Tribuna/Футбол/Блоги/Філіжанка футбольної кави/Новий серіал з Роналду! Кріштіану хоче піти, але клуб не відпускає. Все може призвести до скандалу. Розбираємося

Новий серіал з Роналду! Кріштіану хоче піти, але клуб не відпускає. Все може призвести до скандалу. Розбираємося

Трансферна сага з Кріштіану Роналду набирає все більші і більші оберти. 

3 июля 2022, 21:11
5
Новий серіал з Роналду! Кріштіану хоче піти, але клуб не відпускає. Все може призвести до скандалу. Розбираємося

Трансферна сага з Кріштіану Роналду набирає все більші і більші оберти. 

За інформацією видання The Times, Роналду попросив керівництво МЮ відпустити його, якщо клуб отримає гідну пропозицію.

Відтоді, як Роналду на професійному рівні дебютував за лісабонський "Спортінг" у сезоні 2002/03, футболіст завжди грав у матчах Ліги чемпіонів, як мінімум у кваліфікації.

Минулий сезон АПЛ "Манчестер Юнайтед" закінчив на шостій позиції і не вийшов в ЛЧ. Це не влаштовує Роналду, і є головною причиною, чому він хоче піти з англійського клубу. Деякі джерела стверджують, що у Роналду взагалі був на грані нервового зриву - настільки сильно його хвилює неконкурентноспроможність «червоних дияволів».

Проте, «Манчестер Юнайтед» не хоче відпускати футболіста, а ще клуб не задоволений тим, що агент Роналду Жорже Мендеш спілкувався з представниками інших клубів. 

Що ж, давайте розберемося які пропозиції взагалі були у Роналдо, які є останнім часом і що буде з його майбутнім. 

Кріштіану спілкувався зі своїм агентом Жорже Мендешем щодо інших варіантів продовження кар'єри. Той сказав, що поспілкується з клубами, які ставлять за мету виграти ЛЧ, щоб зрозуміти, чи реально буде змінити команду цього літа.

Мендеш розглядав багато пропозицій, але результату не було.

Схоже на те, що топові клуби не хочуть купувати Роналду, тому що цього гравця не підпишеш на довгострокову перспективу. А клуби хочуть будувати якусь систему, тактику, вимальовувати картину аби бути непереможними та боротися за трофеї. 

Куди Жорже Мендеш намагався влаштувати Роналду? 

За інший клуб в Англії Роналду не гратиме з ймовірністю майже 100%. Був варіант із «Челсі», який зараз на слуху у шорт-листі Роналду, але новий власник Тодд Боулі нещодавно зустрічався з Мендешем, переговори ні до чого не привели. Лондонці зосереджені на придбанні вінгера "Манчестер Сіті" Рахіма Стерлінга. Інші представники АПЛ у Лізі чемпіонів «Ліверпуль», «Манчестер Сіті» та «Тоттенгем» інтересу до Кріштіана не проявляли.

З варіантами у Європі все теж сумно. Наприклал, ходили чутки про інтерес з боку «ПСЖ». Роналду не вписується у новий проєкт парижан. По-перше, у Парижі є Ліонель Мессі. Роздягальня не витримає присутності двох таких авторитетних особистостей, які близькі до завершення кар‘єри. По-друге, «ПСЖ» особливо не потребує посилення в атаці. Власники клубу з радістю продали б Неймара, а Роналду їм зараз точно не потрібен.

Агент розглядав варіант з «Баварією». Інтересу з боку мюнхенців не було, але, за даними Sky Sports, Мендеш вийшов на них і запитав: «Що ви думаєте про підписання Роналду на наступний сезон?» «Баварію»пропозиція Мендеша трохи збентежила, бо це не той тип гравця, якого вони зазвичай шукають. Кріштіану заробляє близько €20 млн за сезон. Таку зарплату може дозволити собі не кожен клуб, тим більше, з урахуванням 37-річного віку гравця.

Керівництво «Баварії» швидко відмовилося від ідеї трансферу Роналду, незважаючи на вмовляння Мендеша. У Мюнхені вважають, що перехід Кріштіану зруйнував би структуру зарплатної відомості. Також менеджери не хочуть мати в команді людину, яка ставить свої інтереси вище за інтереси клубу. Спортивний директор «Баварії» Хасан Саліхаміджич одразу заявив, що всі спекуляції щодо появи Роналду в Мюнхені є не більше, ніж чутки.

До Іспанії переїхати Роналду також не може. «Реалу» у його нинішньому вигляді він не потрібен, хоча історія з поверненням до Мадриду вийшла б гарною. 

«Барселона» та «Атлетико» мають проблеми з фінансами. Четвертий представник країни у ЛЧ «Севілья» — надто скромна опція навіть за мірками 37-річного Кріштіану. З цієї причини йому не підходять аналогічні клуби з Німеччини: «Борусія», «Байєр» і «Лейпциг», які Мендеш навіть не розглядає.

