Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/Клієнти Селюка в «Динамо», епопея Гуцуляка, ветерани «Колоса». Головні трансфери зими в УПЛ

Клієнти Селюка в «Динамо», епопея Гуцуляка, ветерани «Колоса». Головні трансфери зими в УПЛ

Активність наче влітку.

2 марта 2020, 21:00
5
Клієнти Селюка в «Динамо», епопея Гуцуляка, ветерани «Колоса». Головні трансфери зими в УПЛ

Активність наче влітку.

«Динамо» позбулося Гармаша та Кадара

Окрім них, Київ покинули ще декілька хайпових персонажів (як Самбрано та Жерсон). Однак Гармаша та Кадара слід сприймати окремо, а їх відхід з Києва – як важливу та знакову подію.

На них найбільше плювалися вболівальники в соцмережах та на стадіоні. Повірити, що Гармаш колись взагалі перейде в інший клуб не могли ні ми, ні сам футболіст. Денис – справжній символ «Динамо». Нестабільний, непостійний, нервовий, але талановитий і свій. В останні сезони таланту було все менше, а нервів – більше. Він приніс Києву останній трофей і через півроку відчалив. Тепер Денис разом з Морозюком та Борячуком підкорюватиме Різе. Й навчить там усіх своїй англійській

У Кадара ситуація простіша. Він не настільки символічний для тих, хто підтримує «Динамо». Але не менший збудник роздратування. Тамаш – не найгірший центрбек в історії клубу, а в цьому сезоні – навпаки найкращий. От тільки цього ніхто не бачив – його знищували за помилки, повільність та дерев’яність. Угорець посварився з Михайличенком, відправився в дубль й поїхав до Китаю. Це той випадок, коли від трансферу виграли всі. 

Русин отримав другий шанс у «Динамо»

Якщо Кадар та Гармаша знищували вболівальники, то Русина – головний тренер. В особистих розмовах, на командих зібраннях й навіть прес-конференціях. Русин у відповідь виходив на поле на кілька хвилин й або мав гольові моменти, або забивав.

Якщо зважати на кількість часу на полі та результативні дії, то Назар був найефективнішим форвардом «Динамо». Це не допомогло. Футболіста страшно хотіли «Карпати», але Русин в останній момент передумав повертатися до рідного міста. І не прогадав. За півроку в «Зорі» нападник довів, що може претендувати навіть на місце в заявці збірної на Євро.

От тільки в «Динамо» немає Скрипника й системності. Та у Київ гравець повертається не тому, що добре грає, а тому, що у Бєсєдіна знайшли допінг. 

Бутко хоче потрапити на Євро хоча б через «Лех»

Футболіст, про якого ми вже забули. Навіть праймовий Бутко не виділявся на фоні інших – все максимально просто в захисті й сіро в атаці.

Кілька стабільних сезонів в основі «Шахтаря» дозволили Богдану регулярно грати за збірну. Потім травма, втрата форми, переведення Болбата в оборону й повернення Додо з оренди поставили на його етапі в донецькому клубі хрест. Він не те, що не виходив на поле, а навіть не потрапляв у заявку (жодної гри в сезоні). Про виступи в єврокубках чи збірній можна було забути. Але сидіти й просто отримувати пристойну зарплату Бутко не хотів.

Тепер фланги захисту познанського «Леха» повністю українські (не забуваємо про Костевича). Та наврядчи виступи в польській лізі можуть зацікавити Шевченка.

Тотовицький нарешті гратиме в футбол

Раніше Андрій тішив око, виступаючи за «Зорю». Забивав прямими ударами з кутового, нанизував одного суперника за іншим, тішив статистикою. Але контракт з «Шахтарем» – справа непроста. Дійшло до того, що Тотовицький півтора року не грав у футбол (травма теж завадила). Востаннє – в «Маріуполі».

Перехід в «Десну» – як ковток свіжого повітря. Й суперпідсилення для команди Рябоконя. Тепер там ціла купа атакерів з серйозним бекграундом. Й екс-хавбек «Шахтаря» вже запалив: дубль + зароблений пенальті в останньому турі. 

Гуцуляк обрав «Десну». Історія цього переходу має багато сюжетів

Якщо б в О’Генрі була творча криза, то йому обов’язково треба було розповісти історію зимового переходу Гуцуляка з «Карпат». Олексій, як колобок, – втік від усіх.

Точно відомо про «Рух», «Олександрію» та «Зорю». Керівники «Карпат» розповідають, що Козловський нагадував про відмову Гуцуляка перейти в його клуб на засіданні міськради. Мовляв, прохання депутатів не голосувати за передачу землі біля «України» «Карпатам» – якраз помста за зірваний трансфер (виглядає кумедно, згодьтеся). 

З «Олександрією» також вийшло весело. «Хотіли запросити Гуцуляка, розмовляли, він дав добро, вже квиток купили, чекали його. Я домовився з президентом щодо тих умов, які він хотів, президент дав добро. Їхав до нас – і не доїхав. Відключив телефон і не відповідав. «Десна» озвучила йому трохи більше, може, набагато більше. Я сказав президенту, він сказав, що ми теж готові заплатити Гуцуляку, скільки він захоче. Але людина вчинила трохи не так, як хотілося б», – розповідає Володимир Шаран.

Цікаво, чи піде цей вибір на користь самому футболісту. Попередній перехід з «Карпат» завершився невдало (у «Вільярреал-Б»).

Богданов і Петров – у «Колосі»

Новачок УПЛ має в своєму складі повно відомих прізвищ. А взимку додав ще двох – і Андрій Богданов, і Кирило Петров виступали за «Динамо».

Перший навіть грав у Лізі чемпіонів, а другий – найкращий гравець переможного для України Євро U-19 в 2009-му. Богданов не зміг знайти спільної мови з Рябоконем, Петров втомився від Азербайджану. Тепер обидва в Ковалівці, допомогають клубу з виходом в топ-6. Можна було би ще щось сказати про імідж та маркетинг.

На жаль, футболки «Колоса» з прізвищами цим іменитих бійців наврядчи розлетяться клубними магазинами ковалівців.

Ді Франко – потенційний лідер «Дніпра»-1

Ми вже писали про «Дніпро-1» та його трансфери – команда підсилилася максимально серйозно. Кожен з новачків має свою історію в українському футболі. Але найбільш важливий з них – Франсіско ді Франко.

Аргентинець втомився від проблем «Карпат» й потребував нового виклику. Стабільний й амбіційний клуб може його дати. Коли ді Франко хоче, то в нього неможливо відібрати м’яча, він вказує вектори атак, регулює швидкості на полі та з’єднує лінії. Враховуючи, що у «Дніпра-1» гравця такого потенціалу та можливостей не було, все може закінчитися вогнем.

Що важливо – за Франсіско було заплачено гроші, десь 250 тисяч євро. Виходить, в Україні за трансфери готові платити не лише «Шахтар» і «Динамо». 

Матар спробує віднайти себе в «Карпатах»

За другу половину минулого сезону Матар забив в УПЛ 7 м’ячів, але Вісенте Гомесу виявився непотрібним. Сенегалець відправився в оренду на корабель, що тоне.

Його можна зрозуміти – у Львові отримає практику (конкуренція невисока). «Карпати» також можна зрозуміти – зараз їм важливий будь-який актив. Який вже приносить дивіденди. Цікаво інше: як теперішнім «Карпатам» вдається підписувати інших футболістів? Чому ті ведуться на цей проект?

«Ворскла» взяла нещодавнього кандидата в збірну

Опанасенко в «Зорі» – ледь не еталон флангового фуллбека. Те, наскільки хвацько він підключався до атаки, й наскільки цупко грав в атаці, викликало оплески. Це тенденція й фішка «Зорі» – розвивати гравців такого амплуа.

Був період, коли можна було всерйоз подумати над викликом Євгена до збірної. А вміння луганського клубу продавати давало впевненість, що цей футболіст піде на підвищення. Він обрав грошовитий «Коньяспор», а «Зоря» непогано заробила. Але в чисто ігровому плані цей трансфер нічого не дав гравцю (9 матчів у минулому сезоні, 0 – у поточному). Тепер він робить ще один крок назад, де битиметься в другій шістці з «Ворсклою» (правда, невідомого – повноцінний контракт чи оренда).

Цей перехід однозначний плюс хіба для полтавського клубу. Піковий Опанасенко здорово продовжить вертикальну й швидку лінію гри, яку впроваджує в команді Юрій Максимов. Але поки гравець навіть не потрапляє до заявки.

Важливо: «Олександрія» вирішила питання з баном

Один з претендентів на єврокубки забув, що попередня «Олександрія» (ця і та, яка винна гроші, – різні юрособи) має борг перед хорватом Барішічем. ФІФА наклала на клуб трансферний бан.

Але питання вирішили категорично швидко – гроші віддали, бан зняли. Тріо Вантух, Гордієнко, Мишенко заявили. Останній навіть забив «Львову». 

Бонус: «Динамо» підсилило напад Беніто та Каргбо 

В той момент, коли логіка є навіть у трансферах «Карпат» чи «Ворскли», «Динамо» вчергове смішить народ. Взяти двох клієнтів Селюка? Це реально змахує на картярський борг Суркіса.

Беніто не прилетів на збори, бо мав проблеми з документами (ааа, завжди весело бісить це формулювання). Каргбо не можна грати за «Динамо» протягом цих півроку. Якщо вам недостатньо цих факапів керівництва киян, то ця картинка точно піднесе настрій. «Динамо», ти прекрасне!

Головне фото: «Десна»

Другие посты блога

Все посты