Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/ В УПЛ – перший росіянин за 5 років. Він знімався в шоу на «Матч-ТВ»

В УПЛ – перший росіянин за 5 років. Він знімався в шоу на «Матч-ТВ»

В «Чорноморці» кажуть, що у Васілія Павлова паспорт Молдови.

19 февраля 2019, 23:58
23
 В УПЛ – перший росіянин за 5 років. Він знімався в шоу на «Матч-ТВ»

В «Чорноморці» кажуть, що у Васілія Павлова паспорт Молдови.

* Нещодавно «Чорноморець» підписав 28-річного російського форварда Васілія Павлова. Раніше він виступав за «Крилья Совєтов», «Дачію», «Рубін-2», норвезький «Бранн», македонський «Тетекс» та ще ряд російських клубів з нижчих ліг. Остання його команда – латвійський «Вентспілс». Там Павлов забив 1 м’яч і зробив 2 асисти в 19 матчах. 

* Це перший перехід російського гравця в український клуб за 5 років. Востаннє це відбулося в лютому 2014-го, коли Сергій Каретник перейшов з «Кубані-2» в донецький «Металург». Останнім росіянином, який виходив на поле в матчі УПЛ, був Роман Ємельянов, який виступав тоді ще за «Іллічівець». Це трапилося 8 листопада 2013-го року в матчі з запорізьким «Металургом». 

Цікаво, що в новині про трансфер на офіційному сайті «Чорноморець» не пише про національність футболіста. Як і не вказано місце його народження. Прес-аташе одеситів Сергій Мартинов розповів про те, що Василь позиціонує себе як громадянин Молдови (з перервами провів 4 сезони за «Дачію»), а трансфер оформлявся по його молдовському паспорту. В заявці «Чорноморця» на УПЛ Павлова поки нема, тому невідомо, громадянином якої країни він буде заявлений. Сам Павлов ще не коментував свій перехід в одеський клуб.

* Член комітета з етики РФС Андрій Созін навіть порівняв Павлова з Ракицьким: «Якщо після переходу Ракицького говорили, що Ярославу закриті двері в збірну, то Павлова це точно не стосується. Сподіваюсь, у нього все складеться в «Чорноморці», і він отримає шанс проявити себе в сильному клубі РПЛ. Жодна розсудлива людина в Росії не скаже, що якщо людина поїхала в Україну, то вона зрадник і не варто її більше запрошувати».

* Чогось справді вартісного в кар’єрі Павлова обмаль – забиває він мало. Його найбільш успішний сезон – 2011/12, коли він забив 11 голів в 17 матчах чемпіонату Молдови. Такий же врожайний сезон наступив аж через 6 років в третій за рангом російській лізі – 10 голів в 25 матчах за «Зоркий» (там його тренував Сергій Юран). Що говорити – дивіться його статистику тут. Його зріст – 191 см, тому він непоганий в єдиноборствах та грі головою. 

* Принаймні так було на футбольному шоу від «Матч-ТВ» «Хто хоче стати легіонером?», де він вигравав 59% єдиноборств на другому поверсі. Туди він прийшов після провалу в «Армавірі» (в чемпіонаті не забив жодного разу в шести матчах) й матчів в аматорському чемпіонаті. Гра після цього проекту допомогла Павлову – його запросили на перегляд в турецький «Аланьяспор». Правда, там він не підійшов і відправився у «Вентспілс». 

* Ще один момент, який заслуговує на увагу – виступи в «Бранні». Павлов був там в оренді з «Дачії», однак в чемпіонаті так і не зіграв – лише 2 гри в кубку. Хоча перед матчем з «Мьольде», який тоді тренував Оле-Гуннар Сульшер, у росіянина було багато амбіцій. «Хочеться якнайкраще показати себе перед легендою. Може, він подзвонить Фергюсону і розповість про російського хлопчину», – говорив він тоді. Не склалося. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты