Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/21-річний агент, камерунський тренер та невгамовний «Верес». В другій лізі весело

21-річний агент, камерунський тренер та невгамовний «Верес». В другій лізі весело

Вогню багато, розв’язка близько.

30 апреля 2019, 21:20
12
21-річний агент, камерунський тренер та невгамовний «Верес». В другій лізі весело

Цікаво не лише в першій лізі

Боротьба за першу лігу

Друга ліга розділена на дві групи за географічним принципом – по 10 команд у кожній. З кожної групи в першу лігу вийде по 2 команди. Цікаво, що за 7 турів до кінця мало що зрозуміло. Наприклад, у групі А на вихід претендує 6 команд – між першою «Черкащиною-Академією» та шостим «Вересом» 7 очок (крім очок між ними – «Минай», «Калуш», «Полісся», «Нива» В). В групі Б є один лідер (у «Кременя» +6 над найближчим опонентом), і 4 команди з приблизно однаковими шансами («Гірник», «Металург», «Кристал», «Мир» – між першою і останньою 6 пунктів).

В обох групах ще вистачить матчів між собою. Тому – буде гаряче. Кополовець підтвердить.

Сайт ПФЛ каже, що людей ходить більше, ніж на деякі матчі УПЛ

Найбільш відвідувана команда – хмельницьке «Поділля». В середньому на матчі тут ходить трохи більше 1800 глядачів. Ще в семи команд відвідуваність більша за тисячу («Металург», обидві «Ниви», «Буковина», «Верес», «Калуш», «Кристал»), кілька збирає близько тисячі («Кремінь», «Минай», «Гірник»). Порівнювати з «Олімпік» – «Арсенал», де було 253 людини, смішно. Однак, переглянувши фото, аншлагу не видно. 

В Калуші є колорит: 

В Чернівцях – аншлаги. 

У Вінниці – кумедний малюк: 

«Минай» продовжує дивувати

На початку вересня ми вже розповідали про цей колоритний клуб – з митниками, зірками, тренером-сексистом і крутим маркетингом. Зараз стало ще цікавіше, хоч пішов Кобін. Кополовець став єдиним на планеті граючим спортивним директором, клуб випустив симпатичний календар, а Мілевський задумався – може, таки перейти в «Минай»?

«Верес» – головний ньюйсмейкер

Після крутої операції по обміну зі «Львовом» «Верес» не зупинився. Крім нового стадіону, який тепер планують на 2021-й рік (поки грають у Млинові), рівненський клуб регулярно з’являється в стрічці новин. І викликає усмішку.

Питає у вболівальників, кого запросити головним тренером. Колишній адміністратор називає головного тренера «підар***м», тренер відповідає – «істеричка». Команда робить більше замін, аніж дозволено – мінус 3 очки. Троє гравців підозрювалися в нападі на таксиста – їх вигнали, а потім повернули в клуб. Але Антон Котляр довго не затримався – застукали на базі в нетверезому стані. Екс-гравцю «Вереса» Максиму Боровцю клуб відмовив в допомозі з операцією, він не засмутився – запилив блог на YouTube

А це інтерв’ю Олексія Хахльова – казка. Остап Бендер, секс, баптистська церква, алкоголь. До цієї історії можна ставитися по-різному, але точно – не байдуже.

«Полісся» довго робить стадіон і працює з юним агентом

Ще одна команда, яка страждає від нестачі рідного стадіону. Раніше житомирці грали в Коростені, в цьому сезоні – в Новоград-Волинському. Але біда – на тамтешній стадіон теж прийшла реконструкція. Довелося два матчі грати в Щасливому. Ви вже зрозуміли, що стадіон в Житомирі – на ремонті, його постійно обіцяють зробити. Зробити – отак. За інформацією Tribuna.com, в новому сезоні «Полісся» справді гратиме там. 

Інша фішка цього клубу – робота з маловідомим агентом Олегом Авдишом. Йому – лише 21, він син багаторічного тренера та президента «Полісся» Заї Авдиша. Саме він привів в клуб більшість футболістів. Цікаво – з цього щось вийде?

В лізі є цікаві тренери

Взимку вінницька «Нива» пережила зміну керівництва – замість балакучого Василя Вовка президентом клубу став лідер ультрас. Через кілька тижнів прибув і новий тренер – ним став українець камерунського походження Колінз Нгаха. Він раніше грав за «Зорю» та алчевську «Сталь», одружився з українкою, після початку війни вони переїхали до Вінниці. Два роки тому, ще будучи футболістом, Нгаха відкрив футбольну академію для дітей дошкільного віку. Тепер керує не лише там, але й у профі. 

Олегу Тарану – 59. Після 4-річної паузи він повернувся в футбол. І знову в «Металург» – цього разу новий і муніципальний. Таран завжди славився твердим слівцем – от тільки воно губиться в другій лізі. Прес-служба «металургів» дає післяматчеві інтерв’ю коуча лише у форматі «відео». От, наприклад, Таран прокоментував штучний газон стадіону «Кременя»: «Состояние так называемого этого газона, бл*... Не знаю, как они будут играть в первой лиге. Кто их допустит с таким полем?» Під його керівництвом «Металург» забиває шикарні голи – як тут і тут.

Олег Федорчук третій рік тренує «Енергію» з Нової Каховки, але славиться не лише цим. Він дуже багато і яскраво говорить. Критикує натуралізацію, порівнює футболістів, які грають договірні матчі, з повіями, себе – з Януковичем. Називає Шевченка безграмотним. Возив арбітра в багажнику. Вогонь же ж!

До останнього херсонський «Кристал» тренував Сергій Шевцов. Тренер, який дозволив журналісту побувати на передматчевій установці перед «Десною» й написати про це матеріал. Кілька років тому взяв участь в бійці в Хмельницькому – поліція навіть використовувала сльозогінний газ. Правда, Шевцов більше не тренуватиме – сконцентрувався на роботі директора. Крім сучасного тренера, а тепер директора, в «Кристалі» пробують йти в ногу з європейським часом. Наприклад, хоч якось презентували нову форму. І публічно підтримували свою вболівальницю Катю Гандзюк.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты