Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний Інстинкт/Мілан грав достойно, але Ювентус все одно сильніший!

Мілан грав достойно, але Ювентус все одно сильніший!

Аналіз матчу Мілан - Ювентус

7 января 2021, 21:22
3
Мілан грав достойно, але Ювентус все одно сильніший!

Добрий день шанувальники футболу. Сьогодні будемо аналізувати центральний матч Серії А Мілан - Ювентус. Дізнаємося основні причини чому безпрограшна серія россонері закінчилася та розкриємо головні аспекти гри команд.

1.Склади команд

Почнемо зі складу Ювентуса. У них він був майже оптимальним, якщо не враховувати втрату Морати, Куадрадо та Алекса Сандро. Звичайно, що це вагомі втрати для Ювентуса, на лівому фланзі Пірло змушений був випустити молодого Фработту, але той досить достойно впорався зі своїми обов’язками. Вже другий матч поспіль вийшов на поле Дібала і в котрий раз довів головному тренеру, що він заслуговує на постійній основі грати зі старту.

Щодо Мілана, то тут все набагато гірше. Ібрагімович так і не зміг вилікуватися до цього матчу і замість нього грав Леау. На правому фланзі захисту вперше вийшов з перших хвилин Далот не тому, що Піолі так забажав, а так склались обставини. Також проблемою було вилучення Тоналі в попередньому матчі. Через те, що буквально перед самим матчем захворіли два провідних гравці - Круніч та Ребіч. Першого із них якраз і замінив Калабрія. А от Ребіча змушені були замінити на молодого Хауге. І на правому фланзі атаки також були проблеми. Замість Салемакерса вийшов Кастільєхо. І як наслідок на заміні не залишилося вдосталь якісних гравців, які могли би підсилити гру в другому таймі, що дуже сильно скажеться, але розберемося з усім по порядку.

2.Шалений тиск Мілану

Россонері дуже жваво почав цю гру та тримав такий темп майже до кінця всього матчу. Оборона Ювентуса майже весь час була під натиском атакуючої ланки Мілана

Мілан намагався зменшити вірогідність віддати вдалий пас вперед, по можливості відібрати швидко м’яч та провести стрімку контратаку. Але це не завжди вдавалося гравцям в червоно-чорній формі. Підопічні Пірло рухалися таким чином, що могли без зайвих зусиль вийти з-під пресингу і влаштувати свою швидку атаку. Буквально один пас і чотири гравці Мілану за лінією мяча і повністю виключені з епізоду.

Але були такі випадки коли пресинг приносив успіх і змушував втрачати Бентанкура м’яч в своїй штрафній площі та завдати небезпечного удару по воротам Войцеха Щесни. Як видно на кадрі нижче, то в зоні м’яча було 2 на 2 гравців з обох команд і молодий уругваєць під натиском не зміг швидко придумати корисний вихід з оборони, але Кастільєхо відібрав у нього шкіряного і вивів свою команду в контратаку 3 в 3, але нажаль вона нічим успішним не закінчилася.

Яскравим прикладом був момент коли Дібала обіграв свого суперника і увірвався у вільну центральну зону і розпочав небезпечну контратаку. Ніхто не міг очікувати такого,начеб-то Мілан контролює ситуацію і вдало пресингує суперника, але один рух і вже пів команди залишилися дивитися футбол на половині поля Ювентуса

Ще однією причиною інколи невдалого пресингу Мілана була гра Калабрії, який і не повинен був грати в цьому матчі опорника. В обороні він був досить надійним, хоч і були деякі погрішності. В основному він помилявся при переході з атаки до оборони і міг залишати за собою дуже великий простір для гравців Ювентуса. Як наприклад в цьому моменті коли він пішов за Бентанкуром і залишив свою зону для вбігання

Як підтвердження моїх слів є середнє положення гравців Мілану в цьому матчі. На мою думку, Піолі розраховував на запал молодих гравців Мілану, які хотіли довести тренеру, що також можуть грати в стартовому складі команди і приносити їй користь

3. Основна картина матчу

Шалений пресинг ми вже відмітили, але крім цього були ще інші цікаві моменти в матчі. Дуже показовим була гра Ювентусу. Вони давали можливість Мілану їх пресенгувати, але все одно тримали гру під контролем. Не дарма бьянконері вважаються топ клубом Італії і можуть швидку реагувати на тактику суперника як показує рахунок матчу, але доц ього ми дійдемо пізніше

Потрібно зазначити, що фланг Роналду був мало задіяних, що було несподіваним, враховуючи вихід юного Далота проти одного з найкращих футболістів світу. В основному вся гра Ювентусу була через Кьєзу і Пірло тут зовсім не прогадав. Так виглядало візуально, але якщо подивитися напрямок атак бьянконері то можна побачити, що саме фланг Роналду був дуже активним. І я зараз розповім чому.

При виході з оборони в атаку користувалися повністю неосновним флангом Мілану. І в них це дуже добре виходило. Дібала сідав глибше і допомагав Ремзі в центрі, щоб якомога швидше перейти до атакуючих дій і діагоналлю віддавати м’яч К’єзі, який хоч і однотипно, але дуже успішно розпораджався зі шкіряним. Але успішність Фредеріко була закономірною через кволу гру в обороні Тео Ернандеса, який був у цьому матчі одним із найгірших гравців матчу. Він взагалі не зміг втримати правого хава Ювентуса і в атаці також нічого екстраординарного не зміг зробити.

Також на його фланзі грав молодий норвежець Хауге і він також не був дуже корсним в цьому матчі. Але його сварити немає сенсу тому, що це його перший матч в сезоні в основному складі ще й проти Ювентуса.

Але незважаючи на це як завжди в цьому сезоні дуже добре проявив свої лідерські якості Чалханоглу і провів дуже сильний матч. Якщо враховувати, що його суепникрм в центрі був Рабйо, то великого супротиву від нього він не отримав,як від Бентанкура, але все одно декілька небезпечних моментів він зміг створити для своїх гравців і завдавав дуже небезпечні удари з далекої відстані по воротам Щесни.

Щодо гравців Ювентусу, то виділявся звичайно ж своїми діями Дібала. Він включався в самі необхідні моменти матчу для розгону атаки. І як результат дві гольові передачі на К’єзу, що тільки показує високий клас аргентинця і його вагомий вплив на гру команди. Я думаю, що він сповна скористається відсутністю Морати і принесе багато користі Ювентусу.

Центральна зона провалилася в Ювентуса. Бентанкур і Рабйо не могли вдвох нічого зробити з потужним натиском Мілану і часто помилялися в центральній зоні, тому коли Ювентус в другомі таймі вигравав 1:2 замість Дібали вийшов МакКені, хоч це було на перший погляд і дивно з боку Пірло.

4. Голи

І тепер саме цікаве. Розберемо голи команд. Почнемо з першого голу Ювентуса. Тут можна виділити слабкість Ернандеса та чудове відкриття Дібали під пас від К’єзи. Аргентинець змусив вийти на себе Романйолі та залишити за спиною вільну зону для забігань.

Ернандес не встигає за молодим аргентинцем і залишає його на вбивчій позиції для проведення смертельного пострілу у ворота Доннаруми.

Щодо відповіді від Мілану, то тут все не так однозначно. Все почалося із вдалого відбору м’яча у Рабйо від Чалханоглу та невдале рішення VARу выд Орсанто. Як на мене то тут був фол і гру потрібно було зупиняти, але головний арбітр вирішив по іншому і атака продовжилась

За дві передачі Мілан перейшов на чужу половину поля і тут далася взнаки слабка опорна зона Ювентусу. Звичайно, що Рабйо відіграний і Бентанкур не міг відповідати за двох, але в таких топових командах повинна бути підстраховка і вона прогавила 14-у зону біля штрафної площі бьянконері де вже чекав Калабрія

Також потрібно відмітити Леао, який побачив відкриття новоспеченого опорника Мілану та віддав пас у вільну зону. Калабрія чудово вірвався та поклав красивий м’яч у ворота Щесни.

Другий гол Ювентусу почався з невдалої гострої атаки Мілану. І знову россонері не встигли перелаштуватися в повній мірі з оборони в атаку і в центральній зоні перед воротами Мілану утворилася величезна діра, яку не заповнили Кесьє та Калабрія

К’єза залюбки скористався точним пасом Дібали та слабкістю Тео та знову розстрілював Доннаруму з вбивчої позиції.

Третій гол прийшов коли Ювентус цього вже не чікав. Тому що Пірло замінив Дібалу на МакКені і цим показав, що хоче укріпити центр та зберегти рахунок, але Кулусевські думав по іншому. В котрий раз Мілан неуспішно пресснгував бьянконері та дозволив їм вибігти в стрімку контратаку де вже молодий швед набирав хід та зустрів проти себе Романйолі якого майже не помітив

І МакКені розстрілював майже пусті ворота, К’яєр вже не міг нічим допомогти і таким чином рахунок став 1:3

5. Підсумок матчу

Мілан грав дуже відважно і цілком заслуговував на нічийний результат в цьому матчі, але Ювентус в цьому матчі вирішив показати свій вищий клас. Не потрібно також забувати, що Мілан був зовсім у неоптимальному складі і якби хоч б 2/3 гравців, які були відсутні грали на Сан Сірол в той вечір, то результат міг би бути зовсім, але це вже зовсім інша історія

Приношу свої вибачення за такий пізний огляд матчу, на жаль, обставини не дали можливості раніше закінчити його. Але, я надіюсь, що він вам сподобається і в мйбутньому я буду прикладати більше зусиль, щоб всі пости виходили вчасно. Ставте плюсики, коментуйте, буду радий конструктивній критиці. А з Вами був блог Футбольний Інстинкт та його автор Віталій. Любіть цю гру, вона об’єднує!

Другие посты блога

Все посты