Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/Україна мала програти Італії, але у перерві Шевченко зробив правильні висновки

Україна мала програти Італії, але у перерві Шевченко зробив правильні висновки

Від провалу першого тайму нас врятував Пятов, вважає Андрій Сеньків.

11 октября 2018, 13:34
43
Україна мала програти Італії, але у перерві Шевченко зробив правильні висновки

Від провалу першого тайму нас врятував Пятов, вважає Андрій Сеньків.

Україна повністю провалила перший тайм

Ми дуже голосно натякали на те, що збірна Італії вже не та – і ноунейми в складі, і лідери не в формі. Але на полі все виглядало по-іншому. Італія добре тримала ширину, вривалася у вільні зони і створювала біля наших воріт пожежі. Моментами було дуже сумно – велике щастя, що ми не пропустили до перерви. Хоча пристойних моментів було вдосталь.

Контролю, який вимагає від команди Шевченко, не виходило – ми банально не витримували темпу і пресингу, який пропонували італійці. З контратаками теж біда – наших атакерів завжди залишалося менше, ніж захисників господарів. Ми жорстко билися об стіну і самі отримували лящів. Як і чи можна інакше, зрозуміти було важко.

Захист і півзахист грав незбалансовано

Більшість моментів Італії виникало внаслідок зміщення флангових захисників України до меж штрафного. По суті ми віддали площину флангів супернику і надіялися, що відіб’ємося вже в межах прямокутника. Виходило, що Караваєв та Матвієнко добігали прикривати опонентів. Інсіньє та компанія мали час і простір, щоб навісити чи прострілити. Враховуючи, що Італія обходилася без номінального центрфорвада, передачі йшли на 11 метрів на гравців, які набігали з глибини. Там у нас зазвичай було порожньо.

Жодного з наших центрхавів (Малиновський, Зінченко, Сидорчук) не можна віднести до когорти чистих опорників. Видно, Шевченко хотів спробувати зіграти з топ-командою у відкритий і швидкий футбол. Ця гра довела, що поки що ми так не можемо. Якщо з оборони в атаку ми виходили здорово завдяки логічним діям Зінченка та Малиновського, то з нападу в захист – так собі. Дати можливість Жоржіньо та Верратті розвернутися і підняти голову – розкіш. Ми вчора були мажорами. 

Гра дуже чисто зациклювалася на Марлосі

Якщо в центрі поля розганяв Зінченко, то останній пас і взагалі доведення м’яча до удару лягли на плечі Марлоса. Хавбек «Шахтаря» максимально тягнув м’яча вперед, обводив і націлювався на удар. Інших варіантів не було – партнерів або перекривали, або ті забігали в офсайд. У першому таймі він був найкращим у нашому складі в атаці, але одноманітність дій там змусила Шевченка щось змінювати. Незважаючи на індивідуальний клас Марлоса. Як показав час, це рішення було не лише правильним, а й довело – недоторканих немає.

Пятов – все одно найкращий український воротар

Здалося, що Бернардескі бив повз воріт – Пятов незграбно виставив руку і м’яч заскочив у ворота. Мокрий газон також допоміг. Але за всим цим забувся головний висновок матчу. Без Пятова ми б говорили про провал першого тайму, як про ганьбу та повне фіаско.

Замість торби голів ми вийшли сухими з густого генуезького дощу. Пятов не лише вдало грав на лінії, але і вчасно виходив навіть за межі штрафного. Його гра була безпомилковою і близькою до ідеальної. Якби не це, матч можна було б закінчувати ще тоді. У вас є впевненість, що Бойко чи Лунін зіграли б краще?

Ми почали щось створювати лише після голу Малиновського

У перерві тренерський штаб Шевченка зрозумів, що так справа не піде і повністю віддав м’яч супернику (28 відсотків проти 40), але команда створила більше моментів, ніж суперник (4 удари в площину воріт проти 2). Ключовим став вихід на поле Степаненка. Це трохи зв’язало ноги італійцям і зробило наш футбол цупкішим. Італія більше не крутила шию Пятову, але прилетіло від Бернардескі.

До цього часу ми вже не думали про розмаїття передач біля воріт Доннарумми, а хіба про безпеку біля своїх. Все змінив гол Малиновського. Він сильно здивував «Скуадру» і ми почали тиснути. Тоді вже пронесло італійців, які інколи не знали, що робити проти Руслана. Один з найкращих футболістів матчу.

Фото: Gettyimages.ru/Claudio Villa, globallookpress.com/Daniele Buffa/Imago, REUTERS/Alberto Lingria

Другие посты блога

Все посты