Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/«Будьте готові до захопливих історій в футболі». Як зміниться український спорт із Зеленським

«Будьте готові до захопливих історій в футболі». Як зміниться український спорт із Зеленським

Опитали спортивних журналістів і коментаторів.

22 апреля 2019, 20:25
74
«Будьте готові до захопливих історій в футболі». Як зміниться український спорт із Зеленським

Опитали спортивних журналістів і коментаторів.

Роберто Моралес, коментатор «Megogo»

Наш спорт має проблему фундаментальнішу за будь-які вибори. Це дуже низький рівень інтересу суспільства до нього, реально низький. Тому по спорту можуть вдарити лише інфляційні процеси, все інше глобально не зміниться. З футболом інша історія. Ним в країні цікавиться чимало народу, проте до вітчизняного футболу інтерес падає. Це наслідок, в першу чергу, не падіння рівня гри, а того, що зараз в інфопростір вилазить уся гнила сутність. Те, чого раніше ЗМІ не робили, або це було дуже епізодичним явищем.

За логікою футбол теж має отримати нині потужного удару. Проте він у нас існує в ірраціональному, майже потойбічному світі. Тож я не візьмуся прогнозувати його стан у найближчі півтора роки, а далі я не готовий уявити процеси в державі в комплексі. Вже з десятиліття стверджую, що наш футбол гірший за нашу політику. Мова не про гравців чи рівень підготовки (в цьому ми як були так і лишилися середняками в Європі). Йдеться про людей, що керують головними процесами в українському футболі. Вони не стануть ліпшими, а от наша політика може впасти до рівня футболу.

Сергій Болотніков, ведучий шоу «ТаТоТаке»

Спроба захопити футбольну владу точно буде. Але не зі сторони Зеленського, а зі сторони Суркісів, які, так розумію, в хороших стосунках з Зеленським. Для них це фактично останній шанс перехопити владу. Не скористатися таким шансом з їхньої сторони не те, що дивно, а безглуздо. Вони скористаються цим шансом – Зеленському зараз не до футболу і взагалі буде не до цього.

Зеленський не буде ставити Суркісів в ФФУ. Вони просто можуть скористатися ситуацією. Так само і з Павелком – це ж не Порошенко послав Павелка в ФФУ. Він сам скористався близькістю до Порошенка та адмінресурсом і провів все, що хотів. Суркіси також відчують в свободу і можуть піти в наступ. В ФФУ вже все зацементовано – вони можуть розбити лоби. Бо Павелко також може встановити контакт з Зеленським – він хитрожопий. 

Суркіси будуть виходити на Коломойського. Чи буде тут його інтерес, хороше питання. Він ніколи не займався розбірками в ФФУ, а на вибори ходив по приколу. Від нього можна чекати всього, чого завгодно. Ясно, що Зеленський пов’язаний з Коломойським. Питання – наскільки. Це найголовніше питання виборів. Якщо у владі будуть з’являтися люди Коломойського, він повертає собі вплив і масштаб, то це буде і в футболі. Футбол завжди був відображенням того, що відбувається у владі. 

Мінспорту? Очевидно, що Зеленський далекий від спорту. І спорт по статусу завжди йшов по залишковому принципу. Тому кардинальних змін найближчим часом не буде. 

Вадим Скічко, коментатор «Megogo»

Не думаю, що в українському спорті можливі якісь кардинальні зміни. Новий президент – це не той чинник, який сприятиме якісним перетворенням у цій царині. Зрештою, це не його компетенція. Стадіони та спортивні зали миттєво не з’являться лише від зміни одного прізвища на інше. Говорити про якісь зміни можна буде після оновлення складу уряду восени.

З іншого боку, якщо говорити суто про футбол, цілком імовірне посилення ролі Суркісів, які є давніми партнерами Ігоря Коломойського. І я зараз кажу не про «Динамо», а про Федерацію футболу. Андрію Павелку може стати сутужно утримувати своє місце у ФФУ без потужної політичної підтримки зовні. Хоча з іншого боку Павелко так зацементував свою посаду президента ФФУ завдяки ручним місцевим федераціям, керованими членами БПП, що цікаво буде простежити за тим, як його звідти спробують видлубати. Втім, це до розвитку футболу, як такого, теж має опосередкований стосунок.

Кирилл Крижановский, журналист сайта Underdogs

Конкретно в спорте серьезных и структурных изменений не жду. Это очень сложный процесс, который подразумевает четкую стратегию и выбранное направление – что именно развивать и как развивать. На мой взгляд, правильным выбором были бы несколько одновременных направлений:

– строительство объектов инфраструктуры (бассейны, футбольные поля, многофункциональные спортивные залы и т.д.);

– реализация комплексной программы развития любительского спорта; – идеологическое продвижение спорта и здорового образа жизни;

Но я не жду от нового президента и его команды подобных действий. Хотя бы потому, что он ничего подобного не обещал, а вообще это неблагодарная и энергозатратная работа, за которую сразу «спасибо» не скажут. Хотелось бы, конечно, чтобы они провели аудит использования бюджетных денег при финансировании федераций, при реализации программы постройки недоукомплектованных полей по линии ФФУ (о чем было множество расследований и сюжетов) и навели порядок в этом отношении, но особых надежд на это у меня нет.

Думаю, что главным изменением в жизни спорта в стране станет новый профильный министр после парламентских выборов. Буду рад ошибиться, но не вижу развитие спорта в нищей стране в числе приоритетов новых руководителей финансовых потоков государства.

Роман Бебех, коментатор «Megogo», ведучий шоу «Бомбардир»

Прогнози річ непередбачувана, але прихід нового президента малює позитивні перспективи для футбольних клубів з пулу каналів «2+2». Вони мають почувати себе стабільніше та впевненіше. За правління Порошенка весь український футбол потрохи наближався до стану вінницького футболу. А колись з афіші Петро Олексійович обіцяв гарні перспективи вінницькому футболу. На жаль, ми поки не навчились робити зі спорту бізнес.

Костянтин Андріюк, колишній ведучий шоу «ТаТоТаке»

У мене є припущення, що після перемоги Зе може змінитися президент ФФУ. За точнісінько таким же сценарієм, як це було із Коньковим. В мене є неофіційна інформація, що Коньков подав у відставку не з власної волі. А йому так би мовити «зробили пропозицію, від якої він не зміг відмовитися».

Тепер є підозра, бумеранг долі може долетіти і до Павелка. Ми ж прекрасно розуміємо, чому гальмуються розслідування НАБУ із заводом штучної трави та по офшорах ФФУ. Бо є така штука, як статус голови бюджетного комітету ВР і особи, яка входить в близьке коло Порошенка. Тепер коло розірване, політичного даху вже немає. І ці розслідування НАБУ можуть спокійно прискоритись. Тому будьте готові до захопливих історій в українському футболі у найближчі місяці.

Заглавное фото: globallookpress.com/Serg Glovny/ZUMAPRESS.com/

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты