Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/Ключові дуелі матчу з Португалією: Роналду проти всіх, Яремчук – Пепе, центр

Ключові дуелі матчу з Португалією: Роналду проти всіх, Яремчук – Пепе, центр

Перевірка для всіх.

14 октября 2019, 20:05
5
Ключові дуелі матчу з Португалією: Роналду проти всіх, Яремчук – Пепе, центр

Перевірка для всіх.

Матвієнко та Кривцов проти Роналду

Сантуш використовує різні поєднання в атаці. Однак через брак хорошого центрфорварда (Андре Сілва тепер підкорюватиме Франкфурт) на цій позиції частенько грав Кріштіану. Інколи – Гедеш чи Соуза. Останнього цього разу взагалі нема в таборі збірної. Та навіть якщо й Роналду схематично не гратиме на вістрі атаки, то часто з’являтиметься в центрі штрафного майданчика. І тут вкрай важливими стануть дії центральних захисників. Моментами – всієї оборони. 

Це, звісно, не дуель з Кобіним, але й далеко не рівноцінний обмін. До Матвієнка та Кривцова є чимало питань що в «Шахтарі», що в збірній. Немало вирішать підстрахівки від флангових та опорників. Нейтралізувати такого футболіста можна лише командно, але основне навантаження впаде саме на центральних захисників.

Миколенко проти Бернарду Сілви, Болбат проти Фелікса

Хавбек «Ман Сіті» переважно грає в збірній на позиції правого форварда. Бернарду Сілва – найбільш активний і продуктивний футболіст Португалії прямо зараз. В останніх трьох матчах в його активі 5 результативних дій. Він обігрує один-в-один, забігає за спини й корисно рухається. Миколенку (або навіть Соболю) слід забути про атаку й окопатися на своїй половині? Як, кому і завдяки чому вдасться зупинити друга Зінченка – ще одна головоломка для Шевченка і ко, можливо й найголовніша.

Зліва в атаці в португальці потенційно «новий Роналду» й зірка світового футболу (доказ №1, доказ №2). Влітку за Фелікса «Атлетіко» виклав 120 мільйонів, і 20-річний нападник лише звикає до тиску топового футболу. На його рахунку лише 4 матчі за збірну (в старті 2 – проти Литви та Люксембурга) й вивіска людини, яка може самотужки вирішити долю матчу. Реактивність, швидкість, техніка – все це він демонструє в «Атлетіко», за який вже забивав і в ЛЧ, і в Ла Лізі. Основний його опонент – ще один гравець, до якого є претензії. У Болбата багато старань і зусиль, але мало тонкості й розумних дій – проти такого таланту йому буде складно.

Фернандеш та Карвалью проти Степаненка та Маліновського

Один із найбільш недооцінених центрів півзахисту світового футболу прямо зараз є у Португалії. І Бруну Фернандеш, і Вільям Карвалью – вихованці «Спортінга». Другий кілька років тому покинув клуб, перейшов у топ-чемпіонат, але у «Бетіс». Вусатий хавбек – символ відборів, випалювань і першого пасу.

Бруну ж досі грає в Лісабоні. Що дивно після минулого космічного сезону – (20+6 у чемпіонаті). Фернандеш ідеально діє між лініями, розриває пресинг суперника й тонко відчуває партнерів. Влітку він був за крок від «Тоттенгема». Обидва ці гравці доповнюють і страхують один одного. І байдуже, хто разом з ними сформує тріо.

Україна має чим відповісти – цікаво, що навіть схоже структурно. Степаненко виконує роль Карвалью, а Малиновський – Фернандеша. Хто кого перекусить?

Марлос і Ярмоленко проти Семеду та Геррейро 

Це протистояння – ключове з позиції забитих Україною м’ячів. Обидва флангові захисники португальців – атакувального типу. Геррейро навіть часто грає у півзахисті за «Боруссію». Обоє діють по всій бровці, допомагаючи атакерам наситити центр. Часто це приводить до провалів за спиною. Здається, це саме той випадок, коли Марлосу слід концентруватися не на зміщеннях у центрах, а якраз на флангових діях. Від того, наскільки вдасться Ярмоленку та Марлосу скористатися позиційними помилками опонентів, й залежатимуть голи у воротах Патрісіу.

Яремчук проти Пепе

Пепе – вже далеко не той топ-центрбек часів «Реалу». Йому ще більше бракує швидкості й проворності, але й далі вистачає агресії та злості. Головне в протистоянні з ним – не посипатися, не зламатися. Це своєрідний тест на перевірку Яремчука. Тест, який Роман проходить не настільки часто, як цього б хотілося. Минула дуель зі схожим гігантом К’єлліні завершилася невдало – форварду вдалося лише обмінятися футболками з італійцем. Зрозуміло, що Яремчук буде рухатися, звільняти зони для партнерів й відпрацьовувати в обороні, але основного завдання форварда ніхто не відміняв. 

Якими будуть склади на матч?

На відміну від першого осіннього матчу, який закінчився нулями, в збірної України читаються дві заміни. Тоді протистояння виглядало так:

Очевидно, що Шевченко навряд чи випустить Коноплянку з перших хвилин. Також під сумнівом участь Караваєва. 

Прогноз на сьогоднішній матч:

Фото: globallookpress.com: Alfredas Pliadis/Gerardo Santos/Pedro Rocha.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты