Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольный мир/Історія успіху «Шахтаря»

Історія успіху «Шахтаря»

Нині «Шахтар» чинний чепіон України. Вони підтвердили цей статус в українській прием’єр-лізі. Важко уявити, що може бути якось інакше в УПЛ. Але давайте згадаємо, як кроти починали свій шлях до чемпіонства.

Автор — Arina
20 июня 2020, 23:55
2
Історія успіху «Шахтаря»

Нині "Шахтар" чинний чепіон України. Вони підтвердили цей статус в українській прием'єр-лізі. Важко уявити, що може бути якось інакше в УПЛ. Але давайте згадаємо, як кроти починали свій шлях до чемпіонства.

Боротьба, яка тирвала більшу частину життя команди. В період нзалежності України, треба було доводити своє право на золоті мелалі, першість, визнання та пошану. Але невсім тоді вдавалось обійти легендарне "Динамо" Київ. Тоді у дончан змінювались тренериодин за одним...швидко пролітали сезони, але вони не здавались. Вперше у своїй історії гірники стають чемпіонами України у сезоні 2001/2002. Кдоманда досягла такого успіху під керівництвом італійця Невіо Скали. На той момент він став першим, але не останнім іноземцем, який коли-небудь очолював «Шахтар». Хоча донеччани випередили багаторічного переможця київське «Динамо» лише на одне очко.

фото- Вікіпедія "Шахтар"Донецьк

Після вражаючої й такої жаданої перемоги почався період невдач. І вже у сезоні 2004/2005 під керівництвом легендарного Мірчі Луческу - "гірники" починають здобувати перемоги. За час його роботи вони більш як п'ять разів ставали чемпіонами України. Саме під час цих перемог формувався характер команди. А у 2009 році для "кротів" збудували якісний, комфортиний та найкращий стадіон - "Донбас Арену". Яка у свою чергу стала символом та своєрідним оберігом для команди.

Фото google

А потім почалася війна....команда була змушена покинути рідне місто. За всім цим змінівся і тренер. Тепер головним у команді став португалець Паулу Фонсека. Йому дісталася не просто команда, а команда з історією та не легкою долею. Омріяні золоті медалі "Шахтар" отримав у сезоні 2016/2017. Для них це була не просто перемога, а доказ того, що чемпіонство не дається легко.

Фото- вікіпедія Паулу Фонсека

А нещодавно новим головним тренером став Луїш Каштру. І от під його головуванням команда знову завоювала такі важливі та дорогоцінні золоті медалі.

фото- вікіпедія Луїш Каштру

Тож, нині Донецький "Шахтар" - 13 разовий Чемпіон України. І які б "сюрпризи" не готувала доля - гірники завжди показують приклад, що не варто опускати руки!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Фільми про футбол
15 сентября 2020, 16:59
10
Все посты