Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/«Минай» зіграє спаринг зі «Львовом», хоча в команді є хворий на коронавірус. Як так?

«Минай» зіграє спаринг зі «Львовом», хоча в команді є хворий на коронавірус. Як так?

Розбираємося.

22 мая 2020, 13:01
6
«Минай» зіграє спаринг зі «Львовом», хоча в команді є хворий на коронавірус. Як так?

Розбираємося.

Як розвивалася ситуація?

8 травня «Минай» на офіційному сайті повідомив про те, що один з гравців клубу захворів на коронавірус. Згодом Footboom написав, що мова про півзахисника Ігора Вагіна. Клуб і далі не називав прізвище футболіста, однак 14 травня опублікував на сайті його анонімне інтерв’ю. 

«У мене все добре, сама хвороба проходить без симптомів. Нема ні кашлю, ні підвищеної температури, ні чогось іншого. І я не в лікарні, як всі пишуть, а вдома – на самоізоляції. Як заразився? Контактував з людиною, у якої пізніше виявили коронавірус. Коли дізнався про це, то і я, і моя дружина трохи злякалися. У нас же дитина.

Вирішили для себе піти перевіритися і здали тести. Вони виявилися позитивними, про що я відразу повідомив у наш клуб. Тепер обидва вдома, на самоізоляції. Постійно на зв’язку із лікарем. За декілька днів будемо робити повторний тест. Сподіваюся, що він буде негативний. У такому разі зможу повернутися до тренувань, за якими вже дуже скучив», – розповів гравець. 

А ось що говорив спортивний директор клубу Михайло Кополовець: «У нас є позитивний тест на коронавірус, тому про футбол поки не особливо думаємо. Зараз все дезінфікується. Я з ним контактував, футболісти теж. Ми не знаємо, яка буде ситуація далі. У понеділок здаємо всі тести». Функціонер зазначив, що дізнався про хворобу гравця в той же день, коли на клубному сайті з’явилася інформація про це.

13 травня футболісти та інші працівники клубу здали тест на коронавірус, позитивних результатів більше не було

Тренуватися малими групами в «Минаї» почали раніше, аніж здали тест на Covid-19 – 11 травня, за два дні до тестування.

«Працюють всі, за винятком гравця, у якого виявили коронавірус. Дотримуємося всіх медичних рекомендацій: користуємося масками, рукавичками, дезінфікуючими засобами. Після кожного заняття вимірюємо у гравців температуру. І обов’язково проведемо тестування на коронавірус, поки що в силу певних причин цього не вдалося зробити. Проте наші лікарі стежать за станом всієї команди. Ситуація повністю контрольована», – сказав головний тренер команди Василь Кобін.

Тобто, Вагін захворів ще до того, як команда відновила тренування. Хоча, як вище говорив Кополовець, і контактував з директором та деякими партнерами по команді. 

На тижні «Минай» анонсував проведення товариського матчу проти «Львова». Гра розпочнеться сьогодні, 22 травня, о 15:00.

Матч зі «Львовом» ні для кого не становить загрози?

Як пояснив Tribuna.com голова спортивно-медичного комітету УАФ В’ячеслав Попов, немає жодних причин хвилюватися:

«Відповідно до європейських і наших документів «Минай» повністю виконав установки. Вони молодці, відразу ж провели тестування всієї команди. Позитивних проб не виявлено. Посадили гравця на ізоляцію під контролем клубного і сімейного лікарів.

Він пройшов ізоляцію в 14 днів (цей термін минає 22 травня, – прим. Tribuna.com) і вони відразу ж провели його тестування ПЛР. Отримали негативний результат. Минуло 4 дні, вони ще раз провели. Він абсолютно здоровий і клуб допустив його до роботи з командою. Він уже пройшов 2 тестування після ізоляції. 

З «Минаю» вже телефонували мені. Вони виконали всі наші рекомендації перед матчем – оплатили тестування всіх суддів, які будуть приймати участь в тренувальному матчі зі «Львовом». Якихось додаткових документів від них не вимагаємо». А щодо відновлення тренувань без проходження тестів додав: «Це неправильно. Але справа в тому, що медичний комітет просив проводити ці тести в обов’язковому плані. Але керівництво УПЛ і ПФЛ не погодилося і зробили їх рекомендаційними».

21 травня Кополовець повідомив Football.ua про те, що гравець здав негативний тест на коронавірус. А в коментарі Tribuna.com спростував інформацію Попова про те, що футболіст вже приступив до тренувань – він не зіграє проти «Львова». «З ним все добре, але поки не тренується. В суботу він має здати повторний тест», – сказав Михайло. 

«Львів» також здав тести на коронавірус – всі результати негативні.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты