Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/Гравці «Аякса» – дорогі і топові саме зараз

Гравці «Аякса» – дорогі і топові саме зараз

Дивовижний склад.

22 августа 2018, 20:54
23
Гравці «Аякса» – дорогі і топові саме зараз

Дивовижний склад.

Незважаючи на вихід у фінал Ліги Європи рік назад, «Аякс» регулярно провалюється в чемпіонаті Голландії. Останнє «золото» трапилося в сезоні 2013/14. Щоб виправити неприємну тенденцію клуб збільшив бюджет – тепер він найбільший у Голландії і становить 90 мільйонів євро (в ПСВ – 73), а також добряче витратився на трансфери. З урахуванням бонусів за гравців АПЛ в інші клуби відправилося 48,35 мільйона євро. Це рекордний показник для «Аякса». Решта команд ередівізії загалом закупилися на 30 мільйонів.

В команду прийшли Дейлі Блінд («Манчестер Юнайтед», 16 мільйонів), Душан Тадіч («Саутгемптон», 11,4), Хассан Банде («Мехелен», 8,25), Закарія Лаб’яд («Утрехт», 6). Лише Банде вписується в стародавню концепцію «Аякса» – йому 19. Решта – досвідчені бійці. За Бліндом і Тадічем можна було слідкувати в АЛП та на чемпіонатах світу, а Лаб’яд в 25 років вже встиг пограти за ПСВ, лісабонський «Спортинг» та «Фулхем». 

Склад «Аякса» тепер не лише молодий і перспективний, а й досвідчений – середній вік гравців становить 23,6 років. Цій статистиці допомогають ще й Сім де Йонг (29 років), Лассе Шьоне (32) та Клас-Ян Хунтелар (35). Конкретно цю команду створили не тільки для того, щоб виховувати і продавати талантів, а й здобувати результат. Це підтверджує те, що склад «Аякса» коштує 229,15 млн. євро. Це в 3,5 раза дорожче, ніж склад «Динамо» (67,2).

Як і в кожній команді, в «Аяксі» є футболісти, без яких уявити команду неможливо. Обережно – нижче зірки, круті скілли і великі цінники. 

Клас-Ян Хунтелар, 35 років (1,5 млн євро, всі дані – Трансфермаркт)

Після невдач в «Реалі» та «Мілані» Хунтелар 7 років відіграв за «Шальке» й на старості літ повернувся в рідний клуб. І порвав Голландію. В минулому сезоні забив 13 голів і зробив 11 асистів, а вже в цій Лізі чемпіонів забив 4 голи (2 – «Штурму», 2 – «Стандарту»). 

Хакім Зієш, 25 років (25 мільйонів)

Марокканець – той, кого «Аякс» продасть найближчим часом. В сезоні 2016/17 атакувальний хавбек забив 7 голів і віддав 11 передач, через рік забив 9 і віддав 18! Феноменальні показники не лише дозволили Хакіму відіграти на ЧС три матчі в основі, а й звернути на себе увагу «Роми». 

Лассе Шьоне, 32 роки (3 млн)

Данець є основним центральним півзахисником «Аякса» вже сьомий сезон. Крім того, у складі збірної їздив на Євро-2012 і чемпіонат світу-2018. Лише диво завадило йому перейти в топ-чемпіонат і він став символом клубу. Тепер на його рахунку більше 300 матчів в чемпіонаті, який вважають буферною зоною, –  скоро Шьоне стане рекордсменом ліги серед діючих футболістів. 

Маттейс де Лігт, 19 років (40 млн)

Юність не заважає де Лігту бути капітаном «Аякса», трансферною мішенню купи клубів і в 17 грати за збірну Голландії. В черзі «Барселона», «Ювентус», «Манчестер Сіті», «Баварія», «Арсенал», «Манчестер Юнайтед», «Боруссія» Дортмунд. Він не лише тішить в захисті, а й приносить користь біля чужих воріт.

Давід Нерес, 21 рік (20 млн)

Найважливіше, що треба знати про Нереса прямо зараз – сьогодні він не зіграє, але обіцяє відновитися до матчу-відповіді. Бразильський правий півзахисник має чималий арсенал фінтів, шалену стартову швидкість і такі ж показники (14 голів + 13 передач у минулому сезоні). Тепер його дуже хоче «Рома». 

Дейлі Блінд, 28 років (18 млн)

Зірка чемпіонату світу в Бразилії 4 роки відмучила в «МЮ», а в останньому сезоні й взагалі не входила в плани Моурінью. Тепер Блінд вдома. Це можна зрозуміти зі стабільного місця в основі і ось цього.

Душан Тадіч, 29 років (15 млн)

Минулого літа серба хотіли «Ліверпуль», «Ювентус» і «Наполі», а тепер він повернувся в Голландію (раніше грав за «Гронінген» і «Твенте»). Один з найкращих асистентів АПЛ (31 передача за 4 сезони) вже забив за «Аякс» 3 голи і віддав 2 гольові передачі, Особливо ефектно виглядає фінт Зідана в штрафному майданчику «Стандарта». 

Андре Онана, 22 роки (15 млн)

Вихованець «Барселони» перейшов в «Аякс» в 18. Клуб традиційно не прогадав – 28 з 67 матчів камерунця в Ере були «сухими». Він видав епічний сезон, коли «Аякс» вийшов у фінал Ліги Європи, побив клубний рекорд і продовжує куражити далі. На нього полює Дортмунд.

Ніколас Тальяфіко, 25 років (12 млн)

Аргентинський лівий захисник перейшов в «Аякс» лише взимку і встиг стати основним не лише в Амстердамі, а й в збірній Аргентини на чемпіонаті світу. Це, логічно, не збільшило його ціну – мають помогти ще 1-2 сезони в новому клубі. В «Ньюкасл» поки не відпустили.

Френкі де Йонг, 21 (7 мільйонів)

Черговий де Йонг ввірвався в основу «Аякса» лише в минулому сезоні, коли провів 22 гри в Ере. В цьому сезоні юний опорник – незамінний. Якщо «Динамо» виб’є «Аякс», то Френкі перейде в «Барселону». Ціна питання – 50 мільйонів євро.

Другие посты блога

Все посты