Tribuna/Футбол/Блоги/Повісточка/«Атлетіко» попрощався з Суаресом так, як це мала зробити «Барселона»

«Атлетіко» попрощався з Суаресом так, як це мала зробити «Барселона»

Блог — Повісточка
16 мая 2022, 19:43
10
«Атлетіко» попрощався з Суаресом так, як це мала зробити «Барселона»

💔💙

«Атлетіко» провів свій останній домашній матч у сезоні – на «Ванда Метрополітано» зіграли унічию із «Севільєю». Цей матч став останнім на стадіоні для одразу двох гравців «матрасників» – Ектора Еррери та Луїса Суареса.

Прощання з уругвайцем вийшло особливо зворушливим. Луїс вийшов після матчу до трибун із дружиною та дітьми та не міг стримати сліз.

 

Зробив фото на пам’ять із родиною та із командою.

Вболівальники присвятили йому окремий банер: «Дякуємо, Лучо, за те, що зробив нас чемпіонами».

Після матчу Суарес подякував вболівальникам клубу та зізнався, що «Атлетіко» назавжди в його серці:

«Я дякую усім фанатам «Атлетіко», абсолютно кожному. Їхня любов, яку я відчував, відколи прийшов до клубу, була надзвичайною, і я її не забуду. Я намагався віддячити на полі, я викладався на 200 відсотків за клуб, який відкрив для мене свої двері.

Я завжди матиму прив’язаність до цього клубу, хоч і не зміг повністю насолодитися цим сезоном. «Атлетіко» залишиться у моєму серці».

Суарес був одним із лідерів пост-Гвардіолівської «Барси». Все, що він отримав – дзвінок на 40 секунд від Кумана

Особливо зворушливо це прощання виглядає, якщо згадати, як уругваєць залишив «Барселону».

У Каталонії він з першого ж сезону став надважливою ланкою атаки у тріо з Мессі та Неймаром і залишався щонайменше другим бомбардиром команди (велич Мессі не обговорюється) аж до сезону 2019/20, який виявився його останнім. Той сезон вболівальники «Барселони» справедливо воліють не згадувати: перший за довгі роки без трофеїв ще й ті самі 2:8 від «Баварії». Перебудова, яку запросили організувати Кумана, була очевидно потрібною – і, можливо, навіть рішення відпустити Суареса було логічним.

Інша справа – як у клубі прийняли рішення розійтися з гравцем. Ще коли ситуація з контрактом була невирішеною, Куман, за словами уругвайця, ставився до нього принизливо: «Він відправляв мене тренуватися на дальні поля, ставився до мене, як до 15-річного. Мені було образливо і боляче, я бісився. Я їхав додому в сльозах через таку неповагу. Я завжди поважав Кумана. І тренувався відповідно, як професіонал. Але Бартомеу все одно казав, що я шкідливий для роздягальні, тому мене позбулися».

Також Суарес зізнався, що його прощання з клубом – 40-секундний дзвінок від Кумана. Оцінку дав він цьому коротку: «З легендами так не прощаються».

Про це він розповів на стрімі за три дні після матчу з «Барселоною» восени: забивши, Суарес відсвяткував жестом, який символізує телефонний дзвінок. Спочатку він заперечив, що це було послання Куману, однак потім фактично підтвердив.

***

З футболом він точно не прощається: за даними Фабріціо Романо, Суарес навіть відхилив пропозиції в МЛС і планує продовжити свою кар’єру в Європі.

Фото: Getty Images

Другие посты блога

Все посты