Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/Екс-гравець Серії А в Краматорську, іспанець у Волочиську. Перша ліга знову – 🔥

Екс-гравець Серії А в Краматорську, іспанець у Волочиську. Перша ліга знову – 🔥

Купа цікавих сюжетів.

12 августа 2019, 08:05
17
Екс-гравець Серії А в Краматорську, іспанець у Волочиську. Перша ліга знову – 🔥

Купа цікавих сюжетів.

Неможливо передбачити, хто вийде в УПЛ 

От чесно. Коли вам пропонують спрогнозувати підсумкову таблицю УПЛ, виникають лише дрібні питання. Коли запропонують таку ж штуку в першій лізі, можна думати вічність. По всіх принципових питаннях і позиціях.

Тут вам і міцний «Чорноморець», і минулорічні лідери «Волинь» та «Металіст-1925», і фіналіст кубка «Інгулець», і вічно амбітна «Оболонь-Бровар», і оновлений у всіх сенсах «Рух». Минулорічна щільність у таблиці здасться вам насінням, а три гарантовані місця на вихід у вишку додадуть ще більше перцю. Ну і не слід забувати про те, що практично у всіх команд – бойові склади з відомими прізвищами. Вистрілити можуть і «Минай», і «Агробізнес», і «Миколаїв», і «Прикарпаття». Ух, жарко.

«Інгулець», «Металіст» і «Волинь» йдуть на друге коло

Олександр Поворознюк вочевидь розчарувався, що програв вибори на рідному окрузі. Але це додасть мотивації ще раз пошуміти в футболі. В минулому сезоні «Інгулець» кинув усі сили на кубок. В поточному – хоче вийти на найвищий рівень. Цей результат сприйматиметься не як щось сенсаційне, а – очевидне. Хоча з обіцяного зіркового підсилення в клубі лише Богдан Шуст. Основне, що вдалося – зберегти лідерів. І навіть якщо в підсумку нічого не вийде – нудно не буде. Язики без кісток – поки один з головних факторів, чому український футбол викликає інтерес.

У «Металісті» кадрова ситуація веселіша – навіть виник конфлікт через перехід Калюжного в «Рух». Новим тренером став екс-гравець «Аякса» і екс-тренер «Вереса» Андрій Демченко, а в його штабі – легендарний Едмар. Також прийшли люди з досвідом УПЛ – Осман і Кольцов. Однак ситуація на виході невтішна. Майже весь кістяк розбігся: Каневцев повернувся в «Ворсклу», Калюжний і Синиця – в «Русі», Фернандо і Фабіньо – в «Олімпіку». Чи вийде збудувати щось перспективне – питання.

«Волинь» не стала розгойдувати човен і залишила головним Тлумака, розмови про Шевчука такими і залишилися. З основи втратили лише Карпенка (повернувся в «Карпати») і Западню (перейшов у «Десну»). На вході відомі Пономар, Леванідов, Чачуа і головне – Михалик. Він перейшов у московський «Локомотив» ще в 2013-му й до цього часу грав там. Фанати «Волині» були категорично проти переходу і навіть погрожували зірвати якийсь матч (хоча перші два у сезоні клуб проведе без глядачів). Все змінила зустріч Тараса з вболівальниками. Вони ставили йому незручні питання в агресивній формі та залишилися задоволеними відповідями.

Червенков нарешті зможе зробити те, заради чого приходив у «Чорноморець»

Єдиний клуб з УПЛ, який гратиме в пердиві – це «Чорноморець». «Арсенал» до старту не дожив. Але сумні часи Одеси закінчуються, в клубі залишився Ангел Червенков і більшість вищолігової основи. Для першої ліги – те, що треба. Більше того, рік тому болгарського тренера брали якраз з формулюванням «повернутися в УПЛ». «Полтава» поламала плани та перенесла їх на рік.

Зараз в клубі конфлікт з фанатами, що не завадило перемогти в двох перших турах. Без Бабенка, Чорнія і головне – Вільхамссона. З головного: повернувся Безотосний, а про Вороніна, Гошкодерю, Андрія Ткачука і Ярошенка ви б мали чути. Словом, досвідчені замінили досвідчених – зламати їх плани може хіба диво. О, і про дива – гляньте на це.

Є клуб з домашнім затишком

Парадокс – «Оболонь» не горить бажанням розвиватися в плані маркетингу й роботі з вболівальниками. І все одно збирає на трибунах більше тисячі глядачів. Справа в стадіоні. Він знаходиться прямо в житловому районі, а з однієї з трибун – вид на мурали. Пиво з карамальнем присмаком, булочки, пиріжки, сосиски й позитивні фани – чесне слово. Бодай невеличкий крок в сторону глядачів може принести клубу повні трибуни. З ними ж веселіше виходити в УПЛ.

Про це (про УПЛ) кажуть і президент Слободян, і тренер Ковалець. Однак по складу є питання. Прийшли досвідчені Майданевич, Батальський та Бровченко, ледь втримали воротаря Федорівського, який їздив на перегляд у «Волинь». Зате втратили основних Шишку та Шевченка, а також канадця, який пояснить, чому дивно говорити «Футбол – поза політикою». Він тепер в «Дніпрі-1». 

«Минай» буде веселити: Кобін – тренер, Кополовець – директор

Статус найбільш нешаблонного клубу ліги їде в село біля Ужгорода. Прес-конференції Кобіна – топ, будь-яке інтерв’ю Кополовця – вогонь. А разом вони – бомба. За рік клуб не втратив колориту, про який ми писали ще перед стартом у другій лізі. Є і прикордонники, і красивий автобус, і зручний стадіончик. І навіть перемога над «Чорноморцем». Спортивний директор, він же півзахисник Кополовець, привів в клуб першого легіонера (з Бразилії), але втратив Ощипка та Путраша. Але це – не основне, погодьтеся. 

Солідний «Рух»

Клуб львівського короля Козловського нарешті взявся за голову. Президент більше не малює емблему клубу, не влазить в тренувальний процес, не керує командою з тренерської лавки та не зриває матчі. Все якось посоліднішало: в клубі працює найбільш глибокий тренер в лізі, є досвідчений (хоч і суперечливий) директор, нові емблема, форма, атрибутика. Це просто вау. Ролики перед матчами – теж.

Для чого «Руху» переїзд у Львів – питання, але 3 тисячі людей на матчі з «Волинню» поки його знімають. А ще клуб розвиває академію, обмінюється досвідом з колегами з-за кордону і закономірно ставить ціль грати в УПЛ. З реально важливих пішов хіба Вербний (повернувся в «Карпати»), а статус новачків (Нємчанінов, Мартинюк, Мисик, дует з «Металіста») і скілли Кучука запевняють – буде бій.

Натяк на іспанський вектор у Волочиську

Новачок ліги врятувався від вильоту лише в перехідних матчах і Олег Собуцький (одночасно – віце-президент ФФУ) вирішив – пора. Клуб очолив Остап Маркевич, який до цього працював в штабі «Вільярреала» U-19. Він привіз у Волочиськ іспанського захисника Педро Гарсію, який грав за юніорів «Бетіса», а також кількох талановитих хлопців з «Карпат» і «Волині». В цілому склад такий же середній, але послідкувати за становленням Маркевича-молодшого його з крутим досвідом варто. А раптом вийде щось цікаве. 

Колишній гравець Серії А в Краматорську

В минулому сезоні «Авангард» сенсаційно фінішував п’ятим, але прямо зараз не ставить перед собою ціль вийти в УПЛ. Хоча небанальними підписаннями здивував. Перший – Бородай, який першу половину сезону провів у «Карпатах». Другий – Ілля Брюхов. Він вихованець «Кальярі», за котрий був заявлений як італієць. Також викликався в молодіжну збірну України.

«Мій спортивний директор, який працює в «Кальярі» в першій команді, якось навіть сказав, що я – другий Шева», – говорив три роки тому Брюхов. Та не вдалося – в його активі 77 хвилин в Кубку Італії проти «Сампдорії» й кілька потраплянь в заявку на матчі серії А. Тепер Ілля спробує підтвердити це реноме в Краматорську. Туди він приїхав з четвертої іспанської ліги.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты