Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний Інстинкт/Ліверпуль отримав другу поразку в сезоні, а гравці Саутгемптона доводять свого тренера до сліз

Ліверпуль отримав другу поразку в сезоні, а гравці Саутгемптона доводять свого тренера до сліз

Аналіз матчу Ліверпуль - Саутгемптон

5 января 2021, 12:55
3
Ліверпуль отримав другу поразку в сезоні, а гравці Саутгемптона доводять свого тренера до сліз

Добрий день шанувальники футболу. З цього моменту всі записи викладені мною будуть на українській мові. Мені так зручніше формулювати свої думки і я надіюсь, що ви віднесетесь до цього з порозумінням.

А тепер повернемося до головної теми цього запису. Потрібно ж розібратися, чому так сталося, що одна із самих атакуючих команд АПЛ змогла надати тільки один постріл в площину воріт Саутгемптона, а "святі" змогли продовжити свою традицію. Традиція заключається в тому, що Саутгемптон з моменту започаткування АПЛ вигравала в першому матчі проти команди, яка в попередньому сезоні вигравала Прем’єр Лігу.

1. Проблеми зі складом у Ліверпуля

У мерсисайдців були великі проблеми у захисті та півзахисті.Через те, що центральні захисники із молодіжної команди не виправдили спдівань Юргена Клоппа, німець був змушений в центр захисту поставити Хендерсона, який навіть порівняно із Фабінью зовсім не центральний захисник. Атак у Саутгемптона було не зовсім багато і Хендерсону дуже рідко приходилось виконувати роль центрбека. Замість нього на поле вийшов Окслейд-Чемберлен і він нічого якісного не показав в атаці.

В основному гра у Ліверпуля проходила через Тіаго Алькантару. Він як і завжди був дуже корисним на полі і був головним диспетчером у цьому матчі. У нього дуже висока точність передач, але проблема була в тому, що вони не були проникаючими і в основному віддавалися на фланги атаки в боротьбу.

І коли в другому таймі прийшла пора замін то виявилося, що через травми на поле неможливо було випустити рівноцінного гравця замість того хто його покидав. Шакірі, який провів 30 хвилин на полі замість Окслейда-Чемберлена нічим яскравим не виділився, було декілька навісних передач і тільки одна із них була точною. Мілнер, який святкував в цей день свій 35-й рік народження не міг дати такої динаміки в атаці як Олександр-Арнольд, якого він замінив. Юрген Клопп не використав навіть всі три заміни тому, що на лавці запасних не було тих гравців які могли би якісно покращити гру своєї команди.

2. Саутгемптон показав клас

Звичайно, що грати проти Ліверпуля у відкритий футбол це самогубство і розраховувати в цьому матчі гру на зустрічних курсах не було ніякого сенсу. Тому найголовнішу роль в матчі зіграли саме гравці оборонної ланки. Їм варто приділити увагу, адже зараз не так багато команд в Англії які можуть майже повністю знешкодити легендарну трійку атаки Ліверпуля. Насамперед потрібно виділити центрального захисника Стівенса. Він був дуже надійним в обороні і найкорснішим гравцем на цій ланці. І якщо поглянути на теплову карту переміщень Джека, то можна знайти закономірність його хорошої гри та майже відсутності на полі Салаха. Він часто виходив на допомогу лівому захиснику в напівфланг для нейтралізації єгиптянина та Олександра-Арнольда.

Ще одним гравцем який виділівся на полі серед гравців Саутгемптона був правий захисник Вокер-Пітерс. Його задачею було стримання Мане та Робертсона на фланзі з чим він дуже добре справлявся і коли булп можливість допомагав добре в атаці. Звичайно, що 100 відсотково закрити лівий фланг було неможливо, але навіть коли Мане і Робертсон робили прострільні передачі з його флангу, то вони були не надто небезпечними

З приводу атакуючої ланки Сутгемптона потрібно сказати, що багато шансів проявити себе було не досить багато, але особливо в першому таймі був один гравець, який все ж таки, на мою думку, міг би і зіграти краще в тих ситуаціях, які в нього були. І ним виявився Тео Уолкотт. Хоч і загальна статистика в нього була і не досить поганою, але саме ті два офсайди, в які він потрапив були абсолютно необов’язковими і його хороша швидкість, яка ще присутня зіграла з ним злий жарт

3. Загальна картина матчу

Ніхто не очікував, що вже на другій хвилині матчу колишній нападник Ліверпуля який не закріпився раніше у складі Дані Інгз відкриє рахунок у матчі і це дещо змінило картину гри.

Ліверпуль як завжди атакував флангами і Саутгемптон відповів тією же монетою, тому в центральній зоні мяч майже не затримувався і центральні півзахисники допомагали на півфлангах своїм захисникам.

Також потрібно виділити той факт, що Салах і Мане не знаходячи вільного простору на флангах, зміщалися в центр, щоб мати можливість комбінувати з Фірміно, але у них мало що виходило, особливо у єгиптянина. Вони і в минулих матчах так робили, але щільність оборонної лінії Саутгемптона та допомога центрхавів була на високому рівні, тому моментів було дуже мало. Точніше вони були,але їх небезпека була мінімальною

Середні позиції гравців Саутгемптона показують, що вони були максимально сконцентровані на центральній зоні і на пресингі вже в центральному колі, щоб такі гравці як Тіаго мали мінімальну кількість часу для продумання успішної передачі. Особливо в першому таймі, коли у Ліверпуля було ще багато часу для того щоб відігратися, Саутгемптон дуже високо пресингував і доволі успішно.

Також потрібно наголосити на тому, що фізичні кондиції гравців Ліверпуля не зовсім оптимальні. Вже з 80-ї хвилини було видно, що їм важко було включати максимальну швидкість при пересуванні м’яча і у гравців Саутгемптона було набагото більше часу, щоб володіти м’ячем і відводити гру від своїх воріт.

4. Розбір голу

І найголовніше. Чому ж стався цей єдиний гол у цьому матчі і хто ж насправді винен в цьому. Все почалося з ідеального пресингу "святих" на половині поля мерсисайдців. Олександр-Арнольд не знайшов поблизу партнерів,які могли бути відкриті і він вирішив віддати довгий пас в центральну зону, де на його шляху став Діалло

Це була перша помилка. Потім в повітряній боротьбі Тіаго не зміг вибороти м’яч, що й зрозуміло якщо співставити їхні габарити. І після цього іспанцю потрібно було робити вимушений проти Армстронга,який би міг розінати атаку 4 в 3 і створити дуже небезпечний момент біля воріт Алісона.

Це не можна назвати помилкою з боку Тіаго. Ніхто не міг подумати, що звичайний штрафний майже з центра поля може призвести до голу. Але рухаємося далі.

Під час виконання штрафного удару Інгс не був в положенні поза грою, тому що Хендерсон не зберіг лінію для офсайдної пастки. Звичайно,якщо переглянути в момент пасу начеб-то і Робертсон був на одній лінії з Інгсом, але знаючи суддів в АПЛ вони могли і зафіксувати положення поза грою, якби не заслуга Армстронга. Саме він під тиском змусив капітана Ліверпуля зміститися глибше до своїх воріт і створити умови для успішного вбігання Інгса в штрафний майданчик без порушень правил.

Також на попередньому стоп-кадрі видно, що Олександр-Арнольд не побачив вбігання Інгса та програв йому боротьбу і захиснику вже нічого не залишалося робити, як зустрічати м’яч грудьми, але в нього нічого не вийшло. Це була друга помилка від молодого захисника. А форвард Саутгемптона просто філігранно розібрався в ситуації і перекинув шкіряного через Алісона, без шансів для порятунку власних воріт останньому

5. Підсумок

Цей матч показав, що втрати Ліверпуля дуже вплинули на їх результат особливо в такий насичений період як Boxing Days. Глибини складу не вистачає, щоб грати всі 38 турів на високому рівні і без втрат очок. По втраченим очкам Ліверпуль вже не лідер чемпіонату, його випереджає дві команди із Манчестера і Тоттенгем там також дуже близько, що ще більше збільшує конкуренцію в АПЛ. Щодо Саутгемптона то ця перемога їм дозволила на деякий час повернутися до топ-6 команд, але я думаю, що це ненадовго. В будь-якому випадку для команди Хазенхюттля ця перемога є історичною. Не просто так, вона змусила його заплакати прямо на стадіоні!

А з Вами був блог Футбольний Інстинкт та його автор Віталій. Ставте "плюсики", коментуйте пост та найголовніше - це любіть футбол, він об’єднує!

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты