Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/Футболіст «Львова» – власник бренду одягу. Його носять Неймар, Роналдіньо, Вілліан та купа інших зірок

Футболіст «Львова» – власник бренду одягу. Його носять Неймар, Роналдіньо, Вілліан та купа інших зірок

Жонатан Ліма відомий у Бразилії не через футбол.

23 марта 2020, 09:00
8
Футболіст «Львова» – власник бренду одягу. Його носять Неймар, Роналдіньо, Вілліан та купа інших зірок

Жонатан Ліма відомий у Бразилії не через футбол.

Жонатан – бразильський футболіст «Львова». Український клуб – восьмий у кар’єрі опорного півзахисника. Раніше 28-річний гравець бігав (переважно у нижчих лігах) за «Новорізонтіно», «Гуаратінгету», «Ікасу», «Ітуано», «Крісіуму», за другі команди «Фламенго» та «Інтернасьоналя». Виховувався у «Корінтіансі». Таких футболістів у Бразилії – маса. У «Львові» – десяток, нічого незвичайного. 

Ліма підписав 4-річний контракт зі «Львовом» у серпні 2018-го. В минулому сезоні був залізно основним (провів 16 матчів), але в березні 2019-го отримав травму й відправився лікуватися до Бразилії. Відновився лише на початку цього року, встиг зіграти в трьох матчах й отримати червону (в безгольовому дербі проти «Карпат»). 

В той момент, коли ігрові скілли Жонатана нічим не відрізняються від більшості гравців УПЛ, є один момент, який таки робить різницю. Три роки тому бразилець разом з братом створив бренд одягу «Tudo Tranquilo», що в перекладі означає «Все Тихо». Компанія створює одяг і для чоловіків, і для жінок. Переважно у вільному кежуал або спортивному стилі.

В асортимені безліч кепок, футболок, майок, купальників та спортивних штанів. Середня ціна одного товару – понад 100 доларів. Тих же кепок компанія в середньому продає 40 за один день. Раніше бренд існував лише в інтернеті, але нещодавно відкрили й великий офлайн-магазин. 

«Tudo Tranquilo» популярний серед зіркових бразильських футболістів і баскетболістів. 

Неймар

Вінісіус Жуніор

Габріель Жезус

Маркіньос

Адріано

Давід Луїз

Роналдіньо

Феліпе Мело

Дуду

Вілліан

Пауліньо

Малком

Дуглас Коста

Зе Роберто

Дієго Соуза

Леандро Барбоза

Лукас Ногейра

Як так вийшло? Жонатан спробував пояснити в інтерв’ю «Профутболу»

«В один день ми з братом вирішили створити бренд одягу. Просто ми завжди любили красиво одягатися. Я люблю базовий стиль, віддаю перевагу темним кольорам, одягаю все чорне. Головне – щоб виділялося взуття. В основному я закриваю рахунки, займаюся фінансовою стороною.

Я в хороших відносинах з Габріелем Жезусом, ми обидва родом зі штату Сан-Паулу. Знайомий з Неймаром та Аліссоном. Роналдіньо теж сподобався наш одяг, він теж його використовує. Звичайно, знаю і бразильців «Шахтаря», найкраще – Дентіньо. Коли я грав в академії «Корінтіанс», він виступав там за першу команду. Але ми тренувалися разом. Він теж носить наш одяг.

Чому граю в футбол? Це та гра, яка мені подобається. І я сам так граю. Дуже люблю футбол. Це для мене все. Дизайнерстве виникло вже по ходу справи. Це більш другорядне заняття. Я пішов з дому в футбол в 13 років, залишив будинок, сім’ю, батьків. Закінчу грати вже тоді, коли тіло не дозволятиме».  

А ось його слова бразильському виданню torcedores.com:

«У футболістів коротка кар’єра, тому думав про те, щоб зробити щось конкретне ще до її завершення. Багато моїх друзів-футболістів носять мій одяг, бо їм подобається цей стиль. Спортсмени шукають нас по всій Бразилії, а коли купують, то роблять фото – допомагають просувати бренд. Коли людина бачить відомого футболіста в футболці від нашого бренду, то також захоче її купити. 

Чому назва «Все тихо»? Серед друзів ходив такий анекдот у соцмережах – підписували будь-які фото саме цією фразою. А вийшло, що жарт став нашим девізом і назвою бренду». 

Щоб правильно запустити «Tudo Tranquilo», Жонатан на кілька тижнів відправився у Лондон – вивчити європейські тенденції. Здається, він любить цю справу не менше, аніж футбол. 

Фото: Роман Породко; Tudo Tranquilo.

Другие посты блога

Все посты