Tribuna/Футбол/Блоги/Філіжанка футбольної кави/Гвардіола хоче позбутися Зінченка? Які ще варіанти є в українця?

Гвардіола хоче позбутися Зінченка? Які ще варіанти є в українця?

На фоні останніх новин стає чітко зрозуміло : Гвардіола шукає заміну Зінченку. Можливо це занадто голосні заяви, але поки всі дії клубу спрямовані на підписання нового лівого захисника. Серед кандидатів Марко Кукурейля з «Брайтона». 

20 июня 2022, 21:44
1
Гвардіола хоче позбутися Зінченка? Які ще варіанти є в українця?

На фоні останніх новин стає чітко зрозуміло : Гвардіола шукає заміну Зінченку. Можливо це занадто голосні заяви, але поки всі дії клубу спрямовані на підписання нового лівого захисника. Серед кандидатів Марко Кукурейля з «Брайтона». 

Але попри це все Зінченко ще далеко не «відпрацьований матеріал». Він молодий, йому тільки 25 і його кар‘єра на піку розквіту. Не дивлячись на пошкодження, коронавірус і пропуск початку сезону, українець за сезон зіграв 28 матчів за «Манчестер Сіті». Наприклад, у Лізі чемпіонів він виходив у старті в п'яти з 11 ігор й провів 138 хвилин з 210 проти «Реала». У чемпіонаті Англії лівий захисник частіше опинявся в запасі (17), але все ж таки зробив внесок у четверте чемпіонство «містян» — у вигляді 15 матчів та чотирьох асистів.

Варіантів продовження кар‘єри предостатньо. Багато клубів змагаються за такого талановитого гравця. Розглянемо декілька з них. 

Арсенал

Першим про можливий відхід Зінченка з «Манчестер Сіті» написав ESPN. У середині травня джерело повідомило, що кілька клубів хочуть підписати 25-річного українця, але назви команд не розкрили.  Через 10 днів після новини ESPN став відомим перший претендент на Зінченка. Ним став лондонський клуб «Арсенал». Як пише Daily Mail, головному тренеру лондонців Мікеле Артеті цікавий український футболіст. 40-річний фахівець планує використати Олександра на улюбленій позиції у центрі поля, тоді як у «Манчестер Сіті» Зінченко найчастіше грає на лівому фланзі. Зазначається, що Артета, який раніше працював у тренерському штабі «містян», має теплі стосунки з українцем. За інформацією Mirror, головний тренер «Арсеналу» пообіцяв Зінченку позицію у півзахисті в разі переходу до лондонського клубу.

Евертон і Ньюкасл 

В «Евертоні» Зінченко точно почуватиметься як вдома, адже там грає його партнер по збірній Віталій Миколенко.

За інформацією The Athletic, "Манчестер Сіті" запропонував послуги Олександра "Евертону" та "Ньюкаслу". В «Евертоні», найімовірніше, Зінченка використовуватимуть у центрі поля. Що стосується «Ньюкасла», то все залежить від того, чи викупить клуб Метта Таргетта у «Астон Вілли». 

Керівництво «Сіті» повідомило, що готове відпустити Зінченка, якщо за нього буде запропоновано розумну суму і він сам цього захоче. Інформацію про можливий перехід гравця до «Евертона» підтвердив Фабріціо Романо. Там Зінченку готові запропонувати роль півзахисника - його рідну позицію. 

Інтер та Барселона

У Зінченка є не лише варіанти продовження кар‘єри в Англії, а ще у Італії та Іспанії. Італійський клуб «Інтер» та іспанська «Барселона». 

Ман Сіті» цікавиться захисником «Інтера» Міланом Шкріньяром. За даними джерел, команда Хосепа Гвардіоли готова запропонувати за нього Зінченка з доплатою в 30 млн. євро. Повідомляється, що «Інтер» хотів би зберегти словака, але готовий розглянути таку вигідну пропозицію.

Одна з умов Зінченка – регулярна практика на позиції півзахисника. Чи готова йому дати це «Барселона» - велике питання. Проте перехід Зінченка можливий, якщо керівництво Барси не підпише захисника «Челсі» Маркоса Алонсо. Але, схоже, цей трансфер все ж таки відбудеться, а значить Олександра в «Барселоні» не буде, незважаючи на рекомендації Феррана Торреса підписати його. Разом з іспанським вінгером українець грав у «Ман Сіті».

Поки що головним претендентом на Зінченка є «Евертон». 

Що ж, на мою думку, Зінченко залишиться в Манчестері. Наврядчи він схоче піти у клуб нижчий за рангом. До того ж, з ким він ще зможе взяти ЛЧ як не з містянами? Ця мрія поки так і не здійснилася. Привабливо виглядає тільки «Арсенал», який ще більш-менш може створити конкуренцію. До того ж, наврядчи він розглядає варіант переїзду в іншу країну наразі, адже в нього занадто маленька донька і українець вже досить довго живе в Манчестері і добре облаштувався там. В будь-якому випадку йому вирішувати. Контракт спливає аж через два роки, а Зінченко випроваджував багатьох конкурентів з позиції лівого захисника і вкотре доводив, що він найкращий. 

Договір спливає в 2024 році. І хтозна можливо його продовжать. 

Як ви думаєте чи варто Зінченку переходити в інший клуб? 

Якщо так, то чому? Чи краще залишитися в «Манчестер Сіті»? 

Другие посты блога

Все посты