Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/Тири-пири. 5 трансферів, яких негайно слід чекати фанатам АПЛ

Тири-пири. 5 трансферів, яких негайно слід чекати фанатам АПЛ

Зимове трансферне вікно вже більше тижня відчинене й час подумати над тим, які переходи можуть відбутися у найближчі дні.

12 января 2015, 12:11

Джермейн Дефо. "Монреаль Імпакт" - "Тоттенхем Хотспур". Оренда на два місяці

Практика показує, що клуби Прем'єр-ліги люблять орендувати зірок МЛС на період зимової футбольної перерви на американському континенті. Лендон Донован, Рой Кін і, звичайно ж, Тьєррі Анрі - найбільш відомі з тих, хто на два місяці відвідав найкращу лігу планети, й залишив по собі помітний слід. Джермейн Дефо може долучитися до цього престижного списку вже зараз, якщо підпише із "шпорами" короткострокову угоду. Нагадаю, що за "Тоттенхем" Дефо провів 139 матчів, в яких забив 43 м'ячі. Слід зазначити, що нападник вже кілька днів тренується із підопічними Почеттіно.

Причини трансферу: футболісту потрібна ігрова практика під час зимових канікул в Америці, а клубу - надійна підміна й допомога Гаррі Кейну. Адебайор вже "нагострив лижі", а у забивні інстинкти Солдадо після безрезультатних двох сезонів не віриться. До того ж, Дефо - легенда "Вайт Харт Лейн" й про адаптаційний період мова не йде. 

Вілфрід Боні. "Свонсі" - "Манчестер Сіті". Орієнтовна сума трансферу - 28 млн. фунтів стерлінгів

Івуарійський форвард "Свонсі" забив за 2014-й календарний рік 20 голів в АПЛ - більше за всіх інших. Дивовижно, але Вілфрід перебрався на Туманний Альбіон лише у 2013-му, та за такий короткий час встиг стати у Британії "своїм". Нападник - справжня "паличка-виручалочка" "лебедів" вже другий сезон поспіль й про іспанця Мічу, який творив дива ще три роки тому почали забувати - на "Ліберті Стедіум" тепер новий ідол. Однак вже на цьому тижні забивний африканець може змінити прописку - "Манчестер Сіті" активно запрошує форварда до своїх лав.

Причини трансферу: Боні явно переріс рівень "Свонсі" - з його результативністю івуарієць по праву претендує на місце у топ-команді. Про це футболіст відкрито заявляє у пресі, наголошуючи, що мріє виступати у Лізі чемпіонів. "Ман Сіті" у свою чергу готовий надати нападнику те, що він просить, й натомість хоче отримати гідну заміну "Куну" Агуеро, який до того ж часто потрапляє в лазарет. Не виключено, що з приходом Боні на двері вкажуть Едіну Джеко, який не вписується у тактичні побудови Пеллегріні, не вражаючи кількістю голів.

Мусса Сіссоко. "Ньюкасл" - "Арсенал". Орієнтовна сума трансферу - 18 млн. фунтів стерлінгів

Француз із розумною головою, швидкими ногами й нахилом на атаку. "Треба брати", - каже Венгер. "Завжди вболівав за "Арсенал", - відповідає Сіссоко. Хавбек, який за два роки у "Ньюкаслі" став справжнім кумиром "Сент-Джеймс Парк", доріс до топ-команди, а "сороки" не проти добряче "підживитися". 

Причини трансферу: як і у випадку з Боні, гравець переріс рівень своєї команди, майбутнє якого ще й туманом овите після відходу Алана Пардью й потенційно "цікавих" рішень Майка Ешлі щодо тренерського містка клубу. "Арсеналу" ж такий футболіст потрібен, аби зміцнити редути у центрі поля, де доводиться мсьє Арсену навіть Кокелена випускати. Артета, Вілшир, Озіл, Ремсі - потенційно список центрхавів дуже сильний, однак більшість сезону ці хлопці проводять у лазареті.

Аднан Янузай. "Манчестер Юнайтед" - "Астон Вілла". Піврічна оренда

Бельгійський півзахисник "МЮ" - футболіст, якого визнали відкриттям сезону в АПЛ. Згодом Аднан у складі збірної Бельгії зіграв на чемпіонаті світу, а потім до роботи на "Олд Траффорд" приступив Луї ван Гаал і юний бельгієць опинився в резерві. Витіснити з основи ван Персі, ді Марію чи Мату йому не під силу й, схоже, Янузай відправиться на пошуки ігрової практики.

Причини трансферу: для того, аби стабільно підвищувати свій рівень гри необхідно стабільно виходити на футбольне поле. На "Олд Траффорд" Аднан у цьому сезоні провів 10 матчів, з яких 4 в основному складі. "Астон Вілла" - чудовий варіант для продовження кар'єри. Скелет цієї команди складають юні виконавці й тут Янузай матиме все, аби показати ван Гаалу майстер-клас. В "Астон Вілли" - найслабша атака в лізі і Янузай може сильно допомогти команді Ламберта.

Аарон Леннон. "Тоттенхем" - "Куінз Парк Рейнджерс". Орієнтовна сума трансферу - 4 млн. фунтів стерлінгів

Колись фланги "Тоттенхема" у лиці Гарета Бейла та Аарона Леннона наводили жах на всіх представників АПЛ. Потім валлієць перейшов у "Реал", а Леннон помітно здав. Далися взнаки постійні травми, а тепер й певні непорозуміння з Маурісіо Почеттіно. Зрозуміло, що перебуванню хавбека на "Вайт Харт Лейн" прийшов кінець й вже зараз йому потрібно шукати нове місце роботи. КПР - саме те місце, де може відродитися кар'єра Леннона.

Причини трансферу: наставник "рейнджерів" Гаррі Реднапп, який блискуче працював із швидким вінгером у "Тоттенхемі", розуміє, що його колективу бракує швидкості - фланги у КПР практично відсутні як елемент атаки. Леннон якраз той, хто зміг би оживити гру "обручів" й водночас реанімувати свою кар'єру.

Другие посты блога

Все посты