Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольный мир/Українські тренери легіонери

Українські тренери легіонери

Вони віддали значну частину свого життя футболу. Деякі з них після продовжили розвивали українські клуби, а інші поїхали до Європи.

Автор — Arina
7 июля 2020, 18:38
3
Українські тренери легіонери

Вони віддали значну частину свого життя футболу. Деякі з них після продовжили розвивали українські клуби, а інші поїхали до Європи. Але так чи інакше ми звикли називати "легіонерами" не тренерів, а футболістів. Тож, хто ці сміливі українці, які в свої роки не побоялися змінити місце проживання та продовжити свою тренерську кар'єру.

Під його головуванням добре розкрився одеський "Чорноморець". Так, це все Роман Григорчук. У той час він змінював склад команди, перетасовував гравців та зробив усе можливе аби "одесити" показали себе у Лізі Європи. А ще вони боролися за Супер Кубок України з чинним чемпіоном. На той час у нього було вдосталь пропозицій від різних клубів України, але він вирішив тренувати іншу команду в іншій країні. Із 2014 року Григорчук починає свій шлях в  азербайджанському клубі "Габала". І вже через рік він стає кращим тренером Азербайджану. Після перемог, почесних медалей та виходу в клваліфікацію Ліги Європи - Роман Григорчук залишив клуб. А нині він підписав дворічний контракт с чемпіоном Казахстану Астаною.

 

 

Юрій Вернедуб розпочинав свій шлях тренера у статусі старшого тренера. І лише з роками став головним теренером спочатку запорізького "Метраурга". А після ж була луганська "Зоря". У цьому клубі він проявив усі свої тренерські якості. За цей період часу у "Зорі" були поєдинку у Лізі Європи та у Супер Кубку України. Нині він треневую білоруську команду "Шахтар" Солігорськ. Тож під головуванням Вернедуба його "Шахтар" лідер у турнірній таблиці.

 

 

Завершивши кар'єру футболіста Сергій Ребров заявив про своє працевлаштування як тренера молодіжного складу київського «Динамо», де він став помічником Володимира Мунтяна. Але відсутність досвіду далося в знаки. Він пішов на курси. Більшу частиту своєї нової кар'єри він пресвятив "Динамо" Київ. За всі ці роки у біло-синіх були злети та падіння. Перемога у чемпіонаті, кубки та шалені емоції від цих перемог. І звичайно не обійшлося без критики. Ребров чи не єдиний тренер, якого завжди критикували. Особливо, коли командна не досягала потрібних результатів. Після "Динамо" Ребров очолив тренерський штаб клубу із Саудівської Аравії "Аль-Аглі". Але там він пропрацював не довго. І вже 2018 року став головним тренером угорського клубу "Ференцварош". І о на днях його помітили на матчі "Динамо"- "Шахтар", тож моєливо, що зовсім скоро Сергій Ребров поврнеться до складу біло-синіх.

 

 

Володар Золотого м'яча, неперевершений футболіст та досвідчений тренер Олег Блохін. Він має у своєму доробку досить широку тренерську діяльність, адже тренував не лише клуби а й Збірну України. А розпочинав він свою тренерсвьку діяльність не в Україні, а у Греції. Тоді у далекому 1990 році він почав  з грецького «Олімпіакос». І так до 2003 року Блохін тренує грецьких футболістів з різних клубів. А у 2003 році він стає тренером Збірної. Після був він і у Москві, але не довго. Далі знову він повертається до лав Збірної. Де під його командуванням наші хлопці вирушила на Євро-2012. Цей період був одним з найемоційніших. Тоді у цей період він почав тенувати й рідний для себе клуб "Динамо" Київ. Але для них все це склалося недуже добре. І вже у 2014 році Олег Блохін був звільнений з посади головного тренера киян.

 

 

Нині досить багато українських тренерів праціють за кордоном. І кожен з них докладає неабияких зусиль щоб їхній клуб входив у ТОП. Цей список доповнюють:  Олександр Севідов, Дмитро Парфьонов, Віктор Скрипник, Сергій Літовченко та Сергій Зайцев.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Фільми про футбол
15 сентября 2020, 16:59
10
Все посты