Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/В штабі «Дніпра-1» працюватиме італієць. Він аналізував матчі для Саррі в «Наполі» та «Челсі»

В штабі «Дніпра-1» працюватиме італієць. Він аналізував матчі для Саррі в «Наполі» та «Челсі»

В резюме Луїджі Ночентіні ще є школа «Реала».

12 февраля 2020, 21:30
10
В штабі «Дніпра-1» працюватиме італієць. Він аналізував матчі для Саррі в «Наполі» та «Челсі»

В резюме Луїджі Ночентіні ще є школа «Реала».

* Сайт fcdnipro.com повідомив про те, що італійський фахівець Луїджі Ночентіні приєднається до тренерського штабу Дмитра Михайленка в «Дніпрі-1». 32-річний аналітик буде асистентом Дмитра Михайленка по тактичній підготовці.

Поки що офіційної інформації про це нема, однак президент клубу Юрій Береза все ж натякнув: «Зараз у нас буде ще один цікавий трансфер, який стосується стратегії і тактики. Якщо по фізиці у нас питання закриті, то можливо десь по стратегії просідаємо і зараз це питання ми також закриємо».

* Ночентіні найбільш відомий по роботі з Мауріціо Саррі. Він ввійшов в штаб італійця в в «Наполі» в 2016 році, також працював з ним у «Челсі». При цьому інформації про нього – обмаль.

* Луїджі приєднався до команди Саррі влітку 2016-го одночасно з трьома іншими спеціалістами – Давіде Розато, Давіде Лозі та Марко Янні. Це ініціатива першого помічника Саррі Франческо Кальцоне. Їх основним завданням було готувати тактичні звіти для Саррі на основі різноманітних комп’ютерних програм. Під час гри Ночентіні перебував на трибунах, а в перерві спускався до роздягальні з вже готовим аналізом дій за тайм. Перед матчами Луїджі відповідав за аналіз дій суперника, він робив тактичні огляди на основі перегляду його ігор.

Ту ж саму функцію Ночентіні виконував для Саррі у «Челсі». Англійські ЗМІ тоді писали: «Справжня загадка, хто входить в тренерський штаб Саррі. Ці імена не говорять взагалі нічого, однак виконують великий і потрібний об’єм роботи». 

* Після від’їзду Саррі з Лондона його дороги з Ночентіні розійшлися. Мауріціо очолив «Ювентус», а Луїджі зосередився на роботі в дитячій школі мадридського «Реала» в Італії. 

* Ночентіні ніколи не грав у футбол – хіба на аматорському рівні. До роботи з Саррі також працював виключно з аматорськими командами – наприклад, помічником головного тренера в «Поліціані». Де розробляв для них тренувальні методики. В цьому допомогли й різноманітні стажування – зокрема, в «Мілан». Зараз вже сам Ночентіні виступає з різними лекціями.

* Цікавий факт: в Football Manager 2018 Ночентіні входив в топ тренерів по спеціальності «атака». 

* У Луїджі спершу не було спортивної освіти – він навчався на економіста, є експертом по промислових питаннях та адміністративних питаннях в бізнесі. Життя змінилося в 2014-му, коли вступив на навчання на тренерську ліцензію категорії B. А через два роки здобув диплом аналітика матчів в академії Паніні. Якийсь час Ночентіні поєднував ці дві професії. 

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты