Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/«Карпати» повертаються до тренувань: 8 гравців ще на ізоляції, матч з «Олімпіком» можуть перенести

«Карпати» повертаються до тренувань: 8 гравців ще на ізоляції, матч з «Олімпіком» можуть перенести

А ще треба дограти зайві три матчі.

16 июня 2020, 23:00
3
«Карпати» повертаються до тренувань: 8 гравців ще на ізоляції, матч з «Олімпіком» можуть перенести

А ще треба дограти зайві три матчі.  

* 30 травня стало відомо, що декотрі гравці «Карпат» здали позитивний тест на коронавірус. 2 червня клуб отримав результат повторних ПЛР-тестувань команди. За інформацією кількох ЗМІ, Covid-19 діагностували в 26 з 65 людей, котрі здавали тест. В тому числі – в футболістів, одного з тренерів та інших працівників клубу. «Карпати» заявили про те, що йдуть на карантин. Їх матчі проти «Маріуполя», «Ворскли» та «Дніпра-1» не відбулися. 

* «Маріуполь» повідомили про те, що гри не буде, коли команда була в дорозі з Києва до Львова. Клуби навіть домовилися про те, коли дограти матч: «Враховуючи те, що ми практично доїхали до Львова і змушені були повертатися назад, то було б логічно провести цей матч в Маріуполі. Є зручна дата – 1 липня. На 4 липня заплановано наш календарний матч з «Карпатами», тому їм все одно до нас їхати. Так вони приїдуть раніше, і ми зіграємо дві гри поспіль. Колеги з «Карпат» нашу позицію прийняли». Дат догравання матчів з «Ворсклою» та «Дніпром-1» поки нема. УПЛ поки узгоджує їх з клубами. 

* Один з гравців «Карпат», у котрого діагностували коронавірус, – орендований у «Динамо» Владислав Дубінчак. Днями програма «ТаТоТаке» показала, як футболіст порушує карантинні норми – гуляє містом без маски. Дубінчак все пояснив. Мовляв, на той час вже здав негативний тест на коронавірус та відбув двотижневий карантин:

«Фото правдиве. Я був першим гравцем «Карпат», який отримав позитивний результат. Я відбув двотижневий карантин вдома, в повній ізолюції. Тільки раз їздив в клініку, щоб зробити новий тест, який показав «мінус». Другий мінус( повторний ПЛР) я отримав вже разом з усією командою. Я повністю здоровий! Вірус переніс безсимптомно. Щодо маски – я визнаю свою вину. Але в 99% випадків я її не знімаю. На фото позаду ви можете побачити невелику кав’ярню, де ми з дівчиною брали каву і відійшовши менше 100 метрів, не встигли ще одягнути маски назад».

* 16 червня «Карпати» оголосили, що команда виходить з карантину. Хоча «8 футболістів та 5 працівників клубу все ще мають ознаки коронавірусу і продовжують залишатися ізольованими». Також тести здали гравці дубля та юніорської команди – вони будуть у розпорядженні Романа Санжара через кадровий дефіцит. Прізвища тих, хто поки поза грою, невідомі. 

* 20 червня «Карпати» повинні провести календарну домашню гру проти «Олімпіка». Але матч, швидше за все, не відбудеться у Львові через складну епідеміологічну ситуацію в регіоні. Також клуб хоче перенести гру на кілька днів – через те, що гравці лише сьогодні приступили до тренувань й не встигають відновитися до суботи.

* Генеральний директор «Олімпіка» Олексій Антонов в сьогоднішньому ефірі «Футбол NEWS» заявив про те, що не проти: «Сьогодні говорили з директором УПЛ. Ми сказали, що йдемо на будь-які умови – куди запросять, там і зіграємо. Точно в суботу гри не буде. Швидше за все, в понеділок. Вони попросили прем’єр-лігу перенести, тому що не встигають відновиться. Ми сказали: «Як скажете».

Виконавчий директор УПЛ Євген Дикий: «Ми чекаємо від «Карпат» інформації щодо можливості проведення матчу у Львові. В іншому випадку він буде проведений в Києві. Можливо, його зіграють в неділю або понеділок. Поки все за планом, матч відбудеться в рамках туру».

* «ТаТоТаке» ж каже зовсім про інше: «Олімпік» відмовляється йти на будь-які поступки щодо їхнього матчу проти «Карпат» в наступному турі УПЛ. «Карпати» лише сьогодні вийшли з карантину, тому просять змістити матч на вівторок і перенести гру в Київ, де менш важка ситуація з коронавірусом (відповідно, другий матч провести вже у Львові). Але «Олімпік» зайняв принципову позицію».  

Де правда, поки невідомо. Основний меседж доносить виконавчий директор «Карпат» Ростислав Ящишин: «Наш клуб в будь-якому випадку буде грати. Не важливо, чи підуть клуби і прем’єр-ліга на поступки». 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты