Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/Гравці «Аякса» та «Динамо», які боролись за вихід в ЛЧ в 2010-му: де вони зараз

Гравці «Аякса» та «Динамо», які боролись за вихід в ЛЧ в 2010-му: де вони зараз

Ви будете в шоці – кияни не сильно відстають.

28 августа 2018, 18:50
21
Гравці «Аякса» та «Динамо», які боролись за вихід в ЛЧ в 2010-му: де вони зараз

Ви будете в шоці – кияни не сильно відстають.

Перший матч в Києві закінчився внічию 1:1 (рахунок відкрив Вертонген, а зрівняв Гусєв). Через тиждень в Амстердамі «Динамо» програло 1:2 (забивали Суарес, Ель Хамдауї та Шевченко). «Аякс» вийшов в груповий етап ЛЧ, а «Динамо» примудрилося програти «Шерифу» в ЛЄ, що стало останньою краплею в кар’єрі Валерія Газзаєва в київському клубі. 

Ми вирішили порівняти кар’єрний шлях гравців «Динамо» та «Аякса», які виходили на поле в серпні 2010-го, та виявити, у кого було більше успішних випадків.

«Динамо»

Максим Коваль, 25 років

Один із найталановитіших воротарів України тільки-но перейшов у «Динамо» і пробував смаку великих матчів. Історія обіцяла бути красивою, але закінчилася сумно – «Говерла», «Оденсе», «Депортіво». В двох останніх командах Максим виглядав кепсько. Тепер знаходить себе в аравійському «Аль-Фатеху». Всі переходи – на правах оренди.

Бетао, 34 роки

Бразилець кілька сезонів був незамінним у Києві. Після чого відправився в оренду в «Евіан», а звідти вільним агентом в «Понте-Прету». Далі – історія закрутилася. Бетао повернувся в «Динамо», а потім – знову в «Евіан». Зараз грає за «Аваї». 

Огнєн Вукоєвіч, 34 роки

Цупкий опорник наводив жах на суперників «Динамо», але після Києва кар’єра хорвата пішла на спад. Він не був основним ані в «Спартаку», або ні в загребському «Динамо», ані в «Аустрії». Тепер працює селекціонером в київському клубі і тішить патріотичними вигуками, коли допомагає збірній Хорватії.

Горан Попов, 33 роки 

Македонець моментами виглядав дуже круто, але нестабільність змусила шукати варіанти. В оренді у «Вест Бромі» знайти себе не зміг, зате обплював Кайла Вокера. Вже чотири роки грає за рідний «Вардар». 

Андрій Шевченко, 41 рік

Ще кілька років пограв на фланзі за «Динамо» і запалив на Євро-2012. Вчора в якості головного тренера оголосив склад збірної України на матчі Ліги націй. 

Бадр Ель Каддурі, 37 років

Дні марокканця в «Динамо» добігали кінця – оренда в «Селтіку» не допомогла. Завершив кар’єру, виступаючи за «Динамо-2». Недавно працював помічником і перекладачем в штабі Сергія Реброва в «Аль-Ахлі». 

Андрій Ярмоленко, 28 років

Про його переїзд в Європу робили меми і писали вірші, а він взяв і зробив. «Боруссія» заплатила «Динамо» 25 мільйонів євро, «Вест Хем» «Боруссії» – 20 мільйонів фунтів. Решта – нюанси. 

Андре, 27 років

«Динамо» намагалося врятувати Андре орендами в «Бордо» та «Атлетіко Мінейро». Останні викупили 80% прав на форварда за 5,8 мільйона євро. Там – також провал. Їздив по орендах в «Сантос», «Васку да Гаму» та «Спорт Ресіфі». Згодом виступав за «Корінтіанс» і навіть зіграв кілька матчів за збірну Бразилію. Це помітив лісабонський «Спортинг», але прогадав – бразилець продовжив полірувати лавку. Зараз таки успішно бігає за «Спорт Ресіфі». Зізнався, що головним фактором переходу в «Динамо» були гроші. 

Тарас Михалик, 34 роки

В 2013-му на правах вільного агента перейшов у «Локомотив», де й перебуває зараз. Міг переходити в «Легію», «Волинь» і «Чорноморець», але продовжив контракт з московським клубом, де в минулому сезоні був чемпіоном.

Денис Гармаш, 28 років

Єдиний з цього списку, хто продовжує виступати за «Динамо». В «Аякса» таких людей нема.

Олег Гусєв, 35 років

Пішов з «Динамо» в кінці минулого сезону, але досі – без клубу. Схожа ситуація вже траплялася – Гусєв покинув київський клуб в грудні 2016-го, але повернувся через півроку.

Данило Сілва, 31 рік

До 2017-го грав за «Динамо», поки не повернувся в «Інтернасьональ» на правах вільного агента. Зараз грає за «Лос-Анджелес». 

Роман Єрьоменко, 31 рік

Вдалий період в Києві завершився переходом в «Рубін». Ціна питання – 13 мільйонів доларів. Далі був ЦСКА і дворічна дискваліфікація за вживання кокаїну. На початку серпня неочікувано перейшов у «Спартак». 

Леандро Алмейда, 31 рік

Бразилець так і не став в Києві залізно основним і «Динамо» продало гравця в «Курітібу» (3,25 мільйона доларів за 50% прав). Потім був 4-річний контракт з «Палмейрасом», де його чекав провал. Пішли оренди в «Інтернасьональ», «Фігейренсе», а цьогоріч – у «Лондріну». 

Артем Мілевський, 33 роки

Скандальний форвард зі скандалом покинув «Динамо», а потім – ряд клубів з Туреччини, Хорватії, Румунії та Росії. З останнього – незрозумілий відхід з брестського «Динамо». Зараз Артем вільний агент. Налітай. 

Гільєрме, 29 років

Бразилець не заграв в «Динамо», але я проявив себе в оренді в ЦСКА. Тільки росіяни домовитися з Суркісом про повноцінний трансфер не змогли. Гільєрме за 8,5 мільйона доларів продали в «Атлетіко Мінейро». Там він знову розцвів, відправився підкоряти Туреччину («Антальяспор») і знову повернувся додому. Зараз бігає за «Атлетіко Паранаенсе». 

Євген Хачеріді, 31 рік

Він дуже довго мріяв про європейський клуб і топ-чемпіонат. Але пішов тільки цього літа, вільним агентом і з конфліктом з Хацкевичем. В ПАОК. У важливих матчах там поки сидить за спинами Креспо та Варели. 

Мілош Нінковіч, 33 роки

Серб відкрив для себе нічне життя Києва і так не зміг проявити свій потенціал. Пробувався у «Црвені Звезді», двічі в «Евіані», де відправлявся навіть в дубль. Зате став своїм в «Сіднеї», де є однією з найяскравіших зірок чемпіонату Австралії.

«Аякс»

Мартен Стекеленбург, 35 років

Чомусь лише в 30 поїхав в топ-чемпіонат і не зміг там стати своїм – непоганим був лише відрізок у «Ромі», яка заплатила за голкіпера 6 мільйонів євро. Далі віце-чемпіона світу чекали лавки «Фулхема», «Монако», «Саутгемптона», а тепер – «Евертона». 

Грегорі ван дер Віль, 30 років

В 2012-му перейшов у ПСЖ за 6 мільйонів євро. В Парижі кілька сезонів був основним, а потім відправився в «Фенербахче» та «Кальярі». Цього року перейшов у «Торонто». 

Тобі Алдервейрелд, 28 років

В 2013-му за 7 мільйонів євро став гравцем «Атлетіко», де так і не зміг стати основним. Реабілітував кар’єру в «Саутгемптоні», за який грав на правах оренди. Три роки тому «Тоттенхем» заплатив за гравця 16 мільйонів. Цього року Тобі сватали в «МЮ» та «Баварію», які множили дану суму на три. 

Ян Вертонген, 31 рік

В 2012-му за 12 мільйонів перейшов у «Тоттенхем». Там Ян став топ-захисником і рекордсменом збірної Бельгії за кількістю матчів. 

Ейонг Ено, 32 роки

Камерунський опорник став одним із тих, хто не зміг вийти на крутий рівень. Ходив в оренди в «Фулхем» та «Антальяспор», але в основі грав лише за «Стандарт». Нещодавно не зміг заграти навіть у «Віллемі II» й відправився на Кіпр – в команду з незрозумілою назвою.

Крістіан Еріксен, 26 років

Один із найкращих хавбеків планети прямо зараз ще 8 років тому грав в основі в матчах ЛЧ. 5 років тому за 11 мільйонів фунтів перейшов у «Тоттенхем». Його хоче «Барселона», але данець близький до підписання нової угоди зі «шпорами». 

Міралем Сулеймані, 29 років

Практично перейшов у «Вест Хем», але не отримав дозволу на роботу. Після приходу в «Аякс» Франка де Бура втратив місце в основі й перестав викликати інтерес в команд з топ-чемпіонатів. В підсумку на правах вільного агента перейшов у «Бенфіку», де за 2 роки зіграв 2 десятки матчів. Відомий і «Шахтарю», і «Динамо» виступами за «Янг Бойз», за який грає дотепер.

Мунір Ель Хамдауї, 34 роки

Марокканець круто провів в «Аяксі» один сезон. Потім була сварка з де Буром і, загинайте пальці, «Фіорентина», «Малага», «Умм-Салаль», «Аль-Таавун», «Твенте», а прямо зараз – рідний «Іттіхад Танжер». 

Андре Оєр, 44 роки

Оєр приїхав в «Аякс» догравати. Завершив кар’єру в 2012-му. Працював тренером збірної Нідерландів U-19, а також в штабі ПСВ. 

Сім де Йонг, 29 років

Провалився в «Ньюкаслі» (англійці заплатили 6 мільйонів євро), ПСВ і після повернення в «Аяксі». Зараз є партнером Нінковича в «Сіднеї». 

Урбі Емануельсон, 32 роки

Через півроку після матчів з «Динамо» реактивного вінгера продали в «Мілан». Це був останній клуб, за який феєрив Емануельсон. В «Ромі», «Аталанті», «Вероні», «Фулхемі» та «Шеффілд Венсдей» він просто був. Зараз виступає за «Утрехт».

Луїс Суарес, 31 рік

В січні 2011-го за 26,5 мільйона євро перейшов у «Ліверпуль». Через три роки «Барселона» виклала за уругвайця 81 мільйон. Суперзірка.

Демі де Зеув, 35 років

Після «Аякса» грав за «Спартак», який заплатив за півзахисника 6 мільйонів євро. Потім перейшов в «Андерлехт», а закінчив кар’єру в «Бреді» 3 роки тому. Цікаво веде сторінку в Instagram, володіє брендом одягу і бореться з дискримінацією геїв.

Вюрнон Аніта, 29 років

В 2012-му за 8,5 мільйона євро перейшов у «Ньюкасл», за який 5 років відіграв в основі. Вже другий сезон проведе в «Лідсі» і третій поспіль в Чемпіоншипі.

Олегер Пресас, 38 років

Завершив кар’єру в 2011-м, коли йому був лише 31 рік. Займається благодійними фондами.

Другие посты блога

Все посты