Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/Перша ліга зламалась: суперники «Руху» не їдуть у Львів, а новий керівник ПФЛ поки мовчить

Перша ліга зламалась: суперники «Руху» не їдуть у Львів, а новий керівник ПФЛ поки мовчить

11 августа 2020, 22:03
27
Перша ліга зламалась: суперники «Руху» не їдуть у Львів, а новий керівник ПФЛ поки мовчить

Коллапс у першій лізі.

Щоб забезпечити вихід до УПЛ й не зважати на матчі конкурентів, «Руху» залишалося перемогти в двох останніх матчах – «Металург» та «Авангард». Обидва матчі – домашні. Друга гра – в рамках останнього туру.

Базово вона, як і весь останній тур, мала відбутися 11 серпня. Однак вмішався коронавірус. 4 липня «Рух» мав зіграти з «Металургом», однак через спалах захворювання в стані останніх гру перенесли на невизначений термін. І щоб зберегти спортивний принцип і зіграти одночасно останні матчі команд, які претендують на підвищення, цю гру поставили на 10 серпня. А весь останній тур перенесли з 11 на 13 серпня.

Отож, «Рух» мав прийняти «Металург» 10 серпня, а «Авангард» – 13-го.

«Металург» не поїхав на матч, але готовий зіграти в інший день. ПФЛ відправить справу у КДК

«Металург» офіційно повідомив ПФЛ та «Рух» про те, що не поїде до Львова. Ще в п’ятницю вони грали виїзну гру проти «Миколаєва», а вже в четвер треба грати вдома проти «Чорноморця». Такий календар (3 матчі за 7 днів) не задовільняє «Металург». Ось, як пояснив Tribuna.com це рішення директор запорізького клубу Максим Лупашко:

«Зрозуміло, що сьогодні матчу не буде. Не знаю, чи буде зіграний він взагалі. Ми готові зіграти, але це ж все в руках ПФЛ. Вона як призначає ось такі ігри, так і ось це.

Ми написали лист і сказали, що не готові зіграти в понеділок. Але поки ніякої відповіді не було – буде він перенесений, чи ні. В інтернеті пишуть, що ПФЛ відправить матеріали в КДК. Я хочу потрапити на це КДК, взяти участь в розгляді цієї справи. Ми не змогли зіграти фізично, при всьому нашому бажанні. Мовчу вже про фізичний стан футболістом – їм потрібно було провести 4 ночі в автобусі за тиждень, зігравши 3 матчі.

Діалогу з ПФЛ немає. Ми їм сказали, але ПФЛ потрібно порадитися, щоб щось сказати. Може, немає інформації, тому що вихідні. Поки ситуація ось така, немає відповіді. Будемо завтра дізнаватися».

ПФЛ на офіційному сайті повідомила про те, що у випадку неявки «Металурга» надішле відповідні матеріали в КДК УАФ. «Металург», швидше за все, чекають технічна поразка й фінансові штрафні санкції. 

«Авангард» готується до виїзду на матч. Незрозуміло, в якому складі – контракти гравців закінчуються 11 серпня

Четверговий матч «Руху» з «Авангардом» також підвис у повітрі. Тоді ще головний тренер краматорців Олександр Косевич сказав після матчу з «Минаєм»: «Напевно, сезон вже закінчується. Незрозуміло, яка ситуація з останнім матчем. Як нам туди добиратися, чи зможемо ми поїхати – не знаю». А Ua-Football взагалі повідомив про те, що тренер покине «Авангард», а майбутнє клубу під питанням.

Косевич справді покинув клуб. Однак директор «Авангарда» Андрій Безсонний у коментарі Tribuna.com спростував як і те, що команда не поїде на матч з «Рухом», так і те, що клуб має фінансові проблеми й може зникнути. 

– У нас все було організовано на гру, яка повинна була відбутися 11 серпня. І під час останній конференції ПФЛ ми говорили, що у нас контракти з футболістами до 11 числа. Контракти були підписані на момент крайньої ігри. Але матч перенесли на 13 серпня. Наш представник говорив про це функціонерам. Тому я вважаю, що ця ситуація не наша вина й не наша проблема.

Зараз збираємо склад, щоб виїхати завтра. Готуємо транспорт, готель. Плануємо завтра виїжджати. Інше питання – з ким виїжджати. Контракти гравців закінчилися і сьогодні вони принесли заяви. Завдання, поставлене президентом – виїхати. Робимо все, щоб це зробити.

– Яка взагалі ймовірність, що гра з «Рухом» відбудеться?

– Сьогодні цілий день витрачаю на те, щоб виїхати. Цікавить тільки колектив, футболісти, гравці. Все інше у нас готове. Ніяких фінансових труднощів немає. Гроші, транспорт – у нас все є.

– Правда, що «Авангард» взагалі може припинити існування?

– Ні, це неправда. Фінансових проблем немає, всі поточні платежі оплачені. У цьому плані все стабільно. Крім зміни тренерського штабу, ніяких проблем немає.

– Чому пішов Косевич і хто буде керувати командою в матчі з «Рухом»?

– Зараз некоректно це обговорювати, адже фактично сьогодні у Косевича робочий день. Некоректно поки представляти нового головного тренера.

Керівництво ПФЛ і «Рух» поки нічого не знають

Tribuna.com звернулася до в.о. президента ПФЛ Олександа Каденка й отримала наступну відповідь: «Я нічого не знаю. Все прочитаєте на нашому офіційному сайті».

Спортивний директор «Руху» Володимир Лапіцький теж не знає, до чого готуватись команді: «Інформації поки що нема. Знаю лише те, що написано на нашому сайті. Трохи в шоці, якщо чесно, з того, що відбувається. Команда тренується й готується до ігор. А що буде завтра-післязавтра...»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты