Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/«Як Суркіс змушує вас тренувати «Динамо»? 12 питань до Михайличенка

«Як Суркіс змушує вас тренувати «Динамо»? 12 питань до Михайличенка

Сеньків мріє вислухати тренера, який не зміг.

13 декабря 2019, 13:31
77
«Як Суркіс змушує вас тренувати «Динамо»? 12 питань до Михайличенка

Андрій Сеньків мріє вислухати тренера, який не зміг.

Прес-конференція Олексія Михайличенка після нічиї від «Лугано» (1:1) та вильоту з Ліги Європи була несподівано короткою. Шкода, що не можна було розірватися. Паралельно відбувалося спілкування з гравцями у флеш-зоні, і я вирішив піти туди, а тренера віддати на розтерзання іншим журналістам. Очікував різного – від різкості колег до відставки тренера. Але вийшло отак:

– Хто винен у сьогоднішньому результаті та що робити далі?

– У тому, що сталося, винні всі. Звісно, я – в першу чергу, адже саме я відповідаю за результат. Що стосується сьогоднішньої гри, то ми підвели риску нашим виступам у єврокубках. Якщо аналізувати наш виступ, то були й хороші ігри, але було допущено багато помилок, що не дозволило нам досягати результату в певних матчах, зокрема й у сьогоднішньому.

Не можна сказати, що ми не награли на перемогу. Але ми припускаємося помилок, пропускаємо м’ячі та не можемо забити самі – це проблема, яку потрібно вирішувати на тренуваннях і в роботі.

– З чим ви можете пов’язати останні невтішні результати команди та невихід у єврокубкову весну? Чи відбулася вже розмова з президентом клубу?

– Розмови з президентом ще не було. Наші останні результати – це дуже неприємна ситуація. Проте, якщо порівнювати сьогоднішню гру з матчем із «Зорею», ситуація трохи інша. У тому матчі у нас багато чого не виходило в організації гри, це була моя помилка. А сьогодні нам не вистачило реалізації моментів і переваги, якою ми володіли. Ми пропустили після мало не єдиного моменту у «Лугано». Нам не пробачають помилок, а ми пробачаємо дуже багато.

***

Та навіть потрапивши на прес-конференцію, неможливо поставити всі питання. А тим більше, нереально домовитися про повноцінне інтерв’ю, ще й після такого результату. І загалом стосунки Михайличенка з пресою – окрема тема.

Вже набрид вектор звинувачень у сторону Ігора Суркіса. Хочеться почути від головного тренера відповіді на наступні питання:

1. Чому ви тренуєте «Динамо»?

2. Як Суркіс змушує вас це робити?

3. Тренерство для вас – хобі чи професійна діяльність? 

4. Вам знайоме слово «тактика»?

5. Яким би мав бути склад групи «Динамо» в Лізі Європи, щоб ваша команда вийшла в плей-офф?

6. 8 років тому я жорстко зганьбився – напився і заснув у своїй блювотині. Наступного дня мені було страшно соромно. Прямо зараз ви відчуваєте те ж саме?

7. Якщо обирати між головним болем та болем від матчів «Динамо», то яку гру ви би пережили заново – проти «Десни», «Зорі», «Мальме» чи «Лугано»?

8. Команда не змогла перемогти, бо тримала в голові важкий і далекий недільний виїзд до Чернігова? Так-так, я про битву за третє місце в УПЛ проти «Десни».

9. Будь-яка робота має бути в кайф. Розкажіть, що конкретно приносить вам задоволення від праці в «Динамо».

10. Живе Білорусь? 

11. Будь-який тренер, що поважає себе, після такої ганьби подав би у відставку. Чому ви не поважаєте себе?

12. Куди поїдете відпочивати під час футбольної паузи? Нічого особистого, просто цікаво, які у вас вподобання.

***

А що б ви запитали у цього тренера?

Фото: «Динамо» Киев от Шурика»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов
Показать еще 77

Другие посты блога

Все посты