Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/Пресинг «Динамо» знищив «Ваккер». Караваєв та Вербич запалювали

Пресинг «Динамо» знищив «Ваккер». Караваєв та Вербич запалювали

6 июля 2019, 07:26
8
Пресинг «Динамо» знищив «Ваккер». Караваєв та Вербич запалювали

Кияни впоралися навіть без Циганкова – 3:0.

* Порівняно з попередньою грою Хацкевич відкинув в сторону експерименти – лише Шабанов провів весь матч на нерідній позиції лівого захисника. Далі – без сюрпризів. Ті ж Гармаш та Кадірі грали в центрі поля, а не в обороні. Нещерет – Кендзьора, Кадар, Бурда, Шабанов – Кадірі, Шепелєв, Гармаш – Вербіч, Караваєв – Соль. Тренерський штаб поки не може розраховувати на Циганкова (кажуть про проблеми з тестами), Буяльського, Попова та Бєсєдіна. 

* Матч і рахунок зробили фланги. З обмовкою на рівень суперника («Ваккер» вилетів з австрійської бундесліги) Караваєв та Вербич запалювали. Перший діяв справа і більш прямолінійно – дриблінг, швидкість, простріли, подачі. Саме у швидкому прориві Олександр забив перший м’яч за київський клуб і створив з десяток моментів під удар для партнерів. Здебільшого вони блокувалися або штопорилися через незграбність футболістів у конкретних епізодах. 

Вербич не лише забив красивий гол, а й часто зміщувався в центральну зону, де прихованими передачами виводив на ударні позиції Соля та Гармаша.

* Соль поки не в формі. Для цього не потрібно лупи чи глибокого аналізу. В іспанця було кілька зручних моментів. І добре, коли просто марнував нагоду. Траплялося, що Фран банально рухається не в потрібну сторону, возиться з м’ячем і зайвий раз обігрує суперника. Це той випадок, коли кажуть про тонус – його форварду точно бракує. 

* Кадірі – зуби. При величезній кількості центральних півзахисників «Динамо» не вистачає саме такого – пітбуля, який створить поле для творчих дій партнерів. Ганець здорово чіплявся за суперників, стелився в підкатах, штовхався і відбирав. Інколи емоцій було забагато. Два єдиноборства навіть завершилися невеличкими конфліктами.

Чого поки не вистачає новачку – тримання ліній. Грубо – бачення поля. В першому таймі біля воріт Нещерета було кілька моментів – в основному через низьку позицію півзахисника. Що створювало вільну зону в районі штрафного майданчика. 

* Цікаво, що «Динамо» високо зустрічало суперника протягом всієї гри. Нерідко флангові хавбеки пресингували біля кутового прапорця. Це не були банальні рухи в тій зоні, а агресивний та акцентовний відбір. Втрата м’яча й одразу – в пресинг. Після такого прийому й було забито третій м’яч. 

* На жаль, про дії киян в захисті можна сказати мало. Австрійці практично не навантажували роботою й активністю. Після трьох пропущених у першому таймі склалося враження, що вони грають на утримання рахунку. Головне для них – не пропустити більше. 

* В другому таймі Хацкевич провів традиційний для такого типу матчів ряд замін. Найцікавіша з них – повернення на поле Караваєва, але вже на іншу позицію – правого захисника. Видно, екс-капітана «Зорі» також оцінюють як альтернативний варіант Кендзьорі. 

* Два інших моменти – виходи Цітаішвілі та Русина. Від першого йшла найбільша небезпека чужих воріт у другому таймі. І важливо – з різними варіантами. Були як типові обіграші з подачами/прострілами, так і зміщення в центр з ударом або гострим пасом. Русин ж найбільше відзначився старанністю. Він справді багато боровся, відкривався і бігав, але – з малою кількістю конструктиву. Зрозуміло, що така гра з низькою обороною і контролем м’яча – не для нього. Швидких відривів і контратак не було – форварда банально не мав куди бігти. 

Наступний матч на зборах в Австрії «Динамо» проведе в понеділок, 8 липня, проти «Олімпіакоса». Час початку – 19:00.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты