Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол and justice for all/Забивний захист. Як оборонці показують приклад форвардам

Забивний захист. Як оборонці показують приклад форвардам

Блог «Футбол and justice for all» оглядає найкращі європейські клубні чемпіонати (не оминувши і рідну українську Прем’єр-лігу) та знаходить там футболістів захисного плану із пристойними бомбардирськими показниками.

Автор — djorkaeff
18 января 2014, 12:08
7

Коли голи забивають форварди - ми кажемо, що це їх робота. Навіть голи, забиті півзахисниками зараз сприймаються як щось звичне і буденне. А от коли голеадорами стають захисники - це привертає увагу.

Блог "Футбол and justice for all" оглядає найкращі європейські клубні чемпіонати (не оминувши і рідну українську Прем'єр-лігу) та знаходить там футболістів захисного плану із пристойними бомбардирськими показниками забитих голів.

Мікель Сан Хосе (Примера, "Атлетик", 4 голи)

В Іспанії навіть форвардам важко увігнатись за результативністю Мессі та Роналду, але серед оборонців пальму першості зараз утримує представник Країни Басків. Мікель Сан Хосе з'являвся на полі в матчах "Атлетика" 12 разів і зумів відзначитись чотирма забитими м'ячами. Не менш пристойно Сан Хосе виглядає і в рейтингу футболістів, що отримували попередження - доробок гордого баска становить 5 "тархет" жовтого кольору.

В шию Мікелю дихають два португальці - Рікарду Кошта з "Валенсії" і Пепе з Мадрида, в активі яких по три забитих м'ячі.

Шеймус Коулмен (Англійська Прем'єр-ліга, "Евертон", 5 голів)

Захисник "Евертона" в поточному сезоні став справжньою грозою голкіперів суперника, зумівши відзначитись уже п'ять разів. Ірландський правий бек є стовпом оборони команди Мартінеса, і єдиним, хто відіграв всі матчі АПЛ без замін. Не в останню чергу завдяки успішним діям Коулмена "Евертон" демонструє найкращу захисну гру в Прем'єр-лізі, пропустивши лише 19 м'ячів (менше не пропустив ніхто, стільки ж пропущених в пасиві "Арсенала" і "Челсі").

Показовим є те, що другу позицію в рейтингу "найзабивніших" захисників АПЛ займає одноклубник Шеймуса - Лейтон Бейнс (3 голи). Роберто Мартінес однозначно вміє ставити атакувальну гру своїм захисникам.

Мехді Бенатья (Серія А, "Рома", 5 голів)

Мароканець демонструє фантастичний сезон у складі "вовків" з Риму, а п'ять забитих ним м'ячів дозволяють Мехді очолювати список найкращих бомбардирів клубу (разом з Алессандро Флоренці). Яскраві виступи Бенатья привернули до нього увагу "Манчестер Юнайтед", але Руді Гарсія належно оцінює вклад мароканця в успішний хід "Роми" і відмовився провадити будь-які перемовини про трансфер свого бомбардира.

Так само 5 забитих м'ячів на своєму рахунку має японець Юто Нагатомо з міланського "Інтера", однак в тактичних побудовах Маццарі номінальний захисник Нагатомо частенько грає в середній ланці, що дозволяє йому демонструвати непогані атакувальні показники.

Даріо Срна (Українська Прем'єр-ліга, "Шахтар", 5 голів)

Капітан багаторічного чемпіона України стабільно бере участь в атакувальних діях своєї команди, при цьому досить результативно. Якщо у минулому сезоні хорват виступав асистентом (на рахунку Даріо 12 гольових пасів), то в нинішньому - розподілив атакувальні ТТД рівномірно - до 5 забитих м'ячів додав ще 6 гольових пасів (і це все - показники лише першого кола чемпіонату).

Почесне друге місце серед кращих захисників-бомбардирів чемпіонату України займає капітан ще одного донецького клубу - "Металурга", В'ячеслав Чечер, в доробку якого 3 забитих м'ячі в першому колі УПЛ.

Квінсі Промес (Ередивізія, "Твенте", 9 голів)

А ось і лідер імпровізованого рейтингу. 9 голів у 16 матчах - такий бомбардирський показник 22-річного захисника "Твенте". Як то кажуть, таке може бути тільки в Голандії. У минулому сезоні Квінсі розминався в другому дивізіоні (забив 12 м'ячів у 30 матчах за "Гоу Ехед Іглз"), а підвищившись у класі підняв також і планку своїх особистих досягнень.

Не менш пристойним є і показник "срібного" призера голандської першості серед захисників - Кельвін Лердам з "Вітесса" у сезоні 2013/14 забив вже 7 разів.

Що ж, усі ці бомбардири показують достойний приклад своїм колегам-нападникам, і однозначно вартують оплесків від Рональда Кумана, найбільш результативного захисника в історії футболу (193 голи в 533 матчах).

Другие посты блога

Все посты