Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/Лунін грає в рукавицях від Худжамова. Він відмовив світовим брендам

Лунін грає в рукавицях від Худжамова. Він відмовив світовим брендам

Каже, що вони круті.

13 января 2019, 13:00
14
Лунін грає в рукавицях від Худжамова. Він відмовив світовим брендам

Каже, що вони круті.

Рустам Худжамов не тільки є воротарем «Маріуполя» і роздає вогняні інтерв’ю Tribuna.com, а й робить легшим життя своїх колег по цеху. Два роки тому він разом з екс-воротарем «Харкова» та «Геліоса» Андрієм Бричком заснував компанію Brave GK. Вона виготовлює воротарські рукавиці, а також захисну термобілизну знову ж таки – для голкіперів.

Прямо зараз в рукавицях Brave в УПЛ грають Олександр Бандура, Богдан Шуст, Ігор Литовка, Феліпе і сам Худжамов. Також – воротар збірної Казахстану Дмитро Непогодов, два воротарі Узбекистану на Кубку Азії і всім відомий Андрій Лунін. 

«Обрав саме ці рукавиці, тому що вони і зручні, і хорошої якості. Я довіряю хлопцям», – пояснює свій вибір Лунін.

За словами Худжамова, Луніну пропонували контракти світові бренди, але він і далі залишається з Brave.

«Ми ніяк додатково не мотивуємо Луніна грати саме в наших рукавицях. Хіба що робимо ті кольори, які йому потрібно. Коли він перейшов у «Зорю», я знайшов його телефон, ми переговорили і я надіслав йому рукавички на тести. І вже півтора року він в них грає. 

Використати Луніна як лице компанії? У нас нема офіційного обличчя. Всі, кого знають в Україні, вже наші обличчя. В Андрія своїх справ багато і просити його про фотосесію я не хочу. Ми просимо воротарів надсилати фото з ігор і тренувать в наших рукавичках – ставимо їх в Instagram та Facebook», – розповідає Худжамов.

Здебільшого компанія продає свій товар в інтернеті. Однак у Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі та Львові продукція є у спортивних магазинах. Сьогодні Brave вийшла на режим самоокупності – рукавиці купують не лише в Україні і не лише професійні воротарі.

«Не робимо градації, що ці рукавички для професіоналів чи для аматорів. Хочеш купувати такі, як у Луніна – будь ласка. Так, може, є якісь ексклюзиви в Андрія чи воротарів вищої ліги. Але робимо так, щоб продукція виходила в люди. Всі ж забувають, що є ще дублі, молодіжні команди, академія, школи. Ми робимо рукавички й для дітей. Нас вже знають і повертаються, навіть спробувавши інших виробників. 

Ми не рахуємо людей, які купують наші рукавиці. Лише тих, хто на виду. Коли віддаємо рукавички закордон, то не контролюємо, куди вони пішли. Знаю, що це були Португалія, Німеччина, Голландія, США, Австралія, Канада. Вони пішли по всьому світу. 

Спочатку була ситуація – я ходив по 5-6 разів на «Нову Пошту». В цьому нема нічого страшного. Добре, що в Маріуполі орендую квартиру так, щоб недалеко було йти», – каже Худжамов.

Цікаво, що рукавиці роблять не в Україні:

«Ми вклали багато грошей не в те, щоб зробити рукавички. Бо зробити їх не так важко. Їх важко зробити такими, за які буде несоромно. На якомусь етапі вирішили відправити Андрія Бричка по заводах світу. Щоб ми могли подивитися і вибрати потрібний. І вибрали. Він входить в трійку найкращих у світі, а ми туди потрапили. Країну поки не хочу називати. З повною відповідальністю можу сказати, що це рукавички світового рівня. Можу сказати, що я гордий за наші рукавички. 

Є думки рано чи пізно зробити завод для себе в Україні. Проблема в тому, що нема якісних працівників, які при цьому ще не будуть красти. Є завод на Закарпатті, але час-від-часу з’являються рукавички, які не зовсім правильно потрапляють на ринок. Їх виносять і потім продають. Не хочемо, щоб так було, і не готові робити завод – його треба дуже-дуже сильно контролювати. Я граю в футбол, а Андрій закордоном. Але такі плани є», – розповідає Худжамов. 

Кіпер «Маріуполя» запевняє – продукція Brave нічим не поступається, а то й виграє в конкурентів:

«Наша перевага – якість. Великі бренди займаються мас-маркетом і не зациклюються на тому, щоб зробити довговічні рукавички. Їхня зацікавленість – щоб ваші рукавички вийшли з ладу до виходу нової колекції. Ви купили бутси, вони протрималися півроку, вийшла нова колекція – купуйте нові. Так само з рукавичками. Я сам воротар. Розумію, що потрібно для крутих рукавиць.

Ще розуміємо, яка ситуація в Україні й не задираємо ціну дуже високо, хоча могли б. Треба давати 100-відсоткову якість за невеликі гроші. Наші рукавички дешевші за 500-600 гривень».

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты