Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/Новачок «Реала», геній Ліги чемпіонів, лідер «Роми». Сьогодні вони зіграють проти України

Новачок «Реала», геній Ліги чемпіонів, лідер «Роми». Сьогодні вони зіграють проти України

У сербів зіркова банда.

7 июня 2019, 18:00
12
Новачок «Реала», геній Ліги чемпіонів, лідер «Роми». Сьогодні вони зіграють проти України

У сербів зіркова банда.

Практично всі футболісти збірної Сербії грають в топ-чемпіонатах. Декотрі з них розривали цей сезон і коштують шалених грошей. Склад Сербії дорожчий за український майже у три рази (349 мільйонів євро проти 138, – дані Трансфермаркт). А трьох футболістів в сумі (Мілінковіча-Савіча – 65, Йовіча – 60 та Міленковіча  – 30) оцінюють дорожче, ніж всю збірну України. Один нюанс – Мілінковіч-Савіч пропустить гру через травму. Сербська преса писала й про травму Йовіча, але головний тренер Крстаіч переконує, що Лука готовий вийти на поле. 

Загалом склад Сербії стабільний і збалансований на кожній позиції. Ще 4 роки тому декотрі з цього складу вигравали молодіжний чемпіонат світу (Максімовіч, Живковіч). Чекати лиха можна від будь-кого.

Марко Дмитровіч, «Ейбар»

Вперше за багато років в воротах нема Владіміра Стойковіча – замість нього грає хлопець з Ла Ліги. Дмитровіч шикарно провів сезон 2017/18, регулярно потрапляв у підбірки найкращих сейвів чемпіонату і міг перейти в «Барселону». Минулого сезону позиції Марко ослабли – він ділився ігровим часом з Рієсго (24 і 14 гри в Ла Лізі відповідно). Але навички не зникли – він чудово грає ногами, вчасно виходить з воріт і сейвить на лінії. Але як і всі балканці, робить це нестабільно.

Александар Коларов, «Рома»

Місцева легенда в 33 розриває серію А (8+2 в цьому сезоні). Його списали після трансферу з «Манчестер Сіті», а він забиває отаке у ворота «Челсі». У Коларова філігранна ліва нога – кожен підхід до стандарту пахне голом. Запитайте у «Динамо». Тепер ним цікавиться «Інтер», а Александар мчить до сотні матчів за збірну (поки трохи більше 80).

Нікола Міленковіч, «Фіорентина»

Йому лише 21, а скаути «МЮ» не перестають оббивати порогів Флоренції. За «фіалок» Міленковіч грає на правому фланзі захисту, за збірну – в центрі. Його практично неможливо обіграти один-в-один – він займає найвищі місця в рейтингах чемпіонату за перехватами та відборами. При позиційному захисті зміщається в центр оборони – саме з нього починаються атаки. Нікола – один з найкращих в лізі за кількістю довгих передач. А ще – шокує воротарів суперника. Сума відступних в контракті – 36 мільйонів. Для сьогоднішнього ринку – копійки.

Душан Тадіч, «Аякс»

Що тут говорити? 30-річний хавбек розносив і «Ювентус», і «Реал», отримав десятку від L’Equipe, потрапив у символічну збірну Ліги чемпіонів, став другим бомбардиром ередівізі (по 26 голів з Люком де Йонгом, але в Тадіча – 11 з пенальті) і головне – робив посміховисько з Каземіро. Як його зупинити?

Філіп Костіч, «Айнтрахт»

Його трансферна вартість –  22 мільйони євро, він пристойно показує себе в бундеслізі – допомогла зміна позиції. Замість високої позиції Костіч повинен балансувати – в клубі грає лівого вінгера при схемі з трьома центральними. В підсумку – 6+10 в 34 матчах чемпіонату і символічна збірна Ліги Європи. Костіч різко підключається до атак й зміщується в центр – це створює більшість в штрафному суперника. В збірній його функції простіші – грає лівого півзахисника. Цікаво, що вже забивав в Україні і Пятову – в лютому у Харкові.

Лука Йовіч, «Реал»

Головна зірка цієї команди – 4 червня Лука за 60 мільйонів євро перейшов у «Реал». А могло бути по-іншому? 17+6 в чемпіонаті, висока продуктивність й універсалізм, отакий гол у півфіналі Ліги Європи (з пасу Костіча). Це все – в 21. Ніяких тобі «перспективних та молодих». Ми вже викотили кілька текстів про Йовіча – про його любов до футболу і махінації при одному з трансферів. 

Александар Мітровіч, «Фулхем»

189 см, 80 кг. Таран, буксир, Коллер на мінімалках. Мітровіч створений для Англії, але все не щастить – вже друга команда серба вилітає в чемпіоншип. Спершу «Ньюкасл», тепер – «Фулгем». Цього разу 24-річний нападник не збирається залишатися – ходять чутки про «Евертон». І не дарма. Мітровіч – чи не єдина світла пляма у своєму клубі. 11+4 в команді, яка за сезон забила 34 м’ячі, багато вартують. Логічно, що Александар – основний форвард збірної. Це додає команді варіативності – інколи серби грають лонгболлами, але не бездумно. Його ціна – 25 млн євро.

***

Матч Україна – Сербія розпочнеться о 21.45. Телетрансляція на телеканалі «Україна». Текстова онлайн-трансляція – на Tribuna.com.

Другие посты блога

Все посты