Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний дайджест/Оцінки гравцям збірної за матч з Вельсом. Це гра, за яку не може бути соромно

Оцінки гравцям збірної за матч з Вельсом. Це гра, за яку не може бути соромно

Tribuna.com разом з компанією VBET – преміум-спонсором збірної України з футболу, спробували оцінити гру збірної України проти Вельсу за стандартною для футбольного світу десятибальною шкалою. Там де 1 – це повний провал, а 10 – це абсолютний герой.

Автор — Tribuna.com
6 июня 2022, 13:15
19
Оцінки гравцям збірної за матч з Вельсом. Це гра, за яку не може бути соромно

Tribuna.com разом з компанією VBET – преміум-спонсором збірної України з футболу, спробували оцінити гру збірної України проти Вельсу за стандартною для футбольного світу десятибальною шкалою. Там де 1 – це повний провал, а 10 – це абсолютний герой.

Але з однією відмінністю порівняно зі звичайним рейтингуванням – жодному гравцю збірної не буде поставлена оцінка нижча за 6,0, навіть якщо їхня гра не вражала. Бо неможливо не враховувати, наскільки важким був цей шлях для українських футболістів. І вони заслуговують на повагу.

До 14 червня у VBET діє спеціальна акція – став на матчі збірної України та отримуй фрібет залежно від того, скільки голів заб’є національна команда. Вболіваємо за нашу збірну всіма силами – і в часи перемог, і особливо в часи поразок. Разом сильніші!

Георгій Бущан – 6,5

Знову нервово розпочав матч, але парадоксально зумів зібратися після отриманого ушкодження в першому таймі. 78% точних передач – це навіть краще, ніж було проти Шотландії.

Нічого не міг зробити з пропущеним м’ячем, а от у другому таймі один раз врятував та продовжив життя нашої надії до самої кінцівки матчу.

Олександр Караваєв – 7,5

Караваєв і в минулому матчі заслуговував на більш високу оцінку, але і з Вельсом йому вдалося показати всі свої сильні сторони, приховавши слабкі. 

Повна самовіддача, робота на всіх ділянках поля та досить розумна гра проти опонента. Караваєв закрив повністю собою правий фланг збірної, коли Ярмоленко у другому таймі став грати майже форварда. І жодних претензій до Олександра немає.

Ілля Забарний – 8,0

Забарний продемонстрував гру, яку оцінить будь-який скаут топового європейського клубу. Продовжуємо нагадувати, що йому всього 19 років, але зіграв він як справжній ватажок команди в обороні. 

Візуально здається, що він не програв жодної дуелі один в один, а потім ще й встигав бути корисним для атаки зі своїми 93% точних передач. Погоджуємося з коментатором матчу – такий Забарний був би основним в команді рівня плей-оф Ліги чемпіонів.

Микола Матвієнко – 7,0

Візуально не був настільки яскравим, як партнер по обороні, але теж свою роботу виконав якісно.

Можливо, саме він мав був крити Бейла, коли той майже забив у другому таймі, але це точно не було критичною помилкою самого Миколи. Добротна гра гравця «Шахтаря».

Віталій Миколенко – 6,5

Точно так само програє в порівнянні з Караваєвим, як і Матвієнко в порівнянні зі Забарним. Але знову ж таки – вся оборона збірної України не заслуговує жодного кривого слова за цей матч.

Десь через власну впевнену гру, а десь дійсно і через те, що вже на 60-й хвилині Вельс поставив автобус і вперед виходив дуже і дуже зрідка. 

Тарас Степаненко – 6,5

Все ж справдилися побоювання перед матчем – якщо когось могло і не вистачити на два матчі, то це Тараса Степаненка.

Проте всі свої хвилини він бився як лев – і поки він грав, Вельс не міг похизуватися перевагою в жорсткості в центрі. Нам точно не вистачило наприкінці гравця, який міг би сміливо поставити ногу в моменти умовної рівноваги.

Олександр Зінченко – 6,5

Найкращий гравець збірної України в матчі з Шотландією забив вже на другій хвилині, але м’яч відмінили через удар не за свистком. Справедливо, бо це був штрафний після жовтої картки, але нам від того не легше. 

Зінченко в якийсь момент також почав звалюватися на лівий фланг, десь навіть заважаючи Миколенку. Але це також можна пояснити – Олександр дійсно старався бути повсюди корисним і розігнав не одну і не дві атаки. Але центр поля в матчі з Вельсом не став нашою сильною стороною, на жаль. 

Руслан Маліновський – 6,0

Матч зовсім не пішов у Маліновського – від ковзаючих бутсів на початку матчу до неприємних втрат в центрі поля і до образливого мінімально неточних ударів. Може він міг би стати героєм матчу, якби залишився на полі до кінця і зміг хоча б раз пробити диявольского голкіпера Вельса – але і його заміна була повністю обґрунтована. 

Андрій Ярмоленко – 6,0

Мабуть, кожен дійсно знаковий гравець повинен мати свій момент тотального жаху. Для Ярмоленка таким моментом точно стане його автогол – в моменті, коли ніхто від нього не вимагав навіть пробувати перехоплювати той м’яч. 

А ще точно Ярмоленку і всім нам бути снитися Матео Лаос, який не захотів ставити пенальті за підніжку від Аллена якраз проти Андрія. Не день Ярмоленка, але він до останнього боровся на полі – як він завжди і робить.

Віктор Циганков – 6,5

У Циганкова теж був момент, який він хотів би забути – коли після красивої комбінації з Зінченком він виходив один на один з голкіпером і пробив повз дальній нижній кут воріт. Так, асистент арбітра запалив офсайд, але на повторі все було настільки на тоненького, що ВАР міг встати і на нашу сторону. 

Загалом Циганков був корисним гравцем – коли він з’являвся в центрі поля, то встиг зробити кілька непоганих проникаючих передач. Але лівий фланг збірної сьогодні так і не запрацював на повну потужність.

Роман Яремчук – 6,0

Яремчук базово дуже непогано опускався вглиб поля, щоб обігруватися з партнерами – але це, мабуть, єдине, за що можна похвалити форварда в цьому матчі. Він так і не зміг стати автором небезпеки у чужих воріт. А коли наша команда притискала суперників до чужих воріт, то Роман все ж губився серед габаритних валлійських захисників частіше, ніж нам хотілося б.

Микола Шапаренко та Сергій Сидорчук не змогли повноцінно освіжити гру в центрі поля, Михайло Мудрик не отримав такий бажаний простір на фланзі, а Артему Довбику не вистачило банальної вдачі, щоби стати героєм та все ж переграти Геннесі. Але жоден з них на повноцінну оцінку в матчі не награв. 

Олександр Петраков – 7,0

Важко звинувачувати тренера в програші в такому матчі – яка ще й дуже схоже на поразку «Ліверпуля» у фіналі ЛЧ. Але у цьому випадку навіть болючіша, бо Україна точно переважала суперникам за всіма показниками, окрім найголовнішого. 

Але точно варто сказати, що не можна не помічати роботу, яку провів тренерський штаб за цей місяць – команда вийшла на матчі з Шотландією та Вельсом готовою і бойовитою. Просто не змогли перемогти. 

Нічого. Ми пам’ятаємо, що найголовніше – перемога на фронті. І там точно справедливість посміхнеться нашій країні. Інакше й бути не може.

Фото: REUTERS/MATTHEW CHILDS

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты