Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/Черговий абсурд в УПЛ – «Олімпік» може не фінансувати молодіжні команди

Черговий абсурд в УПЛ – «Олімпік» може не фінансувати молодіжні команди

Дитячо-юнацький футбол – поняття широке.

25 июня 2019, 19:00
44
Черговий абсурд в УПЛ – «Олімпік» може не фінансувати молодіжні команди

Дитячо-юнацький футбол – поняття широке.

* КДК УАФ прийняв рішення дискваліфікувати команди «Олімпіка» U-21 та U-19 за участь в матчах з фіксованим результатом. Це відбулося з подачі комітету етики та чесної гри. В травні атестаційний комітет не видав «Олімпіку» атестат на наступний сезон – апеляція «Олімпіка» також була відхилена. Однак 12 червня на зібранні членів УПЛ клуби одноголосно проголосували за те, щоб виконком УАФ переглянув це рішення. І воно було позитивним. «Олімпіку» видали атестат на сезон 2019/20 за умови фінансування команд інших клубів в чемпіонатах U-21 та U-19. Принаймні про це говорили.

* Навіть було внесено зміну в регламент атестації клубів УПЛ.

«Невиконання вимог, передбачених статтею 18 Регламенту з атестації футбольних клубів УПЛ, не є підставою для відмови у видачі клубу атестату в разі, якщо клуб не може виконати дані вимоги у зв’язку з існуванням відповідних рішень органів здійснення футбольного правосуддя, та виключно за умови, якщо клуб здійснюватиме фінансування дитячо-юнацького футболу у межах отриманих клубом від УЄФА бонусів і платежів для розвитку дитячо-юнацького футболу у відповідному сезоні на умовах, визначених адміністрацією УАФ», – йдеться на офіційному сайті УАФ. Тут ні слова про фінансування саме команд з чемпіонату U-19 та U-21. 

* Як стало відомо Tribuna.com, «Олімпік» скористався черговою прогалиною в регламенті і не буде фінансувати ці команди. Цю інформацію підтвердило й «ТаТоТаке». Таким чином, в чемпіонаті дублерів гратиме 11 команд (там не можуть грати команди, чиїх представників нема в УПЛ). З чемпіонатом U-19 ситуація простіша – туди допускаються команди не з УПЛ. Наприклад, в минулому сезоні там грали «Волинь» та запорізький «Металург». Тоді в першості брали участь 14 клубів.

* Інше джерело Tribuna.com розповіло, що «Олімпік» все одно платитиме суму еквівалентну витратам клубів на команди U-21 та U-19. Але не обов’язково на утримання цих команд, а на фінансування дитячо-юнацького футболу. От тільки в регламенті жодного про слова про еквівалент – суму визначає адміністрація УАФ. Гроші мають братися з бонусів і платежів від УЄФА.

* Tribuna.com звернулася до президента «Олімпіка» Владислава Гельзіна. Він як мінімум не спростував нашу інформацію:

– Ясності щодо фінансування команд U-21 та U-19 нема. Просто є формулювання, що ми зобов’язані фінансувати. А кого і в яких розмірах – також незрозуміло. Сума має бути еквівалентною до тієї, яку ми витрачали на команди U-21 та U-19. Є тристоронній договір між нами, УАФ та ДЮФЛ. Ми будемо перераховувати гроші на розвиток дитячо-юнацького футболу і Прем’єр-ліги. Поки не зрозуміло, в якому розмірі і які клуби зайдуть замість нас. Говорити зможу пізніше – куди буде відоме точне формулювання. 

- Тобто, ви перераховуватимете гроші ДЮФЛ, а вона вже сама визначить, як ними розпорядитися?

– Швидше за все, так. Зрозумійте мене – я не проти й хотів би фінансувати ці команди, але не можу. Справа в тому, що не можу напряму фінансувати команди інших клубів. Тому буду перераховувати гроші ДЮФЛ, а вона вже буде ними розпоряджатися. Чи підуть ці кошти на команди U-21 чи U-19 інших клубів, чи кудись інакше, не можу вам сказати.

* За інформацією Tribuna.com, на зібранні УПЛ фігурувала сума щодо утримання команд U-21 та U-19. Вона становить 6 мільйонів гривень. Хоча деякі клуби витрачають й більші суми – орієнтовно 10 мільйонів.  

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты