Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/«Карпатам» не дали землю біля «України», у цьому звинувачують Козловського. Той відповідає

«Карпатам» не дали землю біля «України», у цьому звинувачують Козловського. Той відповідає

Клубу – кінець?

23 января 2020, 23:59
34
«Карпатам» не дали землю біля «України», у цьому звинувачують Козловського. Той відповідає

Ситуація катастрофічна.

Оновлено 23 січня о 23.40.

Що сталося? 

Сьогодні міська рада Львова на черговому пленарному засіданні розглядала питання передачі землі біля стадіону «Україна» у довгострокову оренду «Карпатам». Однак це рішення депутати не підтримали – 24 не голосували й лише 18 проголосували «за». Цього виявилося недостатньо. 

Що це за земля?

Площа 8 гектарів. Її «Карпати» хотіли отримати у тривалу оренду, аби залучити туди в тому числі й інших інвесторів, окрім Петра Димінського. Ось що мало би там бути: тренувальні поля, клубні та комерційні приміщення, спортивні зали для занять аеробікою, фітнесом, масажі, сауни, зал для ігрових видів спорту на тисячу глядачів, розважальні клуби, заклади харчування. За рахунок цього функціонування на території цих закладів бюджет «Карпат» мав би наповнюватися. Принаймні про це говорило керівництво клубу.

Мова про оренду клубом цієї території йде більше десяти років. Ситуація нарешті мала б вирішитися сьогодні, 23 січня.

Чому так сталося?

Рішення депутатського корпусу ЛМР викликало шок. Що у «Карпат», що у середовища, яке є близьким до клубу та міської ради. 19 січня «Карпати» прозвітували про зустріч Ящишина та директора клубу з інфраструктурних питань Олега Солдатенка з мером Львова Андрієм Садовим. В наступні дні всі джерела Tribuna.com, як і «Татотаке», говорили про те, що міська рада підтримає питання передачу землі клубу. 

Ящишин в коментарі офіційному сайту «Карпат» звинуватив у проваленому голосуванні власника «Руху» Григорія Козловського. Який до того ж є депутатом ЛМР з серйозною сферою впливу. Ось слова виконавчого директора «Карпат»:

«Як відомо, мер Львова Андрій Садовий запросив керівництво клубу на зустріч до Ратуші на каву. Ми доволі конструктивно поспілкувались про проект реконструкції стадіону і про пов’язані з ним питання. Зокрема – щодо необхідності оформлення оренди землі, що мало б дати поштовх для розвитку клубу. Зазначу, що хоч і була гостра дискусія з некомфортними питаннями в обидва боки, і загалом, після багаторічного нерозуміння один одного, у підсумку виглядало, що спільне бачення розвитку ФК «Карпати» у Львові таки є. Що, у свою чергу, вселяло оптимізм напередодні голосування. 

Однак біда прийшла звідти, звідки її точно ніхто не чекав. Дуже боляче про це говорити, однак маємо, зокрема, «подякувати» відомому депутату міської ради, президенту ще одного львівського футбольного клубу, який відверто і активно агітував депутатський корпус не підтримувати питання «Карпат». Саме тому депутату, який нещодавно зізнавався у безмежній любові до «Карпат», цитую: 

«У Львові повинна бути народна команда. Власниками якої дійсно має бути народ, обласна і міська влади, бізнесмени. Ми, львів’яни, робимо одну велику справу. Я мрію про футбольну вертикаль у Львові, вершиною цієї піраміди були, є і будуть «Карпати». Я хочу, щоб у нашому місті була команда, яку всі будуть любити не словами, а грошима. Хто скільки може. Я мрію про народну команду... Мають підключитися і місто, і область, і бізнесмени. Скільки зберемо, такого рівня отримаємо команду. Але це буде наша команда. Ми змусимо, навчимо і допоможемо любити цю команду» (© Григорій Козловський)»

Також був опублікований список депутатів та їх голоси за/проти цього рішення. І Козловський, і Садовий значаться у графі «відсутній». Жоден представник БПП, який представляє Козловський, також не підтримав передачу землі «Карпатам». Натомість «Самопоміч» віддала за це рішення 8 з 24 своїх голосів.

Козловський відповів в кінці дня:

«Такі речі закинути мені, людині, яка, напевно, не тільки на словах, а й на ділі вболіває за долю «Карпат», бореться, щоб команда не вмерла. 

Думаю, всі пам’ятають історію дворічної давності, коли ситуація з Гудимою могла завершитися для «Карпат» фатально. Я щось тоді не бачив сьогоднішнього виконуючого обов’язки генерального директора (насправді – виконавчого директора – прим. Tribuna.com), журналіста пана Ящишина.

Де він був у той час, коли «Карпати» вмирали? Коли доля була практично вирішена. Я щось не пам’ятаю, де була міськрада. Зрештою, де були керівники «Карпат», коли клуб вмирав?

Напевно, все забули, що контракт, який закінчився, на оренду. Ви пам’ятаєте попередні договори, які «Карпати» підписували на оренду, з якими боями виходили вболівальники, робили зелені революції. В цьому році це сталося по клацанню пальцiв.

Тому що весь депутатський корпус підтримує це рішення, щоб «Карпатам» було максимально комфортно працювати і прославляти наше місто. Я вас здивую, я особисто з юристами готував цей договір цілу ніч. Я був автором цієї угоди.

В цій угоді я врахував інтереси всіх професійних клубів, які сьогодні існують і можуть існувати в майбутньому. Щоб всі мали доступ до єдиного комунального стадіону, грати в футбол, щоб прославляти наше місто.

Ті звинувачення, які є сьогодні, це повний абсурд. Вищий пілотаж цинізму. Склалася така ситуація, що сьогодні в «Карпатах» винні всі – Обама, Трамп, ООН, покійний Нельсон Мандела, інопланетяни, які пролітали над Львовом, міськрада, депутати, в кінці ще знайшли Козловського.

Я так розумію, що «Карпати» сьогодні зійшли з розуму».

Що це означає?

Керівництво «Карпат» неодноразово натякало й прямо говорило – якщо цю землю не буде передано «Карпатам», то Димінський перестане фінансувати клуб. 

Ящишин в інтерв’ю Tribuna.com у червні 2019-го: «Що буде, якщо «Карпати» не отримають цю землю? Боюсь, що на цьому участь Петра Петровича у фінансуванні «Карпат» може завершитись. Принесемо печатку клубу в сесійну залу Львівської міської ради і там його місту і подаруємо. Хай займаються далі самі.

В клубній заяві у листопаді 2019-го: «Зараз питання «бути чи не бути?» як ніколи гостро стоїть перед клубом. Чи існуватимуть «Карпати», залежить саме від Вас. І саме Ви будете відповідальні перед наступними поколіннями, якщо «Карпати» зникнуть разом з професійною командою та сотнями юних хлопчаків, які займаються у школі та академії. Незабаром депутатській корпус ЛМР матиме останній (!) шанс врятувати «Карпати» від небуття – ухвалити рішення щодо передачі футбольному клубу у довгострокову пільгову оренду землі, що відноситься до майнового комплексу стадіону «Україна».

Прямо зараз відомо, що Димінський вже довгий час не фінансує «Карпати». Для того, щоб вижити, клуб продав останні цінні активи – Ді Франко в «Дніпро-1» та Гуцуляка в «Десну». За гроші за трансфер першого роздали борги перед футболістами за останні 4 місяці. Команду кожного дня в якості вільних агентів покидають футболісти, раніше гравці бойкотували тренування.

Молодіжка та декотрі з юніорів тренуються з першою командою – як стало відомо Tribuna.com, відпустку U-21 та U-19 було продовжено через брак фінансів. Також клуб анонсував, що в суботу, 25 січня, перша команда клубу відправиться на збори в Туреччину.

«Що ж до майбутнього «Карпат», то долю клубу буде вирішено вже найближчим часом. Але сотні вихованців клубу, їхні батьки, вболівальники вже знають, кому дякувати за таку «допомогу»», – сказав Ящишин вже тепер.

Фото: «Карпати», «Рух»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты