Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний дайджест/Оцінки гравцям збірної за матч з Шотландією. Ярмоленко, Зінченко чи Маліновський?

Оцінки гравцям збірної за матч з Шотландією. Ярмоленко, Зінченко чи Маліновський?

Збріна України провела грандіозний матч проти Шотландії – на «Гемпден-Парк» наша національна команда здобула яскраву перемогу з рахунком 3:1. Коли багато що, здавалося б, було проти нас – але гравцям вдалося зробити важливий крок на шляху до чемпіонату...

Автор — Tribuna.com
2 июня 2022, 15:00
13
Оцінки гравцям збірної за матч з Шотландією. Ярмоленко, Зінченко чи Маліновський?

Збріна України провела грандіозний матч проти Шотландії – на «Гемпден-Парк» наша національна команда здобула яскраву перемогу з рахунком 3:1. Коли багато що, здавалося б, було проти нас – але гравцям вдалося зробити важливий крок на шляху до чемпіонату світу. 

Tribuna.com разом з компанією VBET - преміум-спонсором збірної України з футболу, спробували оцінити гру наших футболістів за стандартною для футбольного світу десятибальною шкалою. Там де 1 – це повний провал, 6 – посередній матч, а 10 – це абсолютний герой. 

До 14 червня у VBET діє спеціальна акція – став на матчі збірної України та отримуй фрібет залежно від того, скільки голів заб’є національна команда. Вболіваємо за нашу збірну всіма силами – разом сильніші!

Георгій Бущан – 6,0

Зробив декілька надважливих сейвів, але у якийсь момент втратив впевненість – і через його помилки у нашому штрафному з’явилося забагато нервів.

У другому таймі він зумів виконати всього 76% точних передач – що саме для Бущана досить низький показник (в першому таймі були всі 84%). Також пощастило, коли після його невдалого перехвату Макгін не зумів потрапити головою в пустий кут воріт. Якби в наступному матчі не було б такого надважливого протистояння, то у інших воротарів збірної з’явився б шанс вийти на поле. Але, впевнені, проти Вельса також вийде Георгій – головне, щоби нерви були у порядку.

Олександр Караваєв – 7,0

Єдиний правий захисник у збірній стикнувся, мабуть, з найгрізнішим суперником серед усіх шотландців – Караваєву треба було контролювати гравця «Ліверпуля» Робертсона. І заклики шотландських вболівальників після матчу забрати у Енді капітанську пов’язку лише підтверджують, що Олександр провів дуже потужний матч саме в захисті. 

75% виграних єдиноборств в захисті, 84% точності передач та 3 ключові передачі за матч – Караваєв на своєму правому фланзі був усюди і вистачило його на всі 90 хвилин. Було б круто таке повторити і в Кардіффі. 

Ілля Забарний – 7,5

Все ще 19-річний (про що вже всі майже забули) гравець був справжнім лідером захисту на полі – і перші 60 хвилин це була майже ідеальна гра від нашої оборони (у Іллі 14 успішних відборів та підборів – найкращий показник серед українців). Коли сил стало менше, а мотивація шотландців йти вперед значно збільшилася, провали з’явилися, але Забарний до самого кінця матчу тримав солідний рівень. 

А ще півбала йдуть Забарному за те саме підключення в штрафний майданчик (67% виграних єдиноборств в атаці!), коли він відволік від себе третину захисників, залишивши Яремчука перед гольовим ударом лише з одним опонентом.

Микола Матвієнко – 7,0

Дуже достойна гра від гравця «Шахтаря» – як і в захисному плані, так і в білд-апі команди.

Саме Матвієнко став тією людиною, яка своїми точними передачами розбивала досить нестійкий пресинг шотландців. 96% точних передач – потужний показник, але в розширеній статистиці Микола був ще краще: 90% точних передач вперед, 80% точних довгих передач,100% (!) точних передач в останню третину поля. 

Віталій Миколенко – 7,0

Шотландські експерти боялися ударів від Миколенка (напевне, після того самого голу у ворота «Лестера»), але Віталій в цьому матчі виконував набагато більше чорнової роботи, ніж підключався до атак вперед. Та й загалом, праворуч наша збірна була набагато активнішою, ніж ліворуч.

Але з точки зору захисних показників у Миколенка все в порядку: 83% виграних єдиноборств плюс Віталія майже неможливо було обіграти внизу – понад 10 успішних єдиноборств. 

Тарас Степаненко – 7,0

Дуже нестандартна подія, це коли Тарас Степаненко не заробив жовтої картки сам, а на ньому її заробили одразу два суперника! Ще в першому таймі Тарас отримав болючий удар, але зумів дограти матч майже до кінця, жодного разу не дав приводу тренерському штабу пожалкувати про це рішення. Майже врятував збірну в пропущенному голі, його акробатичному стрибку не вистачило міліметрів. 

Степаненко однаково став лідером збірної за кількістю фолів – одразу 3. Але це лише показало супернику, що на полі у України є люди, які не будуть прибирати ногу в стиках. Всі ми розуміємо, як це важливо проти таких бойовитих збірних, як Шотландія.

Руслан Маліновський – 7,5

Хочеться стерти собі пам’ять та ще раз побачити цю геніальну передачу від Маліновського на 50 метрів, яка призвела до нашого першого голу. Це. Просто. Фантастично. 

Маліновського весь 2021-й критикували за те, що в збірній він і близько не показував того рівня, що демонстрував в «Аталанті». І ось тепер відповідь від Руслана – таких передач в Італії від нього навіть не згадаєш. Але все ж треба додати й трохи ложки дьогтю – всього 73% точних передач все ж досі не те, чого ми можемо очікувати від гравця такого рівня. В Кардіффі треба краще!

Андрій Ярмоленко – 8,0

Наочна ілюстрація факту, про який фанати «Вест Гема» перешіптуються на кухнях Лондона – Ярмоленко за збірну грає набагато краще, ніж він це робив за клуб. Справжній капітан, якому не треба розповідати, як важлива його гра для всіх українців. І цей перший гол – це його велика заслуга, бо може він єдиний в нашій команді, хто зміг би так обробити важкий м’яч та другим дотиком елегантно пробити.

5 успішних обводок за матч – ох і непросто було одному з найкращих захисників світу Робертсену в цьому матчі. До речі, до Андрія Шевченка у списку найголовніших бомбардирів Ярмоленку залишилося всього нічого – три голи. Було б ідеально, якби Андрій побив рекорд в теплій країні під назвою Катар. 

Олександр Зінченко – 8,5

Зінченко викликав перед матчем занепокоєння – ми всі бачили його на прес-конференції і було трохи страшно, щоб погані думки не завадили його грі вже на полі. Але Олександр знову і знову всім довів, що емоції – це його рушійний двигун. Здається, вчора на полі він був усюди, диригував атакою, а через декілька секунд вже відпрацьовував у захисті на обох флангах! 

І так всі 90 хвилин – саме Зінченко погасив останній запал шотландців та віддав ту саму гольову передачу на Артема Довбика. Цей матч мав показати скаутам «Арсеналу», що за Олександра треба давати будь-яку суму, яку виставить за нього Пеп Гвардіола та «Ман Сіті». В центрі поля Зінченко може і має виблискувати.

Віктор Циганков – 7,0

Ми всі до останнього не знали, хто вийде ліворуч в атаці у України – Циганков чи Мудрик? Олександр Петраков зробив спочатку ставку на досвід і Віктор точно нічого не зіпсував.

Міг забити, але після гарного проходу не переграв голкіпера, активно боровся за нейтральні м’ячі та також був дуже корисним в обороні. Повністю вимотав своїх опонентів, щоби потім Мудрику було легше увійти в гру та показувати свою магію.

Роман Яремчук – 7,5

Не можна сказати, що минулий сезон був для Яремчука був успішним – але зараз у нього прекрасний шанс поставити масну та важливу крапку. Так, можливо він міг випадати з гри не досить суттєві відрізки і не був дуже корисним у розіграші м’яча (всього 65% точних передач), але з головною задачею в нього все вийшло. 

Гол головою у логові Шотландії, яка славиться своїм відношенням до гри на другому поверсі – це дуже чіткий сигнал. Вельсу треба теж забити і тоді як мінімум від українських вболівальників до Яремчука не буде жодних претензій. 

Оцінки запасним

• Михайло Мудрик – 7,5. Вийшов – та порвав свій фланг швидкістю та розумінням гри. Пас шведою на Довбика можна було б вважати найкращим в матчі, якби не було того самого асісту від Маліновського. Буде дуже шкода, якщо рік свого таланту Михайло витратить на усічену УПЛ – якщо чутки про зрив продажу в «Баєр» виявляться правдою.

• Артем Довбик – 6,5. Типовий Довбик часів УПЛ – йому в чемпіонаті якраз і треба було десь три моменти, щоб забити один гол. Але не будемо його занадто критикувати – його відмінність від багатьох інших форвардів якраз і полягає в тому, що він ці моменти знаходить значно регулярніше. Та й забитий гол вийшов напрочуд холоднокровним. 

• Микола Шапаренко, Олександр Зубков та Сергій Сидорчук на оцінку не награли

Олександр Петраков – 9,0

Головний тренер збірної успішно здав перший екзамен. Україна знайшла слабкі сторони Шотландії та успішно використала свої власні сильні сторони. Навіть заміни всі були в тему. Дуже потужний матч з точки зору тренерської роботи.

Але головна гра попереду. Олександре Васильовичу, віримо!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты