Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/Останні спаринги «Динамо»: примітивно й на рівні «Оболоні» та «Колоса»

Останні спаринги «Динамо»: примітивно й на рівні «Оболоні» та «Колоса»

Травми трьох основних гравців – не виправдання.

21 июля 2019, 23:57
21
Останні спаринги «Динамо»: примітивно й на рівні «Оболоні» та «Колоса»

Травми трьох основних гравців – не виправдання.

«Динамо» провело два товариські матчі за один день – нічия з «Оболонню» (1:1) та поразка від «Колоса» (1:3). Перша відбулася на базі, друга – на стадіоні «Лобановського». Але ці поєдинки відрізнялися не лише результатом і місцем проведення, а й стартовими складами.

* Якщо судити по минулому сезоні та матчах на зборах, в грі з «Оболонню» Олександр Хацкевич дав можливість спробувати себе найближчому резерву, а також – ряду гравців з молодіжної команди. Серед них опинився й Момо Кадірі – один з найкращих на австрійському зборі. Загалом старт виглядав наступним чином: Кучерук – Кравченко, Попов, Шабанов, Піваріч – Кадірі, Гармаш – Цітаішвілі, Шапаренко, Сідклей – Русин.

* Здивувала присутність Русина, якого активно сватають в «Карпати», і Сідклея – обох поки нема в заявці на сезон. Схоже, сплутала карти травма Соля й Назарій буде в «Динамо», поки іспанець повністю не відновиться. Ходять чутки про те, що бразильця не взяли на австрійський збір через зайву вагу. Сьогодні було видно, що він досі не в оптимальних кондицій, але навіть в такому стані несе небезпеку чужим воротам – грав на позиції лівого хавбека. 

* Найкращим у «Динамо» вкотре був Кадірі – до традиційної цупкості у відборі й ефективної простоти в діях можна було побачити удар. Ганець кілька разів пристойно потривожив воротаря «Оболоні» з дальньої відстані. Гармаш незвично часто грав нижче за африканця й перевага у першій передачі надавалася саме Момо. 

* Не можна не відзначити й активність Цітаішвілі. На цьому рівні супротиву Гіо ліз в дриблінг, загострював і розганяв. Його гол – винагорода за активність й приклад – зміститися в центр й влучно пробити може не лише Циганков. Віктор, як і Дуелунд, вже від завтра – нарешті у загальній групі. 

* З поганого – гра «Динамо» була в’язкою й тягучою, що при футболістах основної обойми, що при гравцях дубля. М’яч ходив настільки повільно, що абсолютно не губилася 40-річна легенда «Оболоні» Андрій Корнєв. В окремих епізодах він показував, що працює, перш за все, головою. Про більшість футболістів «Динамо» цього не скажеш – багато сумбуру й хаотичності. Різниці між ними та командою першої ліги візуально не було. 

 

* В грі з «Колосом» можна було побачити потенційно основний склад киян. З гравців, які виходили проти «Оболоні», на полі з’явився лише Цітаішвілі (на 76-й хвилині замість Караваєва). Навантажувати інших не було сенсу. Бойко – Миколенко, Кадар, Бурда, Кендзьора – Сидорчук, Буяльський, Шепелєв – де Пена, Караваєв – Бєсєдін. В перерві замість Бойка вийшов Бущан, а на 73-й хвилині – Вербіч замінив Сидорчука. Це перший вихід словенця на поле після травми в грі з «Олімпіакосом» (8 липня). 

* Травми Циганкова, Вербіча та Соля. В решті – це прямо таки бойовий склад «Динамо», який з високою ймовірністю побачимо в матчі проти «Шахтаря». 11 гравців, які вийшли в старті, нічим не відрізнялися від 11 гравців «Колоса», які минулий сезон провели у першій лізі. Команда Хацкевича не здивувала нічим – ні в захисті, ні в атаці. 

* Рахунок 1:3 – не по грі. «Колос» не грав гостріше, але ефективніше використовував свою модель – ловити суперника на контратаках. Крім двох останніх голів (при чому – атаку при другому голі можна назвати контратакою з натяжкою, а третій гол – індивідуальна майстерність Чорноморця), підопічні Костишина створили ще ряд моментів (один з них – 200-відсотковий). «Динамо» відповідало скучним перекатуванням, без особливого загострення й пожеж. 

* Єдиний гол «Динамо» було забито у стилі «Колоса». Шепелєв відібрав у центрі поля, протягнув і віддав на Караваєва, той точно прострілив на Бєсєдіна. Це було кинжально швидко. І ще раз показало – кияни продовжать мучитися з більшістю команд УПЛ. Отаких контратакуючих моментів з ними – буде обмаль. А що робити, коли в тебе м’яч – вони досі не знають. 

* Жахливо зіграв центр захисту. Особливо – Бурда. Спершу він проспав забігання Костишина-молодшого, яке призвело до виходу в один-на-один з Бущаном. Потім упустив Нехтія, а в кінці вкотре не встиг і привіз червону та гольовий штрафний. Микита не встигає за (умовно) слабшими за рівнем опонентами й не може банально тримати лінію з Кадаром.

* Караваєв і де Пена – молодці. Вони робили все, що від них вимагалося – забігали, прострілювали і подавали. Крім голу Бєсєдіна, це не принесло дивідентів. От чесно – такими методами «Колос» не здивуєш. Чи є інші методи – питання. 

* До центру поля найменше претензії. Це найбільш гостра складова динамівської гри прямо зараз. Практично всі моменти й потенційні моменти виникали після мудрих пересувань і передач Сидорчука, Буяльського та Шепелєва. Останній – не лише автор передгольової передачі, а й кількох небезпечних ударів. Найбільше, чого не вистачало цьому кулаку, – цупкості. Зате вона була в першій грі проти «Оболоні», в якій грав Кадірі. 

Далі – без товариських матчів (чесно – це було важко дивитися). 28 липня – матч за Суперкубок проти «Шахтаря».

Фото: «Динамо»

Другие посты блога

Все посты