Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/Кадірі знову добре зіграв. А от півзахист та атаку зв’язати у «Динамо» нікому

Кадірі знову добре зіграв. А от півзахист та атаку зв’язати у «Динамо» нікому

Кияни не змогли забити «Брентфорду».

13 июля 2019, 17:00
11
Кадірі знову добре зіграв. А от півзахист та атаку зв’язати у «Динамо» нікому

Кияни не змогли забити «Брентфорду» (0:0).

* Якщо по прізвищах стартовий склад «Динамо» виглядав цілком звично, в грі все виглядало дуже нестандартно. Олександр Хацкевич спробував схему з трьома центральними захисниками – Попов, Кадірі та Бурда в центрі. Кендзьора та Шабанов – у ролі латералів. Караваєв та де Пена при атакувальних діях зміщувалися в центр і кияни отримували більшість біля чужого штрафного. Знизу їх підтримували Шепелєв та Буяльський, в центрі нападу грав Бєсєдін, а місце у воротах зайняв Бущан. 

* Використання Шабанова на лівому краю вкотре не принесло «Динамо» нічого хорошого. Місце Артема при новій схемі – тим більше. Екс-захисник «Олімпіка» не настільки потужно тактично підкований футболіст, щоб покривати всю довжину флангу. В захисних моментах він відходив в центр захисту, чим: а) залишав вільним свій фланг; б) створював непотрібну більшість біля своїх воріт. Саме подібний момент привів до пенальті. На щастя, Маркондеш пробив так бездарно, що Бущан не лише парирував, а й зафіксував м’яч. Висока позиція Шабанова не приносила киянам нічого хорошого в атаці – не пригадується, коли Артем гостро подавав чи прострілював.

* Кадірі вкотре підтвердив, що може покривати масштабні частини поля – що в півзахисті, що в обороні. Сьогодні він був ключовим футболістом «Динамо» – зв’язковим між двома лініями. Першого пасу ганця цілком достатньо, щоб уникати розривів. Розуміння гри й цупкості – для того, щоб уникати провальних індивідуальних епізодів. 

* Вихід замість Кадірі Сидорчука дещо змінив суть – Сергій інколи зміщався в захист, але в цілому діяв на рідній позиції в центрі поля. Але – найближче серед всіх центрхавів до своїх воріт. Прямо зараз можна сказати точно – капітан «Динамо» не потрапляє в основний склад. Універсальніші та оригінальніші Шепелєв і Буяльський куди більше допомагають атаці, Кадірі – корисніший як руйнівник. 

* Варто сказати, що на гру та її якість сильно вплинуло поле. Австрійські дощі настільки зволожили газон, що м’яч важко котився, виникали труднощі навіть при простій короткій передачі. Ця гра більше підходила «Брентфорду», який пресингував максимально високо – саме так, як вимагає від своєї команди Хацкевич. І більше закидував м’яч на чужу половину. Проти команди, яка грає в такий агресивний футбол «Динамо» не змогло показати бодай натяку на забитий м’яч – згадується хіба удар Караваєва в руки воротарю.

* Те, про що йде мова довгий час, підвело «Динамо» сьогодні. Якщо Кадірі вміло зв’язував захист та центр поля, не знайшлося гравця, який робив би те ж, але між півзахистом та атакою. Бєсєдін і навіть Караваєв, де Пена та Цітаішвілі виглядали відірванами від інших. Причиною цьому – й їх зміщення в центр атаки при підключеннях латералів. Очевидно, що при такій схемі команді необхідний конструктор. Його відсутність нівелює кількісну більшість на окремих кусках чужої половини поля. 

* Цей матч – останній для «Динамо» на австрійському зборі. Завтрашній матч проти «Шваца» відмінили через непогоду. «Динамо» здобуло 2 перемоги (над «Ваккером» та «Цирлем») й тричі зіграло внічию (проти «Ботошані», «Олімпіакоса» та «Брентфорда»).

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты