцяв надздібності проявити, але все якось не виходить. Або може просто не дозволили, а команда то слухняна. Кожен матч з «гірниками» тримає глядачів в напрузі: «Може хоч цей раз не програють». Вже й не знаєш, чому більше дивуватися: коли «чайки» таки нарешті виграють чи тому, скільки вже можна віддавати перемогу «старшому братові»?

9.       Якщо вони наважаться – зустрінемо їх разом!

Так от звідки Зеленський взяв свій слоган «Зробимо їх разом». Вміють же в Маріуполя проявляти креатив, коли хочуть. Шкода, що на стадіоні імені Бойка не вміщаються 73 тисячі вболівальників. Тоді б «Динамо» точно програло «Маріуполю», та що там, навіть «Шахтар» би поступився. Але це не точно.

10.   Кохана, я дістану для тебе зірку!

На останок, головне, чим керуються «помаранчево-сині» та закликають інших – будьте романтичними. Й не кидайте слів на вітер, беріть приклад: сказали – зробили, «Зірку» дістали. А які романтичні вчинки робила ваша улюблена команда для вболівальників? От наступного разу, перед тим, як лаяти «Маріуполь» за чергову поразку «Шахтарю», згадайте цей варти уваги вчинок!

У кожного з нас є якісь принципи, яких ми дотримуємось. Не всім вони довподоби, але саме вони й характеризують нас як особистостей. Тому, перед тим, як плювати на чийсь спосіб життя, подумайте, що він намагається ним сказати.

Фото: офіційний сайт ФК «Маріуполь»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты