Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/«Агробізнес» розірвав контракт з найкращим гравцем. Бо той постив свої фото з Росії

«Агробізнес» розірвав контракт з найкращим гравцем. Бо той постив свої фото з Росії

Подібна ситуація – не перша в українському футболі.

18 января 2020, 00:04
141
«Агробізнес» розірвав контракт з найкращим гравцем. Бо той постив свої фото з Росії

Подібна ситуація – не перша в українському футболі.

Один з лідерів першої ліги (6 місце, відставання від «Руху» 2 бали) в міжсезонні не лише презентував нового тренера (клуб очолив екс-коуч «Карпат» Олександр Чижевський), а й розірвав контракт з найкращим гравцем команди в першій половині сезону – Ігорем Сікорським (8 голів, 1 асист в 19 матчах). Причина, цитуємо, «демонстративна подорож гравця до Росії». 

Справа в тому, що під час паузи Сікорський відвідав Росію. Про це говорять скріни з його сторінки в інстаграмі, які були опубліковані на офіційному сайті клубу. Цікаво, що цих фото на сторінці гравця більше немає. Зате є сторіс з хокейного матчу між СКА та «Йокеритом», який відбувся 16 січня.

«Ні, igorsikorskiy, вже не граєш», – написали на сайті «Агробізнеса». Перед цим додавши відповідну заяву:

«Прикро, але сьогодні футбол – це політика. Коли в Україні війна і з передової привозять важкопоранених та убитих, ледь не щодня у різних куточках України ховають Героїв, українська футбольна громадськість не може стояти осторонь, ніби це її не стосується.

Вищеназваний гравець демонстративною подорожжю до Росії дискредитував свій клуб, який підтримує українську армію, допомагає бійцям на передовій, в якому кожен футболіст має змогу займатись своєю улюбленою справою, дякуючи захисникам України, що зберігають в Україні мирне життя. В цей час, коли він в екіпіровці нашої команди відпочивав у країні-окупанті, лише за один день з передової переправили дев’ять важкопоранених бійців, ще двоє загинули.

«Агробізнес» вважає неприпустимим, щоб цей футболіст був гравцем нашого клубу. Клуб в односторонньому порядку розриває контракт з Ігорем Сікорським в зв’язку з порушенням пункту 3.1.7 розділу 3:

«Розділ 3. Права та обов’язки сторін

3.1.7. … всебічно сприяти збереженню і підвищенню престижу Клубу і команди, не допускати дій, що завдають шкоди їх репутації».

Сам Сікорський так прокоментував цю ситуацію:

«Дійсно їздив до Санкт-Петербургу на чотири дні на запрошення родичів. Навіть припустити не міг, у що мені це виллється. Якби я знав, що через це навколо мого імені буде стільки галасу, а клуб захоче розірвати контракт, то про цю поїздку я б і не замислювався. Це викликало у мене шок.

Коли Андрій Шевченко під час війни з Росією відвідав хокейний матч в Пітері, це не викликало настільки бурхливу реакцію у української спільноти, не було такого хайпу. Чому? Усик провів свій бій в Росії, але він є бажаним героєм багатьох українських ЗМІ»

*** 

Подібне рішення українських клубів – не перше. 

В квітні 2018-го «Карпати» розірвали контракт з воротарем команди U-19 Михайлом Готрою. Той публічно підтримував збірну Росії на чемпіонаті світу. А в лютому 2019-го «Верес» попрощався з Сергієм Чеботарьовим через три дні після підписання угоди – три роки до цього той виступав у чемпіонаті Криму. 

Фото: «Агробізнес»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов
Показать еще 141

Другие посты блога

Все посты