Tribuna/Футбол/Блоги/Повісточка/«Ми постійно працюємо над підтримкою України. Це мій пріоритет». Шевченко зустрівся із Зеленським і ексклюзивно поспілкувався з Tribuna.com

«Ми постійно працюємо над підтримкою України. Це мій пріоритет». Шевченко зустрівся із Зеленським і ексклюзивно поспілкувався з Tribuna.com

А ще став першим амбасадором United24.

Блог — Повісточка
18 мая 2022, 21:00
6
«Ми постійно працюємо над підтримкою України. Це мій пріоритет». Шевченко зустрівся із Зеленським і ексклюзивно поспілкувався з Tribuna.com

А ще став першим амбасадором United24.

Легенда українського футболу Андрій Шевченко став першим амбасадором благодійної платформи United24. Про це було оголошено після його зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, який сьогодні й затвердив створення бренду своїм указом.

«Я представляю Україну на міжнародній футбольній арені багато років. Але сьогодні, коли моя держава потерпає від війни, мій пріоритет не футбол, а допомога Україні. Я зроблю все можливе, щоб підвищувати обізнаність про потреби України, щоб заохочувати людей долучатися до United24, робити внесок у нашу перемогу», – наголосив Андрій Шевченко.

«Важливо, що першим амбасадором бренду UNITED 24 став українець, якого знають у всьому світі. Андрій має величезну довіру та авторитет, які здобув своєю наполегливою працею та своїми спортивними досягненнями. Тепер він має нову місію – розповідати світу про події в Україні та спрямувати свій авторитет на збільшення міжнародної допомоги нашій державі, щоб наблизити нашу перемогу», – відзначив президент.

Мета платформи – консолідувати підтримку, її лого є на формі збірної, за перший тиждень зібрали понад 25 млн доларів

Ініціатива створення платформи належить власне президенту Володимиру Зеленському. Її мета – збільшення надходжень благодійної допомоги від різних держав, інституцій, міжнародних донорів на продовження боротьби з агресором та відновлення зруйнованої інфраструктури. Вона працює за трьома напрямками: оборона та розмінування, медична допомога, відбудова України. Що цікаво, корпоративні донори (анонсують також запровадження цієї функції для широкого загалу) також можуть обрати цільове спрямування їхньої допомоги.

Усього, за даними Офісу президента, за перший тиждень роботи платформа зібрала понад 25 млн доларів США.

Ви точно вже знаєте про існування цієї платформи: її лого розміщене на оновленій формі збірної України.

Також одна із задач фонду – організація благодійних заходів, концертів, співпраця з відомими брендами та лідерами думок. Зокрема, Андрій Шевченко проанонсував перший такий захід – 8 червня за підтримки United24 у Лондоні відбудеться благодійний вечір-аукціон.

Шевченко – про підтримку України у світі, гру «Мілана» та заборону абсолютно усіх росіян у міжнародному спорті

Невдовзі після зустрічі Андрій Шевченко поспілкувався ексклюзивно із кореспондентом Tribuna.com Владиславом Стародубцем.

– Ви протягом довгого часу були за кордоном, спілкувалися з багатьма людьми, яка реальна підтримка України зі сторони іноземного ком’юніті?

– Повна підтримка. Європейські країни разом із світовою спільнотою підтримують Україну, але є країни, які приймають нейтральну позицію. Увесь світ засуджує війну, яку розв’язала Російська Федерація проти нашого народу. У нас є підтримка від тих людей, з якими я спілкуюся – дуже велика аудиторія. Вони дуже підтримують Україну.

– Хто з іноземних футболістів висловив найбільшу і найціннішу підтримку?

– Я вважаю, що це Роберт Левандовський, капітан збірної Польщі. Він дуже багато зробив. В Англії на рівні Прем’єр-ліги є підтримка від команд, в Італії також. Кожна команда завжди перед грою робить пости, робить фотографії «Зупиніть війну». Тут є певна кампанія, яка сьогодні спрямована на те, щоб зупинити цю війну і допомогти Україні.

– Якщо ми вже зачепили тему Італії, чи стежите ви зараз за футболом? Як вам гра «Мілана»?

– Я не так стежу за футболом, як стежив раніше. Я сказав на початку, що мій пріоритет на цей момент – це війна. Я збираю фонди допомоги Україні. Для цього й був створений проект United24. Для мене велика честь сьогодні бути амбасадором проекту, який розпочав наш президент. Велика честь для мене й мій приїзд, і зустріч із ним зараз.

Що стосується «Мілана», то я, звісно, стежу і знаю результати, спілкуюся з друзями. «Мілан» як ніколи близький до виграшу титулу, вони показують чудовий футбол.

– Чим займається проект United24 і яку роль ви в ньому граєте?

– Моя роль – амбасадор, відвідування івентів, по можливості збір коштів та інформаційна підтримка: говорити про Україну, розповідати правду, що насправді відбувається.

– Ви зустрічалися з президентом. Як він налаштований?

– Президент дуже позитивний, було просто приємно з ним поспілкуватися. Він у такому піднесеному настрої, з хорошою енергією. Ми усі віримо в нашу перемогу.

– Яка ваша позиція по відстороненню російських футболістів?

– Я вважаю з перших днів, що в Україні є війна. Жоден російський спортсмен не повинен брати участь в жодному змаганні. Це стосується усіх видів спорту. Це моя позиція.

– Чи ви спілкуєтеся з кимось з російських спортсменів, футболістів?

 – Ні, я не спілкуюся. У мене є своя позиція і я її усюди висловлюю. Я підтримую свій народ, свою країну. Сьогодні українські спортсмени позбавлені взагалі якоїсь можливості брати участь [у змаганнях], ми говоримо і про дітей, які позбавлені можливості чимось тут займатися. Тут літають бомби, вибухають снаряди, йде повноцінна війна.

– «Динамо» і «Шахтар» зараз грають благодійні тури. Чи ви підтримуєте такі ініціативи? Чи повинні команди це робити?

– Це ініціативи, які були організовані клубами. Будь-яка допомога, яка йтиме Україні – це завжди добре. Цим і займається United24.

– Де ви були, коли почалася війна, і як про це дізналися?

– Це було у Лондоні, мені подзвонила мама. Я про це дуже багато говорив.

– Що з вашими рідними, які на той момент були в Україні? З ними усе нормально?

– У мене багато родичів, які були в Україні у той момент. На 23-й день війни мама і сестра поїхали з України, вони зараз в Італії.

– Як часто спілкуєтеся з українськими футболістами, які грають за кордоном?

– Постійно на зв’язку з ними. Зінченко. Ярмоленко та інші. Ми постійно працюємо над підтримкою України. Це мій пріоритет. Підтримка України як країни в усіх напрямках. Усюди, де я можу допомогти.

 

Другие посты блога

Все посты