Італія – найреальніша можливість для Кріштіана серед топ-5 ліг. Зрозуміло, що зі списку одразу треба виключити «Ювентус», який Роналдо залишив рік тому не без скандалу. Гендиректор клубу Мауріціо Аррівабене дав зрозуміти, що ні про яке повернення не може бути й мови.

«Ми не змогли використати Кріштіану повною мірою через коронавірус. Але є один факт, у якому я не сумніваюся: «Ювентус» вищий за будь-якого гравця», – заявив Аррівабене.

Португалець через Мендеша запропонував свої послуги "Інтеру". Але керівництво відмовилося від запрошення 37-річного форварда, оскільки не готове платити йому 20 млн євро на рік. Також на рішення "Інтера" вплинуло повернення до клубу Ромелу Лукаку. Крім того, зараз італійський клуб має на меті підписання контракту з іншим екс-форвардом «Ювентуса» Пауло Дібалою. Про зв'язки представників Роналду із чемпіоном Італії «Міланом» не повідомлялося. Очевидно, футболіст їх не цікавить. 

Є варіант з «Ромою» Моуріньйо. Але чи буде там краще, ніж в Манчестері - величезне питання. 

«Рома» — єдиний італійський клуб, який не проти бачити Кріштіану у своїх лавах.

Колишній гравець «Ювентуса» Анджело ді Лівіо зазначає: 

«Я маю підтвердження з кількох джерел, що «Рома» намагається підписати Кріштіану Роналду. З того, що я дізнався останніми днями, «Рома» справді намагається підписати Роналду, і 7 липня може стати датою оголошення про трансфер Кріштіану. Це неточність, яка постійно присутня у світі футболу. Багато колишніх футболістів говорять про це, багато довірених осіб говорять про це. Крім того, мені довелося поговорити з близьким другом, який працює на телебаченні і дізнався про переговори з Роналду від дуже важливого менеджера клубу під час вечері, що пройшла кілька днів тому». 

Як повідомляє Football Italia, Мендеш справді говорив із керівництвом «Роми» на предмет можливого переходу свого головного клієнта. Агент також представляє інтереси головного тренера римлян Жозе Моурінью. Це сприяє можливому трансферу Роналду. Проблема в тому, що «Рома» виступить у Лізі Європи наступного сезону та не побореться за трофеї, які хоче Роналдо. 

У Роналду є реальна можливість боротися за ЛЧ, але футболіст не горить бажанням нею скористатися. 

На тлі невдоволення Роналду ситуацією в «МЮ» з'явилися чутки про повернення форварда до рідного «Спортінгу». У Лісабоні готові прийняти Кріштіану, хоча дуже сумніваються, що трансфер відбудеться цього року.

«Майбутнє неможливо передбачити. Коли мова про Кріштіану, то це особлива ситуація. У нього ще рік за контрактом, тому все залежить від його рішення. Подивимося. Не думаю, що перехід можливий зараз. Але ти ніколи не знаєш, що станеться, адже він сам може вирішувати, куди хоче перейти», – сказав Угу Віана, спортивний директор «Спортінга».

Не виключено, що Роналду проведе останній сезон своєї кар'єри у «Спортінгу». Але поки що йти з великого футболу португалець не збирається. "Спортінг" виступить у Лізі чемпіонів наступного сезону, але  команда зазвичай максимум виходить у плей-офф з вильотом на ранній стадії. Поки що Кріштіану не готовий повертатися додому.

Найбільш вірогідний розвиток подій

«Манчестер Юнайтед» не збирається продавати Кріштіану. Ерік тен Гаг та керівництво клубу розраховують на португальця. Та й тренер із Роналду вже обмінявся компліментами через ЗМІ. Минулого сезону 37-річний форвард забив 24 голи і віддав три передачі у 39 матчах за «МЮ» у всіх турнірах. Дуже непогані показники для такого віку. Проблема в тому, що рівень таланту партнерів бажає кращого. 

Виходить, що іншим топ-командам Роналду не потрібен через вік і високу зарплату, хоча він все ще здатний показувати високий рівень на футбольному полі. При цьому МЮ не може потужно посилитися: клуб повинен домовитися про перехід Френкі де Йонга з Барселони, але на цьому гучні підписання, ймовірно, закінчаться. Наступного сезону "Юнайтед" не виступить у ЛЧ, і навіть боротьба за топ-4 АПЛ бачиться дуже важкою.

Відхід Роналду з «МЮ» цього літа можливий, але ймовірність такого розвитку подій не є дуже високою. «Рома» — єдиний реалістичний варіант, але Кріштіану слід двічі подумати про плюси та мінуси переїзду до Риму, адже там він виявиться в ситуації нічим не кращою, ніж у Манчестері. Контракт Роналду з «МЮ» діє рік, до нього включено опцію продовження ще на сезон. Швидше за все, обов'язкову частину угоди португалець відпрацює до кінця.

Чим же закінчиться ця трансферна сага з Роналдо?

Другие посты блога

Все посты