Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/«Маріуполь» повинен проходити «Юргорден»

«Маріуполь» повинен проходити «Юргорден»

Андрій Сеньків впевнений, що в Одесі слід чекати 0:0.

27 июля 2018, 08:05
14
«Маріуполь» повинен проходити «Юргорден»

Андрій Сеньків впевнений, що в Одесі слід чекати 0:0.

«Маріуполь» жахливо грав в атаці...

Важко уявити, за яких умов, крім стандарту, «Маріуполь» міг сьогодні забити. Команді Бабича не вдавалось нічого. Швидкий вихід з оборони в напад закінчувався або в середині поля, або короткими передачами на своїй половині. Позиційний напад – не набагато краще. Шведи щільно перекривали зони, і Мишньов, який відповідав за організацію, віддавав на фланг, знову отримував м’яч і переводив на протилежний край поля. Одного разу йому з безвиході довелося бити з 35 метрів – добре, але трохи повз.

Все. Більше в атаці маріупольці не створили нічого. Прикро, але шведи, які високо атакували суперника, мусили зловитися на контратаці. Бігти не було кому – Чурко і Фомін були відрізані від решти команди, а довести м’яч до них виходило лише дальніми непевними закиданнями. Це не те, що треба. Можна лише уявити, як би виглядала в цьому компоненті команда, якби й досі тут грали Тотовицький і Болбат.

... але краще в захисті

Минулого сезону «Маріуполь» славився організованою грою в обороні і контратаках. Якщо друге зникло, і незрозуміло, коли повернеться, то перше – процвітало в Швеції. Схема з п’ятьма захисниками ідеально підходить й дещо нівелює проблеми попереду. 5 захисників при обороні покривають всю ширину поля, головне – їхнє розміщення та злагоджений рух при наступі суперника.

В першому таймі траплялися дірки між захисниками і розриви між оборонцями та трьома центрхавами. Це дозволяло «Юргордену» вивалюватися на позиції для середніх і дальніх ударів. В другій половині гри стало легше – Бабич заборонив 20-річному Бикову займати ключову роль центрального зі всіх захисників і чітко відправив туди Яворського. Вся п’ятірка почала рухатися злагодженіше.

Стандарти закрили, але віддали підбір

Було й те, що не давало спокою всю гру, – підбирання. Якби в Стокгольмі грали в баскетбол, то рахунок був би розгромним. «Маріуполь» програв там майже все. Під час позиційних атак «Юргордена» 7 гравців гостей притискалися в штрафній. Кількість допомогла українцям закрити знамениті скандинавські стандарти, але оголила зону перед лінією штрафного.

Щастя, що шведи продовжували переводити на фланг і подавати далі, не придумуючи нічого цікавого. Біда, що якраз така ситуація призвела до пропущеного м’яча – підбирання, переведення на правий фланг, подача і гол. Гравці «Маріуполя» не встигли перебудуватися й перестали тримати зони. Через розрив в центральній з них і прилетіло. Так буває під час другої чи навіть третьої хвилі атаки. 

«Маріуполь» не зможе покращити гру. Головна ставка на домашній матч – не пропустити

Якщо ми сьогодні зрозуміли, в чому головна біда «Маріуполя», то про «Юргорден» цього не можна сказати. Шкода, але Чурко і ко не змогли показати, за рахунок чого можна перемогти шведів в Одесі. Стандарт і відбиваємося? Може пройти, але бачимо, що не надійно. Навіть при всій скупості опонентів в атаці. 

Зате ми знаємо, як зіграти 0:0. Треба робити те ж саме, тільки залишати бодай на одну людину більше на підборі і тримати компактність при позиційних атаках суперника. Сьогодні більшість ігрового часу це виходило. Нема причин, чому це не вдасться через тиждень. 

Тому в Одесі слід чекати того самого – рівної гри двох посередніх команд. Скучно й круто водночас, що «Маріуполю» не треба думати про те, щоб забити. Рахунок на «Теле2 Арені» при однаковому класі виконавців і вміннях гравців Бабича робить їх фаворитом на гру-відповідь. Якщо вони не зможуть пройти далі при таких комфортних обставинах, то поки що їм нічого робити в єврокубках. Своїми сильними сторонами треба користуватися.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты