Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/«Зорі» легше грати проти «Динамо» та «Шахтаря», ніж проти «Олександрії»

«Зорі» легше грати проти «Динамо» та «Шахтаря», ніж проти «Олександрії»

Гра першим номером – проблема в гонці за ЛЧ.

30 мая 2020, 22:05
16
«Зорі» легше грати проти «Динамо» та «Шахтаря», ніж проти «Олександрії»

Гра першим номером – головна причина, чому рано говорити про ЛЧ.

2 місяці на карантині тільки й було, що обговорень – «Зоря» гратиме в Лізі чемпіонів? На вимушену паузу команда Скрипника пішла на другому місці, бо за особистими зустрічами випереджала «Динамо» (2:2, 2:1). Але перший же матч відновленої УПЛ провалила. І це не дивує. З киянами (4) та «Шахтарем» (3) «Зоря» набрала більше очок, аніж в матчах (0) з «Олександрією», якій програла всі три гри (ще не рахуємо поразку по пенальті в кубку).

Цей результат поки («Динамо» зіграє з «Шахтарем» завтра) не опускає луганців на третю чи четверту сходинки, але вкотре кричить про інше. «Зорі» складно грати з командами, проти яких не застосуєш улюблену контратакуючу модель. По суті «Олександрія» грає проти «Зорі» так, як сама «Зоря» грає з «Динамо» чи «Шахтарем». Банді Скрипника бракує вільного простору та повітря, їх змушують грати у нетиповій манері, контролювати, брати ініціативу собі. Але не вміють витиснути з неї щось путнє.

Тренер розумів проблему й приховано додав ще одного гравця на підмогу в центр поля. Тому в старті справа в захисті вийшов Хомченовський, а не Тимчик. Дмитро часто підключався до розіграшу м’яча в небезпечних зонах, але якісно покривати відстані на своїй позиції не міг – найбільше моментів біля воріт Паньківа йшло зліва, від Михайличенка та Кабаєва. Плюс – «Олександрія» важко проходила саме центр поля (хіба індивідуально божив Ковалець). Все зламалося, коли Кабаєв попросив заміну. Тоді Хомченовський перейшов на позицію вище, а в захист – звично Тимчик. 

Після цього «Олександрія» створила купу моментів – найбільше не реалізували Ковалець і Банада. Тому гол господарів закономірний. Він закручує інтригу в першій шістці: рівність «Зорі», «Десни» та «Динамо», в трьох очках від них команда Шарана. І спрогнозувати, як розвернеться ситуація далі, нереально складно.

Всім подобається «Зоря», бо часто б’є по шапці грандам, але її біда в тому, що вона отримує те саме від «Олександрії» та «Десни» (2:1, 0:1). Якщо «Зоря» й не посяде другу сходинку чи навіть звалиться нижче, то саме завдяки цьому. Як показує практика, в цій тенденції не змінюється нічого.

«У матчах проти «Олександрії» ми домінували і були кращою командою, але в підсумку програли два матчі у чемпіонаті і вилетіли з Кубку України. Не думаю, що нам потрібно рвати на собі волосся через ці результати. Під час зимових зборів ми працювали над вирішенням подібних ситуацій», – описав цю тенденцію в квітневому інтерв’ю Tribuna.com Джоель Абу-Ханна.

Поки не виходить ані в нього (заробив пенальті в свої ворота), ані в його команди.

Фото: «Олександрія», Tribuna.com

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты