Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний Всесвіт/Чемпіонати Не ТОП-5!!! Банкрутство Жиліни, непереможне Динамо та чемпіонська хода Славії

Чемпіонати Не ТОП-5!!! Банкрутство Жиліни, непереможне Динамо та чемпіонська хода Славії

Огляд європейських чемпіонатів. Частина друга.

Автор — Dima Dubrovin
26 мая 2020, 16:03
4
Чемпіонати Не ТОП-5!!! Банкрутство Жиліни, непереможне Динамо та чемпіонська хода Славії

До вашої уваги друга частина огляду європейських чемпіонатів в рамках рубрики НЕ ТОП 5. Рубрики, в якій ми говоримо про той футбол, який далеко не кожен дивиться, але який теж заслуговує на увагу.

            Футбол повернувся. Не такий футбол, який ми всі з вами звикли бачити. Але вже краще такий, аніж жодного.

            Тож погляньмо на турнірну таблицю, таблицю бомбардирів та розклад найближчих матчів.

                        Сербія.

         Футбол до Сербії повернеться зовсім скоро, а саме 29 травня. 27 тур подарує глядачам хіба що протистояння Войводина – Чукарічки. Але між командами відстань у 8 пунктів. Лідери Црвена Звезда та Партизан свої матчі проведуть проти команд нижчих за рангом. Відповідно проти Раду та Младості. Боротьба за чемпіонство ведеться між цими командами. Але Црвена відірвалася на 11 балів. Бомбардирський спір ведуть одразу 4 гравці – Петковіч, Бен, Лукіч та Сіладі.

                        Словаччина

         Словаччина навіть ще не почала грати, а вже всіх облетіла новина про начебто банкрутство Жиліни. Та ряд джерел стверджують, що все-таки про зникнення з футбольної мапи мова не йде. Це реорганізація з метою вберегти клуб. Ставимо під питання матчі з цією командою. Одне можна сказати точно, що боротьбу за чемпіонство команда припинила. Тому цьогорічним чемпіоном стане Слован Братислава. Матчі у шістках заплановані на 13 червня. З 12 голами лідирує Спорар. Все йде до того, що він, як і його команда святкуватиме перемогу.

                        Словенія

         Лідером Словенської ліги на дану хвилину є Олімпія Любляна. Ця команда має перевагу над іншими командами лише 5 балів. Переслідують її одразу 3 команди – Целе, Алуміній та Марібор. Тим цікавіша буде розв’язка. Чи зможе Олімпія втримати лідерство? Поки відомий розклад лише одного туру – 26. Алуміній вдома прийме Муру, Целе – Рудар. Олімпія поїде в гості до Табору Сежана. А Марібор до Домжале. Бомбардирські перегони ведуться між Візінгером та Вукушичем. У обох по 18 забитих м’ячів. 

                        Туреччина

         Після зіграних 26 турів у Туреччині двовладдя. Лідирують Трабзонспор та Башакшехір. Але Галатасарай відстає лише на 3 бали. Продовжать команди 12 червня. Поки відомий лише один тур. У ньому, на жаль, нічого цікавого на перший погляд не передбачиться. Команди-конкуренти між собою не зустрічатимуться. Серед бомбардирів лідирує Сорлот. У його активі 19 забитих голів.

                        Хорватія

         До завершення розіграшу чемпіонату у Хорватії залишилося відіграти 10 турів. Для того, щоб визнати Динамо Загреб чемпіоном залишилася формальність. Особисто я не вірю, що столичний колектив на рівному місці розгубить перевагу аж у 18 балів. А ви що думаєте?

            Основна боротьба буде вестися за місця у єврокубках. На другому місці розмістилася Рієка, далі йдуть Локомотіва та Хайдук, а Осієк поки що не потрапляє у цю зону. Тому дуже багато буде залежати від їх очних зустрічей, але не варто відкидати і зустрічі з лідером та аутсайдерами. Кожен заліковий бал буде на вагу золота. Вже у першому після паузи турі, він же 27 чекаємо на зустріч Локомотіви та Осієку. В разі поразки, Осієк ризикує втратити останні шанси поборотися за потрапляння у Лігу Європи. Серед кращих снайперів  лідирує Маріч. На його рахунку 17 голів. Другий – Оршич(14).

                        Чехія

         Чеська Перша ліга починає в числі перших. Повернення призначене на 26 травня. Хоча по-перше чехи вже почали грати(догравання), а по-друге матчі, про які писатиму, або ж йдуть, або вже закінчилися. Після 24 турів на першому місці Славія Прага. У неї перевага над другою Вікторією – 8 балів. Чималий відрив, але теоретичні шанси все ж залишаються. Ще грати і грати. Між 3 та 10 місцем така ж відстань. Тому погодьтеся, що розміщення команд може значно змінитися. Пауза була значною, тому ми не знаємо кому вона більше пішла на користь. Головне, щоб всі матчі були зіграні і команди вирішили свій спір по-спортивному принципу.

            У 25 турі варто виділити матч між Спартою та Вікторією. Команди по різні сторони таблиці. Маю на увазі різницю у балах, але й одна й інша повинні грати на результат.

            Бомбардирську суперечку ведуть одразу 4 гравці – Канга, Долежал, Комліченко та Крменчик. У всіх них по 10 голів на рахунку.

                        На цьому огляд європейських чемпіонатів вважаю завершеним. Маю надію, що ви знайшли для себе багато цікавинок. Головне, що повертається футбол за яким ми всі так скучили.     

Лучшее в блогах
Больше интересных постов