Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/Новий вінгер «Динамо»: не бачив Селюка, хоча той його агент, забивав «Зенiту» та пізно приїжджав зі збірної

Новий вінгер «Динамо»: не бачив Селюка, хоча той його агент, забивав «Зенiту» та пізно приїжджав зі збірної

Знайомтеся, Беніто. Він чемпіон Узбекистану.

4 января 2020, 14:02
31
Новий вінгер «Динамо»: не бачив Селюка, хоча той його агент, забивав «Зенiту» та пізно приїжджав зі збірної

Знайомтеся, Беніто. Він чемпіон Узбекистану.

* Офіційний сайт «Динамо» повідомив про те, що клуб узгодив контракт з нігерійським форвардом Олабіраном Блессінгом Муїву або просто – Беніто. Однак є одна умова – 10 січня футболіст пройде медогляд. Лише за його вдалими підсумками контракт буде підписано. Беніто 21 рік, він може зіграти як на обох флангах, так і в центрі атаки. Останній клуб форварда – абсолютний дебютант РФПЛ «Тамбов». Він розірвав угоду з футболістом за обопільною згодою 1 січня.

* В «Тамбові» Беніто мав достатньо ігрової практики, коли команда виступала в нижчій лізі, – зіграв у 25 матчах. Та лише в 5 з них виходив у стартовому складі. У ФНЛ на його рахунку 2 голи. У вищій лізі справи Беніто йшли схоже – він жодного разу не з’явився у старті (всі 8 разів з лавки). Забив 1 гол й віддав 1 гольовий пас. Забитий м’яч нігерійця став першим для «Тамбова» в історії еліти й став єдиною візитною карткою гравця у кар’єрі. Він підхопив м’яч на своїй половині, протягнув до чужого штрафного й прошив кіпера (не обійшлося без помилки Луньова). На відео з 3:28.

* Саме після цього до активного піару гравця долучився український агент Дмитро Селюк. Він нещодавно привіз до Києва ще одного маловідомого нападника. А тепер – підтвердив трансфер Беніто. Ось що Селюк говорив після голу клієнта «Зеніту»: «Він буде відкриттям РФПЛ. Навіть вже точно кращий за багатьох, включаючи Едера, з зарплатою в 2 мільйони. Це хлопець з великим майбутнім. У мене дивні почуття, коли топ-клуби не бачать у себе під ногами, а купують по 5 мільйонів тих, хто взагалі непомітний на полі». Однак, як відомо, далі не пішло. Хоча тренер «Тамбова» Олександр Григорян спочатку хвалив гравця: «Його вихід підсилює гру вже у другому матчі поспіль. Його рівень дуже хороший для РФПЛ». Після 19 турів його клуб посідає 11 місце в чемпіонаті.

* Сам Муїва зізнавався, що не знайомий з Селюком: «Особисто я його ніколи не бачив. Але він мій агент. Він же влаштував мене в «Тамбов». Селюк зіграв дуже важливу роль в моєму житті, неймовірно вдячний йому. Але він ніколи не бачив мою гру наживо, Дмитро повністю довірився відгукам і з тих пір допомагає мені. Потім він отримував оцінки від тренерського штабу з Молдови та Узбекистану і продовжував знаходити варіанти для мене. Також він стежить за моєю статистикою, деякими матчами». 

* До «Тамбова» форвард виступав за молдовський «Саксан» (за півроку – 10 матчів, 1 гол, 2 асиста), узбекистанський «Локомотив» (за півроку – 5 матчів, 1 гол). Саме в Ташкенті Беніто став чемпіоном країни й виграв Кубок. Хоча в останньому турнірі не грав узагалі. Далі був білоруський «Луч» (тепер – «Дняпро») – там вже традиційні 5 матчів та 1 гол. Ці клуби – досить традиційний набір для клієнтів бази Селюка. Декотрі пройшли такий самий шлях, як і Беніто. Цікаво, що в цьому списку тепер з’являється «Динамо» Київ. 

* Також Беніто, хоч і народився в Кот-д’Івуарі, та виступає за олімпійську збірну Нігерії (U-23). Точну статистику його матчів там роздобути складно, однак важливо інше – у футболіста були конфлікти в «Тамбові» через те, що він пізно приїжджав з табору збірної. Клуб навіть оштрафував гравця через те, що він не з’явився у розташуванні команди перед грою з ЦСКА. «Такі речі не можна залишати безкарними. Такий вчинок – неповага до команди», – говорив тоді Григорян. Селюк, звісно ж, усе заперечував.  

Спортивний директор «Тамбова» Павло Худяков вже після розірвання контракту також розповів про проблеми з викликами гравця у збірну: «Коли він їхав в збірну, істотно випадав з ігрового і тренувального ритму, бо витрачав багато часу на важкі перельоти з Африки в Європу. Зараз він знайде собі новий клуб і ще обов’язково заявить про себе». 

От тільки ніхто не очікував, що цим клубом стане «Динамо».

Фото: «Тамбов»

Другие посты блога

Все посты