Tribuna/Баскетбол/Блоги/BOF-SPORT/В Рівному презентували новий баскетбольний клуб

В Рівному презентували новий баскетбольний клуб

Ініціатором створення нового клубу став Сергій Ліщук

Блог — BOF-SPORT
Автор — Artem Ostapiyk
8 июля 2017, 13:34
В Рівному презентували новий баскетбольний клуб

5 липня в Рівному представили новий баскетбольний клуб. Захід відвідали чимало рівнян які цікавляться розвитком баскетболу в місті.

Команда буде створена з двох клубів жіночої БК "Сузір'я", яка виступає в Суперлізі та чоловічої БК "93-ОШВСМ", яка виступає в Вищій лізі і буде мати назву БК "Рівне".

Новостворений клуб очолить людина із світовим ім'ям та гордість Рівного - Сергій Ліщук. Саме він в складі іспанської "Валенсії" двічі був володаром Єврокубка та 10 років грав за збірну України.

- Я рівнянин і патріот свого міста. Після завершення ігрової кар'єри я мав чимало пропозицій по Україні та з її межами, але без вагань погодився повернутися та працювати в рідному місті, - прокоментував Сергій Ліщук.

Основним питання розвитку клубу є інфраструктура. Представники влади, які були прусутні на презентації запевнили, що займаються цим питанням. Планується відновити проект великого спорткомплексу, який був зааморожений, але це питання довгострокової перспективи.

Інше інфраструктурне питання - це спільний проект Литви та кабміну. Одні дають готову документацію на будівництво спорткомплексу на 2500 місць інші - 50 млн грн. Від місцевої влади потрібна земля та підведені комунікації, але і тут не все просто. Знову ж таки через бюрократію та участь багатьох сторін. Тому, себе убезпечивши від помилок, гарантій і по цьому будівництву точної відповіді ніхто не дав.

Повернувшись до теми клубу, то перед жіночою командою ставиться ціль потрапити в фінальну четвірку майбутнього чемпіонату, або ж взагалі потрапити в призи. Перед чоловіками завдання більш скромні - ТОП-8.

Стосовно бюджету новоствореного БК "Рівне" теж конкретних цифр поки немає. Відомо, що у фінансуванні братимуть участь місто та область та комерційні структури. Щодо останніх, то назви теж не розголошуються, принаймі поки що.

Як стало відомо на презентації бюджет клубу буде формуватися з бюджетних коштів міста та області, а також буде спонсор ім'я якого поки не розголошується, єдине що розповіли що спонсор буде з Європи.

На презентації розповіли, що БК "Рівне" це не буде тільки чоловіча та жіноча команди, планується створення фарм клубу, розвиток аматорського, ветеранського баскетболу та баскетболу 3х3.

- Якщо все складеться добре, то за 2-3 роки ми плануємо повернутися у чоловічу Суперлігу, - сказав Олександр Процюк.

Побачити гру команди можна з жовтня, а на кінець серпня планується презентація нової символіки та клубного талісману.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов