Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/«Зоря» нічого не зробила з суперником, який годину грав удев’ятьох

«Зоря» нічого не зробила з суперником, який годину грав удев’ятьох

Результат – позитивний, гра – бліда.

1 августа 2019, 23:34
14
«Зоря» нічого не зробила з суперником, який годину грав удев’ятьох

Результат – позитивний, гра – бліда.

* Порівняно з першим матчем Скрипник зробив у стартовому складі 4 заміни. Махарадзе, Абу, Лєднєв та Луньов замінили Шевченка, Михайличенка, Юрченка та Будківського. Цікаво, що двоє останніх навіть не потрапили в заявку на гру.

* Зміна складу повернула гру команди в сторону швидкості, що логічно – «Будучність» більше атакувала й «Зоря» отримувала простір для контратак. Цікаво, що по факту підопічні Скрипника й далі діяли в два форварди – Громов і хтось інший залежно від ситуації (Хомченовський, Луньов). 

* До голу Громова гра була абсолютно рівною – чорногорці так-сяк нейтралізували швидких футболістів «Зорі», але й пожежили в чужому штрафному при стандартах.

* Зрозуміло, що результат матчу в Подгориці й так залишав гостям мало місця для маневру, але кількахвилинний треш в середині першого тайму закінчив взагалі все. Він не випливав з ходу гри й не мав логіки. Спершу два захисники «Будучності» послизнулися, а потім начудили Джуріч та Бозовіч. Питання лише в тому, що такого сказав арбітру останній, щоб отримати пряму червону. 

* Після цього залишалося лише одне питання – скільки заб’є «Зоря». Залишалося грати годину. Виявилося, що ніскільки. Те, що було помітно в перших двох матчах сезону, яскраво проявилося сьогодні – команда не вміє грати першим номером. Настільки, що не може забити бодай гол дев’ятьом футболістам суперника. Вони двома блоками закрилися біля свого штрафного й навіть не думали вибігати на чужу половину. Головною ціллю «Будучності» було не пропустити більше.

Від активного пресингу захисників «Зорі» не залишилося й сліду – вони могли перекатувати м’яч до безкінечності. Часто – тим і займалися. Що дивно – в другому таймі «Зоря» не сильно рвалася контролювати м’яч (55% проти 45). В таких випадках при такому показнику створити якісний момент, а не те що забити гол – непросте завдання.

* Трохи збудив гру вихід Каменюки. Вернидуб одразу ж почепив капітану пов’язку, а той ганяв по бровці як оскаженілий. Ті напівмоменти, що були в «Зорі» в другому таймі – результат його активності, забігань, подач і прострілів.

* Інша людина, яка благала вболівальників не спати – Лєднєв. Орендований у «Динамо» брав гру на себе, не боявся обігрувати й бити по воротах навіть з незручних позицій – інших варіантів не було. При такій грі «Зорі» бракувало класичного форварда, але передбачити подібний розвиток подій перед грою не міг ніхто. Чому Будківського не було навіть у заявці – загадка.

* В підсумку «Зоря» без жодних проблем пройшла у наступний раунд – віце-чемпіон Чорногорії виявився категорично слабшим. А його гра в обороні й надлишкова зарядженість зробили все, щоб поставити крапки над «і» дуже швидко. Стадіон в Запоріжжі проводжав обидві команди з поля свистом. Лише питання – «Зоря» просто не хотіла чи справді не могла. Якщо друге – рано чи пізно це виллється в серйозну проблему. 

Далі – софійський ЦСКА або «Осієк». Від першого Скрипник минулого сезону вилетів з «Ригою», в другому є один з найбільших українських талантів свого покоління Дмитро Льопа.

Фото: «Заря»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты